Posts

Showing posts from December, 2011

Najwa Latif - Kosong

Image
Assalamualaikum ...

What up guys ! Hari ni, aku nak update pasal lagu. Lagu apa? Sepanjang hari ni, aku asyik layan lagi Kosong dari Najwa Latif. Tapi, bukan yang cover ekk. Aku tengok yang dia nyanyi dekat Radio Era. Syok ehh. Dengan lawak Johan lagi.

Sumpah, tengok 2 atau 3 kali, ompom tak bosan.
Now, aku nak post lirik tu untuk korang karok dalam bilik eh :)

Kau melihat diriku
Seperti sesuatu
Yang mencabar dirimu,
Akal dan mindamu
Kau mendustaiku
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
Sedangkan kau juga begitu Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa
kosong .. kosong ..

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku
Kosong .. kosong ..

Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar

Ooo..woo~
Kosong .. kosong..

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa
kosong .. kosong ..

Setiap detik diperhatikan
Kau…

#9 Wordless Wednesday

Image
Assalamualaikum ...


daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Selesai Sudah :)

Image
Assalamualaikum ...

Korang !! Nak mintak tolong ni, click sini dan like eh. Please !! I'm begging you .. Thank you <3
Oke, jom mula baca entry :)
Ingat lagi tak entry yang lepas bertajuk Masterchef Malaysia"ker"? Haha, entry kali ni, merupakan sambungan kepada entry tu. Nak baca? Click dekat sini :) [ Mastercher Malaysia "ker" ]
Akhirnya, semua resepi tu aku dah siapkan sepenuhnya. Cuma, ye la kan. Baru first trial. Apa pun tak boleh. HAHA :) Paling tak boleh blah, buat coklat tu laa. Salah acuan, salah sukatan and whatever lah.  And, about Moist Chocolate Cake. Aku tak sangka boleh habis dalam sehari. Siapa yang tak suka kek coklat kan kan kan?
Puding Koktail

Chocolate "yang tak menjadi"

There's my Moist Chocolate Cake :)

Perfect one. Another one, dah hangit dekat bahagian atas. Pahit :(

Sedia untuk dimakan :) "hiasan buruk gila"

Segala tugas aku dah selesai.
Tunggu my next post before I left Shah Alam.
Nak pergi mana?
Tunggu ekk :)

daa readers
miyra :) smil…

MasterChef Malaysia "ker"

Image
Assalamualaikum ...

Aku nak jerit dekat semua orang, yang aku tengah rajin nak MASAK !!! Erghh, Ni gara-gara MASTERCHEF la ni ... Virus tu sangkut dekat aku. Bukan aku jer, dengan adik-adik aku sekali oke .
Menu yang kitorang nak buat ialah :



Aku : Moist Chocolate cake with topping dengan Coklat (ala, yang orang selalu order untuk wedding tu)

Adik aku no 2 : buat Nasi Goreng USA

Adik aku no 3 : buat Puding Koktel
Menu yang dah settle, Nasi Goreng USA jer. Adik aku buat time nak makan malam. Not bad la kan. Semua search internet. Ayah aku bertindak sebagai PAPA JOE (sebab aku panggil dia ayah aku, papa) merasa semua makan tu.
Ye ye jer. slow slow dia makan. Konon nak merasa la kan :) HAHA
Now, On my way to do Puding Koktail with my little sister :)
Wish me luck guys !!
Btw, Its is AutoPublish Entry. I wrote this entry on 22 Dec 2011. And it is post on 24 Dec 2011
gambar : google
daa readers
miyra :) smile alwayz !!

PMR !!!

Assalamualaikum ...

KORANG !!! Aku dapat Straight A's. HAHA. Tipu je. Aku ambil SPM kot.
Sekarang ni, PMR dekat twitter dah trending oh. Dahsyat gila. PMR je pun. Btw, adik aku dapat 5A, 3B. Pandai gila. Aku dulu, dapat 2A jer. Sian kan? HAHA
Oke, tu je.
daa readers

miyra :) smile alwayz !!

"Awak, saya nak minta maaf"

Assalamualaikum ...

Hi korang. Ni ada cerita sedih ni. Haihh. Orang lain tengah berseronok, aku pulak terpaksa menahan sedih.

Lately ni, aku sering mimpi yang pelik-pelik laa. Aku tak tahu, apa maksud disebalik semua ini. Oh tidakk !!. Biasalah kan, time cuti ni, mesti la nak bercuti kan (Ada maknya tau ayat ni). Entah macam mana entah, aku boleh mimpi sorang member aku ni. Tak pernah-pernah tau aku mimpi pasal dia. Selalunya, orang kata, kalau kita mimpi seseorang, teruatamnya lelaki, kita ada hati dengan dia kan? Eh, tak mungkin kott. Dia ada girlfriend kot. Oh, oke. So Korang dah dapat agak, member yang aku mimpi tu LELAKI or PEREMPUAN.

Kebetulan aku ambil SPM tahun ni. So, kebanyakkan paper habis lambat dalam pukul 4.00pm or 4.30pm la kan. Satu hari tu, aku dengan tak semena-mena, aku pangil dia dengan perkataan "awak". Eh, kenapa doh? Then dia datang. Aku terkejut gila. Kepala dia berbungkus macam orang dah meninggal. Kalau orang meninggal, selalunya ikat dekat atas kep…

Komuniti Bestari "KRT SRI TUPAI"

Image
Assalamualaikum ...

Hai readers .. Lama tak update blog taw. Dah rasa malas pun ada jugak. Kalau malas, baik tak payah buat blog kan? Hmm. Btw, ada cerita ni. Sabtu lepas punya cerita. Eh, lama tak lama. Janji ada entry baru. :)

Sabtu lepas, dekat kawasan rumah aku ada satu program yang melibatkan jiran-jiran dengan komuniti yang lain. Korang tahu apa makna KRT? stand for Kawasan Rukun Tetangga. Oke, kawasan perumahan aku ada join satu pertandingan "Komuniti Bestari". So, sabtu lepas tu, panel juri datang untuk nilai aktiviti kitorang laa dekat Dataran Tupai Seksyen 20. Walaupun tak ramai, tetap best. Sebab, benda ni bukan program besar-besaran. Ini just nak sambut kehadiran panel juri jer. Macam biasa, waktu pagi, mesti ada senamrobik.




Lepas senamrobik, kitorang tunggu la juri tu datang Dataran 20. Sementara tu, pengursi kitorang ada bagi sikit penerangan tentang KRT SRI TUPAI dekat kitorang. Mana la tahu, juri tu tanya kitorang pulak kan.




Tak lama lepas tu, panel juri pun …