Posts

Showing posts from December, 2012

Segalanya tentang i-City

Image
cerita pasal I-CITY yg ramai tidak tau....

I-City, bertukarlah kau jadi kebun kelapa sawit.... 

Aku marah dan aku tak boleh tidur. Aku sampai I-City pukul 9 malam, dan aku pulang pukul 11.30 malam. Selama 2 jam setengah, adalah masa masa yang aku menyirap, aku menggeleng, aku merenung tajam, dam aku luka jiwa raga.

Aku kena main dan aku kena tipu.

Pakcik dan makcik dari kampung juga ditindas, dan ditipu secara professional. Dirompak duit poket mereka secara 'as per term and condition', juga yang paling memilukan..dibunuh harapan dan kegembiraan mereka dengan begitu saja.

Ya. Aku rasakan, aku dikenakan harga yang tidak patut untuk secebis keseronokan keluarga yang tak setara mana. Lagi pedih, bila kumpulan manusia yang ramai berpusu ke situ terdiri dari kumpulan pakcik makcik dari Kokdiang, Gua Musang, Felda Chenor, Padang Melangit dan Mersing. Mereka ini membawa ahli keluarga, anak anak kecil, sanak saudara dan mungkin anak anak jiran yang teringin menumpang bercuti ke kota. Mereka…

KAGEM Kolej Matrikulasi Perlis

Image
Assalamualaikum ...
Hai pembaca .. :) Wahh ayat! Tak tahan ...
*uhuk uhuk uhuk, duck face* Ngahaha ...
Dah seminggu aku batuk. Tak baik-baik lagi. Ni semua disebabkan KAGEM. Bersorak untuk blok kediaman kan ...
Tapi, memang best ! Terbaik lah S.F Apakah S.F? Siti Fatimah laaa. Hee :)
Macam-macam game ada. Aku masuk pentomin. 3rd place awak. Its okay lah kan. Dari tak memang langsung. Satu-satunya blok perempuan yang menang.
 ready, get set, go ...

 berarak menuju ke astaka KMP

 all the mascot

 Permainan Dalaman - Ting-ting

 Cheerleading

 A2, Siti Fatimah, Blok kami :)


 with our mascot

 futsal ...

 bola tampar ...

peace :)

Happening beb ...
Apa pun, enjoy.
Menang, kalah belakang cerita.
Yang penting, SUKA :)

Jom sorak ! :
"Kemana kami pergi,
Semua orang tengok kami,
Inilah kami,
A2 komsas kami,
Glory-glory A2,
Wela wela wela wela wela wela
Sha sha shabuya,
Sha sha shabuya,
Aaaa 2 !!!"

:)
daa readers miyra :) smile alwayz !