Friday, December 30, 2011

Najwa Latif - Kosong

Assalamualaikum ...

What up guys !
Hari ni, aku nak update pasal lagu.
Lagu apa?
Sepanjang hari ni, aku asyik layan lagi Kosong dari Najwa Latif.
Tapi, bukan yang cover ekk.
Aku tengok yang dia nyanyi dekat Radio Era.
Syok ehh. Dengan lawak Johan lagi.


Sumpah, tengok 2 atau 3 kali, ompom tak bosan.
Now, aku nak post lirik tu untuk korang karok dalam bilik eh :)

Kau melihat diriku
Seperti sesuatu
Yang mencabar dirimu,
Akal dan mindamu
Kau mendustaiku
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
Sedangkan kau juga begitu
 
Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa
kosong .. kosong ..

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku
Kosong .. kosong ..

Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar

Ooo..woo~
Kosong .. kosong..

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa
kosong .. kosong ..

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku
Kosong .. kosong ..

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa
kosong .. kosong ..

Ooo..woo~

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Wednesday, December 28, 2011

Monday, December 26, 2011

Selesai Sudah :)

Assalamualaikum ...

Korang !!
Nak mintak tolong ni, click sini dan like eh.
Please !!
I'm begging you ..
Thank you <3

Oke, jom mula baca entry :)

Ingat lagi tak entry yang lepas bertajuk Masterchef Malaysia"ker"?
Haha, entry kali ni, merupakan sambungan kepada entry tu.
Nak baca? Click dekat sini :)

Akhirnya, semua resepi tu aku dah siapkan sepenuhnya.
Cuma, ye la kan. Baru first trial.
Apa pun tak boleh. HAHA :)
Paling tak boleh blah, buat coklat tu laa.
Salah acuan, salah sukatan and whatever lah.
 And, about Moist Chocolate Cake.
Aku tak sangka boleh habis dalam sehari.
Siapa yang tak suka kek coklat kan kan kan?

Puding Koktail

Chocolate "yang tak menjadi"

There's my Moist Chocolate Cake :)

Perfect one. Another one, dah hangit dekat bahagian atas. Pahit :(

Sedia untuk dimakan :) "hiasan buruk gila"

Segala tugas aku dah selesai.
Tunggu my next post before I left Shah Alam.
Nak pergi mana?
Tunggu ekk :)

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Saturday, December 24, 2011

MasterChef Malaysia "ker"

Assalamualaikum ...

Aku nak jerit dekat semua orang, yang aku tengah rajin nak MASAK !!! Erghh, Ni gara-gara MASTERCHEF la ni ... Virus tu sangkut dekat aku. Bukan aku jer, dengan adik-adik aku sekali oke .

Menu yang kitorang nak buat ialah :




Aku : Moist Chocolate cake with topping dengan Coklat (ala, yang orang selalu order untuk wedding tu)


Adik aku no 2 : buat Nasi Goreng USA


Adik aku no 3 : buat Puding Koktel

Menu yang dah settle, Nasi Goreng USA jer. Adik aku buat time nak makan malam. Not bad la kan. Semua search internet. Ayah aku bertindak sebagai PAPA JOE (sebab aku panggil dia ayah aku, papa) merasa semua makan tu.

Ye ye jer. slow slow dia makan. Konon nak merasa la kan :) HAHA

Now, On my way to do Puding Koktail with my little sister :)

Wish me luck guys !!

Btw, Its is AutoPublish Entry. I wrote this entry on 22 Dec 2011. And it is post on 24 Dec 2011

gambar : google

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Thursday, December 22, 2011

PMR !!!

Assalamualaikum ...

KORANG !!! Aku dapat Straight A's. HAHA. Tipu je. Aku ambil SPM kot.

Sekarang ni, PMR dekat twitter dah trending oh. Dahsyat gila. PMR je pun. Btw, adik aku dapat 5A, 3B. Pandai gila. Aku dulu, dapat 2A jer. Sian kan? HAHA

Oke, tu je.

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Tuesday, December 20, 2011

"Awak, saya nak minta maaf"

Assalamualaikum ...

Hi korang. Ni ada cerita sedih ni. Haihh. Orang lain tengah berseronok, aku pulak terpaksa menahan sedih.

Lately ni, aku sering mimpi yang pelik-pelik laa. Aku tak tahu, apa maksud disebalik semua ini. Oh tidakk !!. Biasalah kan, time cuti ni, mesti la nak bercuti kan (Ada maknya tau ayat ni). Entah macam mana entah, aku boleh mimpi sorang member aku ni. Tak pernah-pernah tau aku mimpi pasal dia. Selalunya, orang kata, kalau kita mimpi seseorang, teruatamnya lelaki, kita ada hati dengan dia kan? Eh, tak mungkin kott. Dia ada girlfriend kot. Oh, oke. So Korang dah dapat agak, member yang aku mimpi tu LELAKI or PEREMPUAN.

Kebetulan aku ambil SPM tahun ni. So, kebanyakkan paper habis lambat dalam pukul 4.00pm or 4.30pm la kan. Satu hari tu, aku dengan tak semena-mena, aku pangil dia dengan perkataan "awak". Eh, kenapa doh? Then dia datang. Aku terkejut gila. Kepala dia berbungkus macam orang dah meninggal. Kalau orang meninggal, selalunya ikat dekat atas kepala kan? Ini tak, dia macam pakai tudung. Cuma tak letak kapas dalam hidung. Muka dia memang pucat. Then, aku boleh cakap dekat dia ...

"*****(Nama panggilan dia yang kitorang panggil), aku nak mintak maaf atas segala kesalahan aku. Aku tahu, aku banyak dosa dengan kau. Sorry kay."

Eh, tak pernah tau aku mintak maaf dengan lelaki secara depan-depan. Paling-paling pun dalam text or FB jer. Lepas aku kata macam tu, dia tersenyum.

And tadi (tidur lepas solat subuh), aku mimpikan dia sekali lagi. Siang-siang hari pun boleh mimpi. Aku pasang Radio ERA dekat Astro tu. Aku mimpi yang aku ada dekat konti tu dengan Ikha, member aku. Then, aku terjumpa dia. Kebetulan aku nak balik, aku nak tumpang dia. Sebab dia boleh bawak kereta. And, dia kata. "Okey, jom" Tapi, dia tak nak bawak kereta. Dia suruh orang lain bawak (member dia). So aku, Ikha dengan dia duduk dekat belakang. Aku tanya dia, kenapa tak nak bawak kereta? Dia senyap jer. tak lama tu dia mula bersuara.

"Ikha, tangkap gambar aku dengan Miyra. Aku nak buat kenangan."

Aku dengan member aku dah pelik dah. Apesal mamat ni? Pelik gila -,- Seingat aku, dia tak pernah mintak bergambar dua orang. Antara aku dengan dia. Dengan orang lain, dia pernah laa. Then dia kata ...

"Ikha, sekali lagi. Muka aku tak handsome la"

Yang si Ikha ni ikut je lah. Kang tak pasal-pasal kene turun tepi jalan pulak kan. Then, terus aku tersedar dari tidur.

Aku fikir balik. Apa semua ni? Kenapa aku boleh mintak maaf face to face dengan dia? Kenapa dia nak tangkap gambar dengan aku and nak jadikan kenangan pulak? Kenapa dia tak nak amik gambar dengan Ikha tu? Sampai sekarang, aku tertanya. And mungkin kebetulan la kot, dia dah SUKA MAIN LIKE-LIKE status orang. Biasanya dia selalu komen status orang. And, dia dah MEMANG TAK banyak cakap.

Note : Masih mencari alasan

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Thursday, December 8, 2011

Komuniti Bestari "KRT SRI TUPAI"

Assalamualaikum ...

Hai readers .. Lama tak update blog taw. Dah rasa malas pun ada jugak. Kalau malas, baik tak payah buat blog kan? Hmm. Btw, ada cerita ni. Sabtu lepas punya cerita. Eh, lama tak lama. Janji ada entry baru. :)

Sabtu lepas, dekat kawasan rumah aku ada satu program yang melibatkan jiran-jiran dengan komuniti yang lain. Korang tahu apa makna KRT? stand for Kawasan Rukun Tetangga. Oke, kawasan perumahan aku ada join satu pertandingan "Komuniti Bestari". So, sabtu lepas tu, panel juri datang untuk nilai aktiviti kitorang laa dekat Dataran Tupai Seksyen 20. Walaupun tak ramai, tetap best. Sebab, benda ni bukan program besar-besaran. Ini just nak sambut kehadiran panel juri jer. Macam biasa, waktu pagi, mesti ada senamrobik.




Lepas senamrobik, kitorang tunggu la juri tu datang Dataran 20. Sementara tu, pengursi kitorang ada bagi sikit penerangan tentang KRT SRI TUPAI dekat kitorang. Mana la tahu, juri tu tanya kitorang pulak kan.




Tak lama lepas tu, panel juri pun datang. Oh, oke. Debaran makin kencang :)



Lepas habis je sesi soal jawab, diaorang pun apa lagi. Ronda-ronda la kawasan Dataran tu. Nak tengok pokok Mahkota Dewa katanya. Korang nak tengok jugak?


 Inilah dia pokok Mahkota Dewa :)


Katanya, pokok ni boleh sembuhkan cancer, gout, kencing manis and so on lahh. Senang jer. Caranya, rebus daun pokok tu, then minum. Sebenarnya, sama macam teh. The, diorang ada laa bawak balik 2 3 pokok tu. Satu pokok RM 10. Boleh tanam dekat pasu atau pun tanah. Kalau dekat tanah lagi cantik. Pokok ni boleh tumbuh setinggi 3 meter. Siapa nak? Roger-roger gua :) *InsyaAllah ada lagi pokok tu*

And, before balik, AJK KRT ada bergambar dengan semua panel juri tu. Hmm, nak jugak. Tak pe, buat kenangan katanya. Boleh masuk buletin KRT kan kan kan?



Kalau korang nak tahu lagi lanjut pasal pokok Mahkota Dewa ni, click sini oke :)

daa readers

miyra :) smile alwayz !!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...