Wednesday, June 1, 2011

perbandingan kawan dengan seluar dalam

Assalamualaikum ...

first of all, aku nak korang rileks dulu. sebab benda ni agak menjijikkan. *aku dah rasa geli*. oke

apa firasat korang berkenaan dengan ...
|
|
|
|
|
\/
SELUAR DALAM?

korang mesti ada kan benda ni? . oke. kalau seluar dalam favourite korang, tibe-tibe koyak. korang rasa korang nak buang tak? mesti tak nak kan. sebab korang rasa selesa time pakai seluar dalam tu.

seluar dalam kalau koyak mane pun, korang rasa sayang nak buang. sebab korang perlukan. macam tu jugak dengan kawan. kawan kalau seburuk mane rupa paras tu, korang rasa sayang nak tinggalkan sebab korang memerlukan kawan.

TAPI, kalai spender korang dah terbelah dua. takkan nak pakai lagi? kalau kawan korang dah mula tunjuk belang, takkan korang nak jadi kawan dia lagi kot?

soi fikit-fikirkanlah. hargai kawan korang macam korang memerlukan spender. walaupun spender tu tak nampak*walaupun baru beli*. tetap ada nilai. tak kisah la mahal ke murah ke. spender bundle ker.

satu jer yang aku nak pesan kat korang. sekali korang dah berjanji untuk ambik kawan korang sebagai KAWAN BAIK ATAU KAWAN KARIB, penuhilah janji itu. kerana setiap orang memerlukan kawan selain keluarga. kawan merupakan rujukan no2 selepas keluarga.

tapi, kebanyakkan orang, dia memerlukan kawan hanya pada waktu susah. time senang, dia still llagi berkawan. bezanya, cara dia layan acuh tak acuh. sebab tengah bahagia. tak kisah la dapat spender baru ker, balak baru ker, basikal baru ker, bapak baru ker? *melampau la tuh*

ikut suke korang la korang nak jadi kan kawan korang tu acai atau whateverlah. TAPI INGAT !! jangan menyesal kalau bende tu jadi kan diri korang. sebab hidup ni bagaikan roda. time korang senang, korang bahagia sorang. tapi, time susah, sibuk nak tumpang kesenangan orang lain semata-mata nak hidup senang*bukan hidup mewah*

hargai kawan korang sebelum korang menyesal di kemudian hari. memang kita tak boleh nak cerita semua hal peribadi kat kawan-kawan korang tu. ada antaranya sebab tak percaya dekat kawan korang. oke, tak pe. tapi, sebelum korang memilih kawan, korang kene pilih kawan yang baik. am i right? so, kalau dah tahu kawan tu tak baik, kenapa still nak berkawan dengan orang tu. banyak lagi orang kat dunia ni yang boleh di jadikan kawan. tak kisah la, orang tu nerd ker, jongang ker. ni tak, asal nak pilih kawan, mesti yang cun, hensem, up to date. tak perlu lah semua tu.

pesanan kepada yang terasa : tak payah nak terasa sangat. berubah lah. korang jangan ingat yang kawan korang tu senang dipijak kepala. satu hari, perbuatan korang akan di balas.



see, manusia dengan anjing pun boleh jadi kawan. walaupun korang tahu perangai anjing tu macam mane. *orang Islam tolong elakkan berkawan dengan anjing oke*

sekali berjanji, mesti ditunaikan ...

tepati janji, baru boleh guna tagline atas ni ..






p/s : kalau aku ada buat salah, aku minta maaf

gambar : google

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...