Sunday, August 16, 2015

Kuatkah aku?

Sejak kebelakangan ni emosi saya terganggu.
Tak tahu kenapa.
Mungkin penat.
Mungkin risau tentang masa depan.
Ye, saya pernah gagal.
Dan saya tak nak gagal buat kali kedua.
Penat, pedih, sengsara.
Tak boleh nak tutup mulut orang.
Maaaacam-macam benda jadi.
Macam-macam perangai manusia yang saya nampak.
Ada yang show off, ada yang minta perhatian.
Saya tetap dengan diri saya, diam.
Tapi, bila saya diam, orang akan tanya "kau oke tak?"
Sampaikan saya sendiri terpaksa sorok.
Tak minat sungguh dengan orang yang nak berkawan, tapi memilih.
Tak minat sngguh dengan orang yang rasa dia hebat.
Kalau betul hebat, tak pe lah. Memang dah bidang dia.
Dah malas dah nak layan.
Sampaikan rasa macam, "lagi bagus aku dengan mereka."
Banyak mata memandang, banyak mata memerhati.
Ada masa kita suka, kita bergelak ketawa.
Ada masanya kita sedih, kecewa, diam seribu bahasa.
Bye.

Penjelasan

Assalamualaikum.

Hai readers.
Ya Allah lamanya tak hapdet belog ni. Berhabuk dengan comment-comment yang awaiting.
Maaf ye, lambat reply.
Sis busy sikit sebab sis tengah praktikal.
Macam-macam benda nak kena buat.
Daily report, weekly report, final report.
Haaa, semuanya report lah.

Harap semua pembaca sis sihat-sihat belaka.

Oh, cakap pasal comment. Sis nak buat penjelasan dekat sini.

Ada yang tanya : 
1. Nak bukak akaun SSPN kena ada akaun bank ke?
Tak silap saya, kena ada.

2. Kalau dah bukak akaun SSPN dekat bank lain, macam mana ye?
Saya tak pasti. Boleh rujuk semla pihak bank.

3, Boleh tak nak beli no id untuk apply PTPTN atau UPU tapi takde kad ATM BSN?
Boleh. Buat urusan di kaunter atau CDM machine.

Haaa. Camne? Jelas dah?
Kalau ada pertanyaan, boleh comment di bawah, atau boleh tanya di Ask.FM sis, ogeh?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...