Posts

Showing posts from March, 2011

Teguran yang paling direct

Image
Assalamualaikum ...

pertama kali dalam hidup aku, kene best-best dari "cikgu" aku. nak tau apa?

selasa malam rabu ada tuisyen mathemathics. macam biasa la, cikgu bagi latihan, kita buat. tapi cikgu dah bagi kerja tu dah lama. kebetulan pulak, aku sorang je yang dah siap. so, aku tak ada kerja nak buat. aku pun bercakap la dengan member. tapi tangan bergerak okey.

uihh, mathematics??
time to back home guys. selalunya balik pukul 10:00pm. tapi, kali ni lain, kitorang balik 10:25pm. kenapa kitorang balik lambat? SEBAB, cikgu ada bagi sesi motivasi dan jati diri secara percuma. cikgu ada cakap, orang yang success, tak akan selalunya success. cikgu jugak ada cakap, ORANG YANG PROFESSIONAL TIDAK AKAN MEMBAWA CERITA ATAU MASALAH DARI RUMAH KE DALAM KELAS. sentap bhai. confirm la aku yang kena,. sebab aku bercakap. am i right? of course. aku rasa macam nak nangis time tu jugak. tapi apa gunanya, bukannya cikgu tu nak pujuk. siapa yang tuisyen dengan aku, tau la siapa nama cikgu tu. bt…

kena boo

Assalamualaikum ...

seingat aku, ini adalah kali pertama aku di boo secara pakej ramai-ramai.

nak tau cerita ? meh sini telinga ... hekhek. mane bolah an?

satu kelas telah digempurkan dengan berita yang agak senang untuk orang yang benci aku dan agak sedih untuk orang yang sayang aku *walaupun*


miyra : korang2. aku nak pindah ..
5cm : nak pindah mana?
miyra : usj 8. dekat dengan rumah nanie
5 cm : ooo ...

disebabkan dengar cerita aku nak pindah, my monitor yang sangat "bertanggungjawab" tu rancang untuk buat senior page dalam masa terdekat. yabebabeduu ...

tapi, bile aku fikir balik, aku jugak yang dapat dosa. so aku pun mengumumkan ...

miyra : korang2, aku ade something nak bgi tau kornag ni ...
raf  : miyra !! jangan *cop, raf dah tau dulu + gbb skali*
miyra : oo, x bolah ekk? tak pe larh.
5cm : cepatlah ... ape yang kau nak bagi tau?
miyra : raf, camne?
far : ikut kau lah.
miyra : ok2. sebenarnyer kan ...
shira : miyra x jadi pindah *cop, shira pun dah tau*
miyra : bukan tak jadi.. ak…

Roti burger

Assalamualaikum ...

helo helo. cerita baru lagi ..

hari ini, aku buat kerja gila lagi. seingat aku, aku tak pernah beli dua roti tak kisah la roti ape sekali pun dekat koperasi dalam waktu yang sama melainkan kalau ada kawan order. tapi, atas ajakan kawan aku, Nanie, aku pun terpedaya. mula-mula aku dah beli satu. aku beli roti burger. yang si nanie beli roti serunding + hotdog. dia nak sangat makan roti burger tu. then aku makan sampai habis. tiba-tiba

nanie : ihh. lapar larh. miyra, jom beli aiskrim.
miyra : emm. lepas ni waktu ape? oo bm. tak nak la. nanti cikgu tegur aku lagi
nanie : aihh . lapa nye
miyra : jom la. kau lapa beli la roti lagi. beli roti burger pulak.
nanie : kau nak makan bila?
miyra : kat kelas la. bi kot.

sampai jer kat koperasi, nanie tanya aku, ade lagi ke roti burger tu? aku jawab ada. then, dia nampak la roti tu. terus dia amik. tak semene menenye ada orang tegur, *dia tepuk bahu Nanie, "roti tu dah beli" . haha. gara-gara nak makan roti burger tu, sampai…

Leha dan Berat sama dipikul, bahu sama dijinjing

Leha dan Berat sama dipikul, bahu sama dijinjing …

Assalamualaikum ..

Ni cerita hari isnin. Kira fresh lagi la kan? Haha

Waktu Bahasa Melayu, kitorang dapat kertas ujian. Almaklumlah kan? Baru sahaja habis ujian setara 1. Markah aku cukup teruk. 79% satu saja lagi markah nak 80. Bolah dapat A. Dari A-

Time cikgu tengah bagi kertas ujian, cikgu sebut nama sorang-sorang murid dia. Sampai dekat member aku sorang ni, AZIATUL ZALIHA. Haha. Ikha tukar nama. Sepatutnya AZIATUL ZALIKHA. Kitorang pun berlatih la untuk panggil dia Leha. Bukan Ikha. Then, cikgu ada suruh senaraikan kesalahan yang cikgu gariskan dekat karangan kitorang. Si kawan aku ni, Nadh jadi batu api. Yang Nanie pun sama. Dia suruh aku tuliskan peribahasa yang salah. Ni Wana la yang buat ni. Then aku pun tulis kat whiteboard. BERAT SAMA DIPIKUL, BAHU SAMA DIJINJING. Tiba-tiba cikgu kata, haa.. ni cikgu jumpa peribahasa yang baru. Yang aku dah terkejut. Aikk? Nampak pulak cikgu ni? Habis tulisan aku buruk sebab kena tolak den…

Seminar Smart and Easy Addmath

Image
Sabtu, 5 Mac 2011

assalamualaikum ...

helo helo ..
kali ni nak cit0 pasay s0minar yg den p0yi ni ..
sajo jo den tulis title cm neyh. bru nmpk mcm budak pandai an? *walaup0n*

: D ag0k best gak. TAPI!!! mcm2 jdik maa...

0ke2. den cit0 satu2 na *sesuke aty mu jer campur2 bahase*

mule2 kump0l kt sk0la, cam biase la kn. register first. then naek bas ..

sampai jer sane mcm dh jdik budak U dah. wahaha b0ngkak plakk. dgn banggenyer tunjuk kt dak sk0la lain keb0ngkakan aq tuh. mane x nyer. 3 sk0la terlibat. SMKS19, SMKS18 n SMKS24. paling ramai sk0la den l0rh. 3 bas den bawak dye0rg. ish3 !! r0mb0ngan makcik kiah laa. sk0la lain satu bas jer..

then, time t0 ms0k dewan. "LECTURE THEATER 2" 2 la nme dewan ki0trang. kat tingkat 5 .. APAA??? tingkat 5?? kelas aq tingkat 3 p0wn da smput. cikgu + ade la sbahagian murid naek lif. aq n sejumlah murid yang besar menggunakan tangga. x dek larh penat mne. x bnyak p0wn anak tangge. dengan b0ngkaknyer carik r dewan tuh. alih2 x jumpe. then ade de…