Friday, June 17, 2011

Erul AF9 - Legasi Cleopatra




Difanka jelita
Rupanya ruang ruang gelita
Mengapa?

Dengan dibangga
Dan babak babak drama tipu daya
Tersurat dengan sendirinya

Telah disedari
Cukup sulit permainan ini
Kau nyalakan sendiri
Kini kau hadir
Hadir untuk kembali
rasakan senyuman terakhir

Pemusnah dinasti imaginari
Coba coba coba difikir sendiri
Memusnah impian asalkan bisa bahagia
Legasi cleopatra

Kau mengundang padah
Kerana cari-cari yang sudah berpunya
Disangkakan cinta
Sebenar benarnya cuma boneka
Kan biar sehingga hanya saja

Telah disedari
Cukup sulit permainan ini
Kau nyalakan sendiri
Kini kau hadir
Hadir untuk kembali
Rasakan senyuman terakhir

Pemusnah dinasti imaginari
Coba coba coba difikir sendiri
Memusnah impian asalkan bisa bahagia
Legasi dirinya

Dahulu bersamamu
Mimpi ngeriku
Rasa rasa ku pun begitu

Dahulu bersamamu
Rasa dosaku
Pura-pura penuh palsu

(Pemusnah dinasti imaginari)

Pemusnah dinasti imaginari
Coba coba coba difikir sendiri
Pemusnah impian asalkan bisa bahagia
Legasi cleopatra


Nera AF9 - Hatimu Milikku





Pernahkah engkau hargai
cintaku yang sejati
pernahkah engkau mengerti
akan diriku ini

Betapa hebatnya cintamu
memberiku sejuta pilu
betapa agungnya asmaramu
membuatku terpaku

Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa pantas degupan jantungku
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

Kan kuabadikan dikau
suatu kenangan yang manis
yang tak mungkin aku lupa
untuk selamanya

Aku coretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini
agar jadi yang terindah
di dalam hidupku ini

chorus:
Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa pantas degupan jantungku
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

Bagai bahtera yang dilanda badai
Gelora cintamu
Mengoncang jiwaku
Berombak mencari
Daratan yang damai
Ohhh cintaku

Korus
Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa pantas degupan jantungku ini
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

Aku coretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini
agar jadi yang terindah
dalam hidupku ini


Lena AF9 - Sisa Kisah Kita




Dari sisa sisa kisah kita berdua
Tak pernah ada persefahaman
Walau dalam cinta

Tiada guna penyesalan
Jangan berdusta
Usah menafikannya
Ini kesudahannya

Tangisan air mata
Tak bererti lagi…
Jangan kau ganggu aku lagi

Jangan kau coba tuk permainkan
Sakit di hati yang rapuh ini
Yang telah kau hancurkan
Yang kini sudah tertutup buatmu
Untuk selamanya
Tuk selamanya

Dari sisa sisa kisah kita berdua
Tiada pernah ku sangka
Akhirnya begini
Usah kau coba merayu berkata dusta
Jangan pura cinta padaku
Meminta ku kembali

Tangisan air mata
Tak bererti lagi
Jangan kau ganggu aku lagi
Jangan kau coba tuk permainkan
Sakit di hati yang rapuh ini
Yang telah kau hancurkan
Yang kini sudah tertutup buatmu
Untuk selamanya
Tuk selamanya

Oh Tuhan
Berikanlah ku
Kekuatan…

Jangan kau ganggu aku lagi
Jangan kau coba tuk permainkan
Sakit di hati yang rapuh ini
Yang telah kau hancurkan
Yang kini sudah tertutup buatmu
Untuk selamanya
Tuk selamanya


Fina AF9 - Menangis Lagi




Aku terluka
Ku sangka tak mungkin terjadi sekali lagi
Dulu kau kata
Tak mungkin aku kan kecewa
Hatiku akan kau jaga

Pernah ku sangka
Inilah cinta yang terindah dalam sejarah
Apakan daya aku yang menanti pelangi
Mengharap engkau yang pasti

Dan aku menangis lagi
Kecewa untuk kesekian kalinya
Dan kisah cinta luar biasa
Habis kau ragut semua
Kejam dirimu
Kejam dirimu

Aku kecewa pedih
Tak mungkin dapat kau faham sakitnya
Kata-katamu lah punca segala
Cinta kita kau persenda
Pergi kau pergi
Tinggalkan aku menangis…
Lagi…

Apakan daya
Aku si bodoh yang percaya kata-katamu
Puas di depan mata
Mungkin engkau lah pendusta
Bagimu hatiku tiada makna

Aku menangis lagi
Kecewa untuk kesekian kalinya
Dan kisah cinta luar biasa
Habis kau ragut semua
Apa lagi perlu ku rasa
Aku terlupa

Aku kecewa abadinya
Tak mungkin dapat kau faham sakitnya
Kata-katamu lah punca segala
Cinta kita kau persendakan
Pergi kau pergi
Tinggalkan aku
Biar aku sendiri

Luka aku terus meratapi
Luka-luka kecewa
Dan aku tahu.. ku tahu (Hatinya)
Dalam hatiku takkan bisa merubah segala-gala

Aku menangis
uoo.. oo0..
Aku kecewa lagi untuk kesekian kalinya
Dan cinta ini luar biasa
Habis seorang untuk semua
Apa lagi perlu ku rasa

Aku terluka
Aku kecewa
Tak mungkin kau kan faham sakitnya
Kerna kau lah punca segala
Cinta suci kau persia
Apa lagi tinggalkan aku
Biar aku menangis…
Lagi…..

Ho.. uwooh..


Azri AF9 - Niskala



Sesekali ku masih terasa
Bersemuka bayangannya
Perlukah diriku, perlukan dirimu
Walau cuma seketika

Kita pernah ditakdir bersama
Bagai tanpa penghujungnya
Apakah masih terasa
Saatku lukakan jiwa

Pedih yang melanda menikam di jiwa
Sehingga diriku tanpa hala tuju
Tersentap di dada, tiada terdaya
Jika diri ini, hanyalah niskala bagimu

Indah sekilas pandangan mata
Hanya dijadikan sisa
Apakah masih terasa
Saat ku lukakan jiwa

Pedih yang melanda menikam di jiwa
Sehingga diriku tanpa hala tuju
Tersentap di dada, tiada terdaya
Jika diri ini, hanyalah niskala bagimu

Tak sanggup diriku,
Menahan sesalku
Hanya masih ada, ruang untuk bersatu
Lenyapkan bagi kegelapan
Andai semuanya, tersedar tuk selama-lamanya

Pedih yang melanda menikam di jiwa
Sehingga diriku tanpa hala tuju
Tersentap di dada, tiada terdaya
Jika diri ini, hanyalah niskala bagimu

Oooo.. Bagimu


Hazama AF9 - Cinta Teragung



Maafkan aku sekiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua isi hatiku
Ternyata tak terkata
Rinduku padamu…

Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk…
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu

wowooo.. woowoo.. uwooo..
wowooo.. woowoo.. uwooo..
wowooo.. woowoo.. uhooo..

Secebis perasaan yang kuhamparkan
Membawa sejuta harapan
Menagih cinta
Teragung darimu.. ohh..

Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu

ohh.. ohhh..

Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu…

Maafkan aku sekiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua isi hatiku…


Wednesday, June 15, 2011

STICKY POST

PERHATIAN PERHATIAN.
TERIMA KASIH KERANA MELAWAT BLOG SAYA.
HARAP MAAF, BLOG INI SEDANG DI PERBAHARUI.
SEGALA KESULITAN AMAT DIKESALI.
WALAU APA PUN, SEGALA KOMEN BOLEH DILAKUKAN SEPERTI BIASA.
SEKALI LAGI, MINTA MAAF. SEGALA KEKELIRUAN AMAT DIKESALI.
MASALAH INI AKAN DISELESAIKAN SECEPAT YANG MUNGKIN.
jangan pelik kalau background aku asyik tukar-tukar je ekk :P

Saturday, June 4, 2011

Tutorial : Letak Default Picture

Assalamualaikum ...

mungkin tutor kali ini ramai yang dah tahu. tapi, kita kena faham, masih ada blogger baru setiap hari. bagi new blogger. this is for you. so, lets begin ..

first, log in dulu ekk.






then, save. siap.

tak faham? tinggalkan komen ekk.

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Wednesday, June 1, 2011

illusi - Segalanya Ku Terima



Aku yang kehilangan
Dalam diri sendiri
Terkurung dalam bayanganmu

Gelak ketawa engkau
Bagai bertahun dulu
Menyeretku ke syurga kita

Itu mimpi yang terkenang
Membuat aku terbuang
Tika memapah semangat
Yang masih ada

Cerita silam ini
Menjadi racun bisa
Dan kini aku pun melara

Terlemas di dataran
Dilambung ombak hidup
Pun aku masih menantimu

Akan tersingkapkah cinta
Yang telah sekian lama
Kita dodoikan bersama
Di mimpi ngeri

Biarpun masih tergagah
Menjulang cinta yang patah
Sebenarnya aku kesepian
Dan aku masih cinta

Diri ini penuh luka
Yang tidak akan tertutup
Meskipun ada pengganti
Seiras wajah

 


Padi feat Upin Ipin - Sahabat Selamanya




Dua tiga kapal berlayar di samudra
Ayo sahabatku kita bergembira
Bermain bernyanyi bersama
Menikmati indahnya dunia

Karena sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya setia

Berakit-rakit kita ke hulu
Berenang-renang kita ketepian
Kita berbeda untuk saling mengisi
Segala kekurangan kita

Mencari sahabat untuk selamanya
Atasi semua perbedaan
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya
Selama-lamanya setia

Sahabat untuk selamanya
Berbagi dan saling menjaga
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya
Selama-lamanya setia

perbandingan kawan dengan seluar dalam

Assalamualaikum ...

first of all, aku nak korang rileks dulu. sebab benda ni agak menjijikkan. *aku dah rasa geli*. oke

apa firasat korang berkenaan dengan ...
|
|
|
|
|
\/
SELUAR DALAM?

korang mesti ada kan benda ni? . oke. kalau seluar dalam favourite korang, tibe-tibe koyak. korang rasa korang nak buang tak? mesti tak nak kan. sebab korang rasa selesa time pakai seluar dalam tu.

seluar dalam kalau koyak mane pun, korang rasa sayang nak buang. sebab korang perlukan. macam tu jugak dengan kawan. kawan kalau seburuk mane rupa paras tu, korang rasa sayang nak tinggalkan sebab korang memerlukan kawan.

TAPI, kalai spender korang dah terbelah dua. takkan nak pakai lagi? kalau kawan korang dah mula tunjuk belang, takkan korang nak jadi kawan dia lagi kot?

soi fikit-fikirkanlah. hargai kawan korang macam korang memerlukan spender. walaupun spender tu tak nampak*walaupun baru beli*. tetap ada nilai. tak kisah la mahal ke murah ke. spender bundle ker.

satu jer yang aku nak pesan kat korang. sekali korang dah berjanji untuk ambik kawan korang sebagai KAWAN BAIK ATAU KAWAN KARIB, penuhilah janji itu. kerana setiap orang memerlukan kawan selain keluarga. kawan merupakan rujukan no2 selepas keluarga.

tapi, kebanyakkan orang, dia memerlukan kawan hanya pada waktu susah. time senang, dia still llagi berkawan. bezanya, cara dia layan acuh tak acuh. sebab tengah bahagia. tak kisah la dapat spender baru ker, balak baru ker, basikal baru ker, bapak baru ker? *melampau la tuh*

ikut suke korang la korang nak jadi kan kawan korang tu acai atau whateverlah. TAPI INGAT !! jangan menyesal kalau bende tu jadi kan diri korang. sebab hidup ni bagaikan roda. time korang senang, korang bahagia sorang. tapi, time susah, sibuk nak tumpang kesenangan orang lain semata-mata nak hidup senang*bukan hidup mewah*

hargai kawan korang sebelum korang menyesal di kemudian hari. memang kita tak boleh nak cerita semua hal peribadi kat kawan-kawan korang tu. ada antaranya sebab tak percaya dekat kawan korang. oke, tak pe. tapi, sebelum korang memilih kawan, korang kene pilih kawan yang baik. am i right? so, kalau dah tahu kawan tu tak baik, kenapa still nak berkawan dengan orang tu. banyak lagi orang kat dunia ni yang boleh di jadikan kawan. tak kisah la, orang tu nerd ker, jongang ker. ni tak, asal nak pilih kawan, mesti yang cun, hensem, up to date. tak perlu lah semua tu.

pesanan kepada yang terasa : tak payah nak terasa sangat. berubah lah. korang jangan ingat yang kawan korang tu senang dipijak kepala. satu hari, perbuatan korang akan di balas.



see, manusia dengan anjing pun boleh jadi kawan. walaupun korang tahu perangai anjing tu macam mane. *orang Islam tolong elakkan berkawan dengan anjing oke*

sekali berjanji, mesti ditunaikan ...

tepati janji, baru boleh guna tagline atas ni ..






p/s : kalau aku ada buat salah, aku minta maaf

gambar : google

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Faizal Tahir - Karma



Seumur hidup memang tak mungkin
Untuk aku terus bersamamu
Seumur hidup hanya untukmu
Menyakitkan memuaskan dirimu

Chorus
Halalkan segala makan dan minumku
Cari aku kira kau masih berani
Berdepan realiti
Hey hey jangan kau sentuh
Aku bukan boneka
Kamulah kamu
Aku bukan boneka
Kelak kau tahu
Lewat harimu

Lima tahun dalam kegelapan
Hari ini kau bebas berjalan
Lima tahun dalam kebenaran
Hari ini hari kamu dan aku

Ulang Chorus

Dan karma kan mengambil tempat
Menjemput kau buatku
Ku harapkan kau kembali

Hey hey biar kau tahu
Aku bukan boneka
Akulah aku
Aku bukan boneka
Kini kau tahu
Lewat hariku

Biar kau tahu
Aku bukan boneka
Akulah aku
Akulah aku
Kini kau tahu
Lewat hariku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...