Saturday, October 29, 2011

Lee Sun Gyun

Assalamualaikum ...

minta tolong ...


for me :)



hak hak hak :)

nak tanya, hensem tak? hekhek. cop, peringatan !! tak bermakna aku minat korea okay. aku minat dia jer. :)

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Friday, October 28, 2011

Kali Pertama

Assalamualaikum ...

minta tolong like sini

updated lagi untuk hari malam pulakk :)

KALI PERTAMA. korang ada cerita pasal "Kali Pertama?" cerita aku kali pertama ialah kali pertama aku pakai tudung warna warni. serious. selama ni, aku pakai tudung putih jer. sejak dah ada hijab, pashmina, selendang and so on, aku dah mula pakai tudung berwarna. nak tahu apa perkara kali pertama Ray dan Haniff? see this :)


daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Johan Era kantoi dengan Dr. Fadzilah Kamsah

Assalamualaikum ...


tengah syok tengok video dekat youtube, den terjumpa something. nak tahu apa? cer scroll down bawah ni ..

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/



layan~

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Wednesday, October 19, 2011

Fuyoo Magic

Assalamualaikum...

promot sekali lagi. click sini. tq :)

oke, nak tanya buleh? eh tak kan lah tak boleh kan. kenal tak mamat bawah ni?

mesti kenal kan?

nak bagi tahu satu dunia lah kan, aku pergi dating dengan dia !! wahaha. mana ada lah. perasan habis. hari ahad lepas (17 October 2011) aku jumpa dia. hmm. tinggi dia lebih 4 inci dari aku (kot). wahaha. aku tengok dalam tv biasa-biasa jea. bila aku jumpa depan mata, not bad lah. eh, terasa dia hensem. haha. nak tahu aku jumpa dia kat mana? dekat Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang. aku tak tahu apa dia buat dekat dalam tu. time aku tengah tunggu pintu bukak untuk masuk, time melawat mula pukul 5 petang. time tu baru pukul 4. tiba-tiba, dia keluar dari bagunan hospital tu, eh macam kenal. eh, tak kan lah tak kenal kot. and kebetulan, ada sekumpulan budak permata seni (yang datin rosmah punya program tu) lepas dia keluar je, budak-budak tu jerit !! FUYOOOO !! eh, dia gelak.. so sweet :) time aku tengah lepak kat kantin hospital tu, aku ada nampak badut. haa. sah laa. ni mesti dia ada event kat dalam. maybe nak hiburkan budak-budak yang sakit kat situ. who knows?

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Kunci Locker jejaka blog terhangat

Assalamualaikum ...

hay hey hey. dah lama tak update blog nih. rindu sama kamoo. wahaha. *acah-acah. oke2. macam biasa. sebelum mula cerita, nak mintak tolong like ini. thanks guys ..

oke, ada sesiapa baca post aku yang lepas? nak baca jugak? hmm. click gambar "abang" hensem bawah ni ekk. sememangnya hensem ...


oke. adalah sorang blogger ni, aku baru kenal. dia kata dia lagi hensem dari depa yang aku senaraikan tuu. hmm. sebenarnya, aku tak pernah nampak pun muka dia. haha. sebab kata pun aku baru kenal. nak tahu siapa? alahh. korang mesti kenal punyalah ...

click la header tu.

satu-satu blogger luar yang aku kenal. oh oh oh ...

p/s : aku dah cerita pasal. kau kompom femes. wahaha.

Friday, October 14, 2011

Jejaka Indonesia terhangat di Malaysia

Assalamualaikum ...

haha. gempak tak tajuk? jejaka terhangat kot. sekarang kan musim budak perempaun layan sinetron indonesia. *saya layan Nada Cinta*. so, aku nak list kan beberapa jejaka Indonesia yang terhangat di Malaysia. jeng jeng jeng ...

Randy Pangalila
(boyfriend-to-be *perasan habis~)

Baim Wong

Lucky Perdana

Christian Sugiono

oke, jangan melenting. ini antara yang terhangat bagi aku. Randy paling aww <3 haha.

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Tuesday, October 11, 2011

Altimet, DJ Fuzz, Ila Damiaa, Point Blanc & Rabbit Mac - Malaysian Boy



Salam si anggun si gadis ayu
Dari kotaraya ke pedalaman kamu
Dari Likas ke Pekan Rabu
Di carta aku kau nombor satu
Aku berikrar aku berjanji
Teman-teman aku menjadi saksi
Jauh di mata dekat di hati
Jadi izinkan aku pergi berlari
Keliling dunia dua tiga kali
Ku tahu hanya satu perkara pasti
Selagi bumi di atas paksi
Bila tiba masa aku kembali

Bawaku ke mana saja kau suka
Timur selatan barat atau utara
Dampingi aku selalu
You’ll be my Malaysian boy
Malaysian boy

问边度系屋企
梗系马来西亚呢块土地
全世界
呢度最掂 _
俾你大开眼界
靓女如云 唔使头痕
饮茶食饭 heh番一晚
生活唔使 o
我地识搏杀仲识玩
去到边度 唔会改变态度
响我o 你系最好
马来西亚系
o既国土 亦系我o既宝

If you ask Point Blanc where is home
It’s definitely this land called Malaysia
This is the best place in the whole world
There ain’t no problems
Just open up your eyes
There are plenty of beautiful women around
Enjoy all kinds of food and drink everyday
There’s no worries in our lives
We know how to work hard but we also know how to enjoy life
Wherever I go it will never change my view because in my mind you are the best
Malaysia is oh my homeland and is most precious to me

Vanakam everybody hi hello
Oru suthe pollam jom let’s go
Okay yen pearu Malaysian boy
Yethe senjalum kita sempoi
Tambi tangachi
Mumy dady akka tata patti vanthachii
Dari kampung ke kota machi
Sabah sampai PNG
Sigappu nellam velle manje
Nerathil vaanavil yen nattil theriye
Vadakku kilaku east and west
Nambe naadu malaysia
We the best

Greetings everybody hi hello
Come let’s go for a tour around the nation
Okay my name is Malaysian boy
Whatever we do we are always good
Brothers sisters
Mommy daddy sisters grandpa and grandma have come
From the village to the city
From sabah till penang
Red blue white and yellow
You can see rainbows of these colors in my country
North south east and west
Our country Malaysia
We are the best



Check result peperiksaan di sini

Assalamualaikum ...

hello peepps. hari ini, aku boleh update blog pepagi buta nih. sebab aku tak sekolah !! SERONOKNYA~ dengan lajunya aku terus bukak Facebook. ada ternampak, my friends shared link. nak tahu link apa? tunggu kejap. cuba korang tengok gambar bawah ni kejap ...

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/


haha. inilah link yang aku maksudkan. Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah. tujuan benda ni di wujudkan, supaya mak ayah korang boleh tengok result tanpa berhubung dengan pihak sekolah. mak ayah korang boleh tengok dekat mana yang depa suka. caranya, senang je. just masukkan ni IC korang jer. jangan ingat mak ayah korang tak tahu no IC ekk. salah besar weyh. bila dapat tahu benda ni ada, member kelas aku semuanya buat muka terkejut beruk. "what?" haha. believe it or not? believe it. semua takut dengan result sendiri. termasuk aku. tapi, aku tak kisah pun. sebab aku dah buat the best. walaupun markah teruk habis~ ada gagal oke. so, korang nak tahu apa result korang? try to click this.

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Saturday, October 8, 2011

Upin dan Ipin versi Opera Van Java

Assalamualaikum ...

hai readers. what up? mesti korang tengah hang out kan? sebab tu lah stats tak meningkat *acah-acah*. sebelum tu, nak mintak tolong. like sini. thank guyz :)

Versi Malaysia

Versi Opera Van Java (Indonesia)

oke. hari ni, aku nak bukak youtube. nak buat apa? nak tengok video ler. korang pernah tak dengar cerita Opera Van Java dekat Astro Bintang? sumpah best cerita tu. setiap kali aku tengok, tak pernah aku tak gelak. so, aku nak tengok ulangan la. sebab dekat Astro Ria ada hari Jumaat jer. itupun sebab promosi untuk pakej Bintang. lepas ni dah tak ada dah. so, aku pun search la "Opera Van Java". hmm. banyak habis~ tak tahu nak pilih mana satu. then, tengah sibuk cari episod yang agak best, tiba-tiba, terjumpa satu title "Opera van Java - Upil dan Ipul". wahaha. Upin dan Ipin versi Indon nih. mana nak cari, so, aku pun tengok laa. diaorang ada cuba cakap melayu. sumpah lawak. jom join sekali .. ada 7 part. memang tak jemu lah kalau korang tengok.

Part 1

Part 2

Part 3

Part 4

Part 5

Part 6

Part 7
 

amacam? dah tengok? haha. so sweet. apa lagi? komen lahh ...

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Wednesday, October 5, 2011

Randy Pangalila, Mikha Tambayong, Dewi Sandra & Michella Putri - Nada Cinta



Nada nada cinta ini terangkai dari hatiku
Dulu tak pernah terpikir mengalir seperti ini

Kamu takkan bisa menahan semua rasa
Katakan katakan katakan saja yang ada di hatimu

Coba cobalah kau lihat kau lihat diriku
Coba cobalah kau dengar kau dengar suaraku

Nada nada cinta ini terangkai dari hatiku
Dulu tak pernah terpikir mengalir seperti ini


Coba cobalah kau lihat kau lihat diriku
Coba cobalah kau dengar kau dengar suaraku

Coba cobalah kau lihat kau lihat diriku
Coba cobalah kau dengar kau dengar suaraku

Kamu takkan bisa menahan semua rasa
Nada-nada cinta !!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...