Friday, December 30, 2011

Najwa Latif - Kosong

Assalamualaikum ...

What up guys !
Hari ni, aku nak update pasal lagu.
Lagu apa?
Sepanjang hari ni, aku asyik layan lagi Kosong dari Najwa Latif.
Tapi, bukan yang cover ekk.
Aku tengok yang dia nyanyi dekat Radio Era.
Syok ehh. Dengan lawak Johan lagi.


Sumpah, tengok 2 atau 3 kali, ompom tak bosan.
Now, aku nak post lirik tu untuk korang karok dalam bilik eh :)

Kau melihat diriku
Seperti sesuatu
Yang mencabar dirimu,
Akal dan mindamu
Kau mendustaiku
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
Sedangkan kau juga begitu
 
Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa
kosong .. kosong ..

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku
Kosong .. kosong ..

Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar

Ooo..woo~
Kosong .. kosong..

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa
kosong .. kosong ..

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku
Kosong .. kosong ..

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa
kosong .. kosong ..

Ooo..woo~

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Wednesday, December 28, 2011

Monday, December 26, 2011

Selesai Sudah :)

Assalamualaikum ...

Korang !!
Nak mintak tolong ni, click sini dan like eh.
Please !!
I'm begging you ..
Thank you <3

Oke, jom mula baca entry :)

Ingat lagi tak entry yang lepas bertajuk Masterchef Malaysia"ker"?
Haha, entry kali ni, merupakan sambungan kepada entry tu.
Nak baca? Click dekat sini :)

Akhirnya, semua resepi tu aku dah siapkan sepenuhnya.
Cuma, ye la kan. Baru first trial.
Apa pun tak boleh. HAHA :)
Paling tak boleh blah, buat coklat tu laa.
Salah acuan, salah sukatan and whatever lah.
 And, about Moist Chocolate Cake.
Aku tak sangka boleh habis dalam sehari.
Siapa yang tak suka kek coklat kan kan kan?

Puding Koktail

Chocolate "yang tak menjadi"

There's my Moist Chocolate Cake :)

Perfect one. Another one, dah hangit dekat bahagian atas. Pahit :(

Sedia untuk dimakan :) "hiasan buruk gila"

Segala tugas aku dah selesai.
Tunggu my next post before I left Shah Alam.
Nak pergi mana?
Tunggu ekk :)

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Saturday, December 24, 2011

MasterChef Malaysia "ker"

Assalamualaikum ...

Aku nak jerit dekat semua orang, yang aku tengah rajin nak MASAK !!! Erghh, Ni gara-gara MASTERCHEF la ni ... Virus tu sangkut dekat aku. Bukan aku jer, dengan adik-adik aku sekali oke .

Menu yang kitorang nak buat ialah :




Aku : Moist Chocolate cake with topping dengan Coklat (ala, yang orang selalu order untuk wedding tu)


Adik aku no 2 : buat Nasi Goreng USA


Adik aku no 3 : buat Puding Koktel

Menu yang dah settle, Nasi Goreng USA jer. Adik aku buat time nak makan malam. Not bad la kan. Semua search internet. Ayah aku bertindak sebagai PAPA JOE (sebab aku panggil dia ayah aku, papa) merasa semua makan tu.

Ye ye jer. slow slow dia makan. Konon nak merasa la kan :) HAHA

Now, On my way to do Puding Koktail with my little sister :)

Wish me luck guys !!

Btw, Its is AutoPublish Entry. I wrote this entry on 22 Dec 2011. And it is post on 24 Dec 2011

gambar : google

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Thursday, December 22, 2011

PMR !!!

Assalamualaikum ...

KORANG !!! Aku dapat Straight A's. HAHA. Tipu je. Aku ambil SPM kot.

Sekarang ni, PMR dekat twitter dah trending oh. Dahsyat gila. PMR je pun. Btw, adik aku dapat 5A, 3B. Pandai gila. Aku dulu, dapat 2A jer. Sian kan? HAHA

Oke, tu je.

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Tuesday, December 20, 2011

"Awak, saya nak minta maaf"

Assalamualaikum ...

Hi korang. Ni ada cerita sedih ni. Haihh. Orang lain tengah berseronok, aku pulak terpaksa menahan sedih.

Lately ni, aku sering mimpi yang pelik-pelik laa. Aku tak tahu, apa maksud disebalik semua ini. Oh tidakk !!. Biasalah kan, time cuti ni, mesti la nak bercuti kan (Ada maknya tau ayat ni). Entah macam mana entah, aku boleh mimpi sorang member aku ni. Tak pernah-pernah tau aku mimpi pasal dia. Selalunya, orang kata, kalau kita mimpi seseorang, teruatamnya lelaki, kita ada hati dengan dia kan? Eh, tak mungkin kott. Dia ada girlfriend kot. Oh, oke. So Korang dah dapat agak, member yang aku mimpi tu LELAKI or PEREMPUAN.

Kebetulan aku ambil SPM tahun ni. So, kebanyakkan paper habis lambat dalam pukul 4.00pm or 4.30pm la kan. Satu hari tu, aku dengan tak semena-mena, aku pangil dia dengan perkataan "awak". Eh, kenapa doh? Then dia datang. Aku terkejut gila. Kepala dia berbungkus macam orang dah meninggal. Kalau orang meninggal, selalunya ikat dekat atas kepala kan? Ini tak, dia macam pakai tudung. Cuma tak letak kapas dalam hidung. Muka dia memang pucat. Then, aku boleh cakap dekat dia ...

"*****(Nama panggilan dia yang kitorang panggil), aku nak mintak maaf atas segala kesalahan aku. Aku tahu, aku banyak dosa dengan kau. Sorry kay."

Eh, tak pernah tau aku mintak maaf dengan lelaki secara depan-depan. Paling-paling pun dalam text or FB jer. Lepas aku kata macam tu, dia tersenyum.

And tadi (tidur lepas solat subuh), aku mimpikan dia sekali lagi. Siang-siang hari pun boleh mimpi. Aku pasang Radio ERA dekat Astro tu. Aku mimpi yang aku ada dekat konti tu dengan Ikha, member aku. Then, aku terjumpa dia. Kebetulan aku nak balik, aku nak tumpang dia. Sebab dia boleh bawak kereta. And, dia kata. "Okey, jom" Tapi, dia tak nak bawak kereta. Dia suruh orang lain bawak (member dia). So aku, Ikha dengan dia duduk dekat belakang. Aku tanya dia, kenapa tak nak bawak kereta? Dia senyap jer. tak lama tu dia mula bersuara.

"Ikha, tangkap gambar aku dengan Miyra. Aku nak buat kenangan."

Aku dengan member aku dah pelik dah. Apesal mamat ni? Pelik gila -,- Seingat aku, dia tak pernah mintak bergambar dua orang. Antara aku dengan dia. Dengan orang lain, dia pernah laa. Then dia kata ...

"Ikha, sekali lagi. Muka aku tak handsome la"

Yang si Ikha ni ikut je lah. Kang tak pasal-pasal kene turun tepi jalan pulak kan. Then, terus aku tersedar dari tidur.

Aku fikir balik. Apa semua ni? Kenapa aku boleh mintak maaf face to face dengan dia? Kenapa dia nak tangkap gambar dengan aku and nak jadikan kenangan pulak? Kenapa dia tak nak amik gambar dengan Ikha tu? Sampai sekarang, aku tertanya. And mungkin kebetulan la kot, dia dah SUKA MAIN LIKE-LIKE status orang. Biasanya dia selalu komen status orang. And, dia dah MEMANG TAK banyak cakap.

Note : Masih mencari alasan

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Thursday, December 8, 2011

Komuniti Bestari "KRT SRI TUPAI"

Assalamualaikum ...

Hai readers .. Lama tak update blog taw. Dah rasa malas pun ada jugak. Kalau malas, baik tak payah buat blog kan? Hmm. Btw, ada cerita ni. Sabtu lepas punya cerita. Eh, lama tak lama. Janji ada entry baru. :)

Sabtu lepas, dekat kawasan rumah aku ada satu program yang melibatkan jiran-jiran dengan komuniti yang lain. Korang tahu apa makna KRT? stand for Kawasan Rukun Tetangga. Oke, kawasan perumahan aku ada join satu pertandingan "Komuniti Bestari". So, sabtu lepas tu, panel juri datang untuk nilai aktiviti kitorang laa dekat Dataran Tupai Seksyen 20. Walaupun tak ramai, tetap best. Sebab, benda ni bukan program besar-besaran. Ini just nak sambut kehadiran panel juri jer. Macam biasa, waktu pagi, mesti ada senamrobik.




Lepas senamrobik, kitorang tunggu la juri tu datang Dataran 20. Sementara tu, pengursi kitorang ada bagi sikit penerangan tentang KRT SRI TUPAI dekat kitorang. Mana la tahu, juri tu tanya kitorang pulak kan.




Tak lama lepas tu, panel juri pun datang. Oh, oke. Debaran makin kencang :)



Lepas habis je sesi soal jawab, diaorang pun apa lagi. Ronda-ronda la kawasan Dataran tu. Nak tengok pokok Mahkota Dewa katanya. Korang nak tengok jugak?


 Inilah dia pokok Mahkota Dewa :)


Katanya, pokok ni boleh sembuhkan cancer, gout, kencing manis and so on lahh. Senang jer. Caranya, rebus daun pokok tu, then minum. Sebenarnya, sama macam teh. The, diorang ada laa bawak balik 2 3 pokok tu. Satu pokok RM 10. Boleh tanam dekat pasu atau pun tanah. Kalau dekat tanah lagi cantik. Pokok ni boleh tumbuh setinggi 3 meter. Siapa nak? Roger-roger gua :) *InsyaAllah ada lagi pokok tu*

And, before balik, AJK KRT ada bergambar dengan semua panel juri tu. Hmm, nak jugak. Tak pe, buat kenangan katanya. Boleh masuk buletin KRT kan kan kan?



Kalau korang nak tahu lagi lanjut pasal pokok Mahkota Dewa ni, click sini oke :)

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Tuesday, November 29, 2011

Saturday, November 26, 2011

Fenomena Nazmi Faiz Mansor 2

Assalamualaikum ...

Before I start write my entry, please like this. Thank you :)

Oke. Jom baca. Sorry, kalau entry kali ni panjang berjela. Bukannya apa. Sejak ASEAN SEA GAMES hari tu, nama sorang mamat ni, selalu jadi sebutan. Terutamanya si gadis lah kan. Siapa? Muhd Nazmi Faiz Mansor la toq. Aku ada buat entry pasal mamat ni. Nak tahu? Cer usha toq :) Entry kali ni macam sambungan dari entry lepas la. Siap ber-episod entry aku. Fenomena Nazmi Faiz Mansor 2 dah. Lepas ni 3 pulak. -,-

Oke, now, aku nak continue pasal mamat ni. Aku ada bukak satu fanpage ni. Status tu berkata ...


So, aku pun post la kat Twitter. Buat "hashtag" sekali. Berlaku la pergaduhan ala-ala anje gitu. Nak di jadikan cerita, semuanya bermula dengan salah sorang kawan aku mimpikan si Nazmi Faiz ni.


Before that, aku ada IM dengan sorang member tu, Aziatul Azman. Dia ni dah minat habis la dengan Nazmi Faiz. Dia ada ajak aku pergi Sekolah Sukan Bukit Jalil. Nak buat apa? Nak cari Nazmi Faiz la kan. Dia pun ada kata, tak dapat Nazmi Faiz pun tak pe la. Janji boleh main bola. Eh, adik aku boleh main bola, nak tak? Tehee :) Siap suruh post dalam blog la bagai. Aku oke jer. Ada jugak cerita yang nak ditaip kan.?


 Kalau korang tengok pic ni, comment atas sekali, member aku dah senaraikan dah siapa dengan siapa. Tak boleh blah yang Miyra dengan Baddrol Bakhtiar tu -,-. Adoii. Second last punya comment, dia tukar orang dah. Sebab berebut dengan member yang lagi satu.

So, yang masuk ranking top 5 ialah ...... *5 orang je pun* ..... 

|
|
|
|
|
|
|
|
\/

 Aziatul Azman & Nazmi Faiz -,- suka laa?

 Aku & Baddrol Bakhtiar? Orang lain ada tak?

  Nurul Atiqah a.k.a Nott & Shahrul Azwari Ibrahim

Nur Shahira Mukti & Izzaq Faris

Diyana Ibrahim & Safiq Rahim

Edit gambar paling malas aku pernah buat. Gila lah nak crop satu-satu, nak buat background baru. 5 orang tu. Ni je lah yang aku mampu lakukan ye korang :) Hmm, tu lah calon-calon isteri untuk player bola kebanggan depa. Tak kisah la nak jadi isteri ke berapa pun. Haha. Joke :). Eh, aku tak eh. Itu aku ikut list yang member aku buat jer. Nak Nazmi Faiz jugak. Eh, kejap !! ada satu lagi ... :)

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/


 Kebetulan pulak ada gambar tunduk ni. Sama dengan Nazmi Faiz :)

Oke la korang. Majulah Sukan Untuk Negara ... :)

p/s :jadi DP facebook I taw :)

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Thursday, November 24, 2011

Fenomena Nazmi Faiz Mansor

Assalamualaikum ...

eh, korang. nak tanya ni. minat Nazmi Faiz Masor tak? tak kenal? hmm.. cuba scroll down ...

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/




boleh cam tak? harap-harap boleh laa. semenjak SEA GAMES hari tu, Malaysia VS Indonesia final bola sepak, nama dia sering menjadi sebutan para gadis-gadis. tak kisah la yang dah berpunya ker, belum ker. terutama gadis-gadis yang berumur 17 tahun sebaya dengan Nazmi Faiz. lagi la menjerit-jerit. hamboii. "kak, pakwe kat sebelah tu ingat yee" :) dekat facebook aku penuh dengan nama Nazmi Faiz. lama-lama aku yang confuse. "aku ni bukak fb aku ker, fb Nazmi Faiz ni?". twitter lagi la. mentang-mentang ada "hashtag" sekali search, hambik kau, satu page keluar nama Nazmi Faiz. and kat twitter ada kecoh, Nazmi Faiz dikatakan dah ada makwe. ramai la perempuan yang jelez. macam-macam la ayat diaorang. :)

FACEBOOK


 




TWITTER



pening tak pening korang nak tengok status tu? tak nak tengok pun tak pe. bayangkan je lah kalau every second, every minute korang kene baca status pasal orang yang sama kan? haihh. lumrah kot

p/s : sebenarnya, aku pun minat dia jugak :)

gambar Nazmi Faiz Mansor : google

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Add Math is AWESOME

Assalamualaikum ...

hey hey hey. what up?
nak tahu tak, semalam adalah exam yang paling aku tunggu-tunggu. nak tahu apa?



ADDMATH !!

haha. cuak kot. untuk paper 1, aku dapat jawab beberapa soalan je. banyak gila tinggal. btw, intergration pun aku tak lepas, log pun tak lepas, FUNCTION pun tak lepas. apa function aku belajar addmath dua tahun? soalan simple gila !!! aku boleh salah !! -,-

aku nak cerita something ni. aku sendiri tak tahu kenapa. one day, aku ada belajar addmath dengan one of my cousin kat library Shah Alam. so, dia ada bagi satu buku addmath. dia suruh aku buat. aku pun amik la buku tu. after that, aku langsung tak bukak buku tu. malas kot. and, sampai la malam semalam, aku baru bukak buku tu. kebetulan aku bukak topik intergration. time aku belajar dengan cousin aku pun pasal intergration. aku try la buat soalan yang senang-senang dulu. boleh la jawab. sampai satu masa tu, aku rasa sebak gila. aku rasa macam nak nangis. aku tak tahu kenapa. punyalah lama aku tahan, akhirnya aku nangis jugak. waaa !! tengok jam dah pukul 1030 malam. aku rasa mesti dia dah tidur. aku pun text je laa. ingatkan nak call dia. aku text dia ..

"dah tidur ker? hmm, tak pe lah. wish me luck for paper addmath tomorrow (semalam). berkatkan ilmu yang kau dah ajar aku

and he reply ...

InsyaAllah. mesti boleh punya :)

dengan tenang dia reply. bapak ahh ... laju gila airmata aku mengalir lepas dia text aku. then aku gelak sendiri sambil nangis. aku tanya diri aku, kenapa aku nangis ni? macam ada orang tengah guna badan aku. sampai meleleh air hidung aku. ish ish ish.

bila dah habis paper 1 semalam. ada gap 4 jam untuk tunggu paper 2. lama tak lama kan? lepak mamak kejap sebab kantin tak bukak. punya lah sabar aku tunggu mamak tu amik order. hmm, last-last aku blah keluar, beli nasi lemak dekat depan kedai tu. kejap je dah dapat. bila aku masuk, nak duduk, baru tanya ...

mau minum apa??

acoii. apa punya mamak. aku pun order la milo ais. RM 2 oke!! mahal tak mahal. then time nak balik, aku ingat nak balik sekolah jer. sebab budak-budak aku ada kat sekolah *belagak bonzer kot aku ni*. ada la sorang member aku (Ikha) kata, jom pergi rumah Izzuan (member). aku berbelah bagi. nak pergi sekolah ker, pergi rumah Izzuan. yang Ikha ni pulak kata serba salah kalau aku tak ikut dia. aku pulak serba salah nak tinggalkan member aku kat sekolah tu. and last, aku ikut Ikha ni. sebab member yang lain menghasut aku untuk ikut diaorang. aku pun follow la. nasib baik belajar dekat luar. kalau kat dalam, mau tak segan. dah la menyusahkan orang. nasib baik mak dia kamcing dengan aku. *agaknya* haihh

sampai rumah Izzuan, aku tengok pagar dah terbukak besar. macam ada kenduri jer. padahal kitorang belajar je kot. mak dia pulak rajin sangat buatkan air untuk kitorang. ribena tau. KELAS CIK YATI. hmm, lagi la best. tengah syok belajar, ada pizza boy datang. ingat nak cari rumah. so, si Izzuan ni keluar la. sekali dia amsuk, Izzuan kata, mak dia order pizza. OMK? memang betul menyusahkan mak dia. segan kot aku. dalam pukul 1 petang, kitorang stop belajar sebab nak siap-siap gerak sekolah.


 before that, kitorang bersiap untuk solat zohor. oke, kitorang berjemaah ramai-ramai ekk. best gilaa. si Ikha ni sempat lagi kira ada berapa orang yang berjemaah termasuk kitorang dua orang perempuan. semua ada 10 orang. termasuk dua orang lagi, balik sebab rumah dekat sebelah jer. means ada 12 orang semuanya. ramai tak ramai. terharu aku dengan budak kelas aku, pandai diaorang jadi imam. YANG PENTING, kitorang berjemaah dekat luar ekk. tapi, best. habis solat terus serbu pizza yang masih panas. :) then, tengok jam dah pukul 1.45. masuk bilik peperiksaan, pukul 2. berlari berkejaran laa tengah panas. yang lelaki boleh lenggang sebab naik motor. -,-

the best day I ever had with my friends masa periksa SPM. lepas ni, tak tahu lah bila lagi dapat buat macam tu lagi. :'( miss a lot ...

gambar : dari google

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Hilang Fokus & Keletihan Punca Kalah – Kim Swee


 KUALA LUMPUR – Hilang fokus dan keletihan pada separuh masa kedua menjadi punca kekalahan 0-2 skuad Olimpik negara kepada Syria pada perlawanan kedua pusingan ketiga kumpulan C di Stadium Nasional Bukit Jalil rabu malam.

Ketua jurulatih skuad Olimpik negara Ong Kim Swee berkata kelalaian benteng pertahanan pada separuh masa kedua juga antara punca kekalahan dan membuka peluang kepada Syria untuk menjaringkan gol kedua.

“Benteng pertahanan kita hilang konsentrasi pada separuh masa kedua permainan.

“Tambahan pula, mereka keletihan kerana baru sahaja tiba di tanah air dan saya hanya sempat melatih mereka selama dua jam sahaja,” katanya pada sidang akhbar selepas perlawanan tamat.

Kim Swee berkata beliau tidak mempunyai banyak pilihan pemain untuk diturunkan pada perlawanan itu ekoran beberapa masalah yang menimpa pemainnya.

“Mohd Fadhli Mohd Shas demam panas dan tidak boleh beraksi manakala Mohd Irfan Fazail mengalami kecederaan. Kedua-dua mereka dijangka pulih dalam masa dua atau tiga hari ini untuk diturunkan pada perlawanan menentang Bahrain Ahad ini,” katanya.

Mengenai persediaan menentang Bahrain di stadium sama, jurulatih berusia 40 tahun itu berkata beliau akan menurunkan beberapa pemain yang tidak dapat beraksi pada rabu malam.

“Saya mungkin akan menurunkan kesebelasan utama seperti Mohd Fadhli Mohd Shas, Mohd Irfan Fazail serta Syahrul Azwari Ibrahim untuk mengembalikan peluang kita menduduki tangga kedua kumpulan (di belakang Jepun),” katanya.

Beliau turut melahirkan rasa terharu dengan sokongan padu peminat bola sepak tempatan pada perlawanan itu.

Sementara itu, jurulatih Syria Immad Eddin Khankan berkata beliau kagum dengan corak permainan Wan Zack Haikal Wan Noor.

“Dia berupaya mengkucar-kacirkan barisan pertahanan tetapi kami berjaya mengawalnya sepanjang permainan,” katanya. – BERNAMA

credit to : mynewshub

daa readers

miyra :) smile alwayz !!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...