Wednesday, March 30, 2011

Teguran yang paling direct

Assalamualaikum ...

pertama kali dalam hidup aku, kene best-best dari "cikgu" aku. nak tau apa?

selasa malam rabu ada tuisyen mathemathics. macam biasa la, cikgu bagi latihan, kita buat. tapi cikgu dah bagi kerja tu dah lama. kebetulan pulak, aku sorang je yang dah siap. so, aku tak ada kerja nak buat. aku pun bercakap la dengan member. tapi tangan bergerak okey.

uihh, mathematics??

time to back home guys. selalunya balik pukul 10:00pm. tapi, kali ni lain, kitorang balik 10:25pm. kenapa kitorang balik lambat? SEBAB, cikgu ada bagi sesi motivasi dan jati diri secara percuma. cikgu ada cakap, orang yang success, tak akan selalunya success. cikgu jugak ada cakap, ORANG YANG PROFESSIONAL TIDAK AKAN MEMBAWA CERITA ATAU MASALAH DARI RUMAH KE DALAM KELAS. sentap bhai. confirm la aku yang kena,. sebab aku bercakap. am i right? of course. aku rasa macam nak nangis time tu jugak. tapi apa gunanya, bukannya cikgu tu nak pujuk. siapa yang tuisyen dengan aku, tau la siapa nama cikgu tu. btw, thanks a lot to that teacher sebab tegur aku straight to the piont. at least, I know I wrong. EXACTLY !!!. :'(

daa readers

miyra :) smile alwayz !! *tapi, :( sad alwayz !!!*

Friday, March 25, 2011

kena boo

Assalamualaikum ...

seingat aku, ini adalah kali pertama aku di boo secara pakej ramai-ramai.

nak tau cerita ? meh sini telinga ... hekhek. mane bolah an?

satu kelas telah digempurkan dengan berita yang agak senang untuk orang yang benci aku dan agak sedih untuk orang yang sayang aku *walaupun*


miyra : korang2. aku nak pindah ..
5cm : nak pindah mana?
miyra : usj 8. dekat dengan rumah nanie
5 cm : ooo ...

disebabkan dengar cerita aku nak pindah, my monitor yang sangat "bertanggungjawab" tu rancang untuk buat senior page dalam masa terdekat. yabebabeduu ...

tapi, bile aku fikir balik, aku jugak yang dapat dosa. so aku pun mengumumkan ...

miyra : korang2, aku ade something nak bgi tau kornag ni ...
raf  : miyra !! jangan *cop, raf dah tau dulu + gbb skali*
miyra : oo, x bolah ekk? tak pe larh.
5cm : cepatlah ... ape yang kau nak bagi tau?
miyra : raf, camne?
far : ikut kau lah.
miyra : ok2. sebenarnyer kan ...
shira : miyra x jadi pindah *cop, shira pun dah tau*
miyra : bukan tak jadi.. aku tipu korang
5cm : wwwoooo. ape larh kau . booo
nott : ape? kalau camtu, buat senior page lambat skit larh *cop, mane dia tau pasal senior page dibuat awal sebab aku nak pindah?*

akhirnya, senior page di tunda atas sebab-sebab tertentu. bukan sebab aku tak jadi pindah. sebenarnya, aku buat cerita camni sebab benda lain yang paling aku sakit hati. namun, biarlarh serten-serten kawan aku jer yan tau. yang lain tak payah tau la ekk?

so, ini adalah berita senang untuk orang yang sayang aku *walaupun* and berita sedeh untuk orang yang benci aku :)

sorry guyz... aku tipu korang.

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Roti burger

Assalamualaikum ...

helo helo. cerita baru lagi ..

hari ini, aku buat kerja gila lagi. seingat aku, aku tak pernah beli dua roti tak kisah la roti ape sekali pun dekat koperasi dalam waktu yang sama melainkan kalau ada kawan order. tapi, atas ajakan kawan aku, Nanie, aku pun terpedaya. mula-mula aku dah beli satu. aku beli roti burger. yang si nanie beli roti serunding + hotdog. dia nak sangat makan roti burger tu. then aku makan sampai habis. tiba-tiba

nanie : ihh. lapar larh. miyra, jom beli aiskrim.
miyra : emm. lepas ni waktu ape? oo bm. tak nak la. nanti cikgu tegur aku lagi
nanie : aihh . lapa nye
miyra : jom la. kau lapa beli la roti lagi. beli roti burger pulak.
nanie : kau nak makan bila?
miyra : kat kelas la. bi kot.

sampai jer kat koperasi, nanie tanya aku, ade lagi ke roti burger tu? aku jawab ada. then, dia nampak la roti tu. terus dia amik. tak semene menenye ada orang tegur, *dia tepuk bahu Nanie, "roti tu dah beli" . haha. gara-gara nak makan roti burger tu, sampai amik roti orang. nasib baik ade lagi. last-last, aku pun beli la sekali.

time bi, aku melaksanakan impian aku untuk makan roti tu. nasib baik time bi kena pegi library. memang aku masuk lambat la kan. sambil kemas barang, aku pun makan roti tu separuh. sampai kat library, aku ajak Nanie makan roti tu.

then, kitorang pun makan kat luar library. disebabkan dekat tempat letak bag ade banyak bag terutamanya dari kelas aku, aku dengan Nanie membuat pengecaman bag. bile aku nampak beg Nanie (ada dua beg, satu beg sekolah, satu lagi beg baju sukan), aku amik beg baju sukan dia, aku keluakan seluar dia. *time ni aku dah habis makan, tinggal dia jer yang roti dok sumbat dalam mulut sampai penuh*. then aku keluarkan baju, buku n last skali botol air sebab dia dah tercekik makan roti gelojoh sangat.tak pasal-pasal je karang aku yang kena. then, dia dengan mulut penuh, nak bercakap susah, berlari berkejaran kat luar, konon nak pukul aku. harapan !! aku lempang, berterabur roti kat luar library tuh. adoiyai !!

daa readers

miyra :) smila alwayz !!

Thursday, March 24, 2011

Leha dan Berat sama dipikul, bahu sama dijinjing

Leha dan Berat sama dipikul, bahu sama dijinjing …

Assalamualaikum ..

Ni cerita hari isnin. Kira fresh lagi la kan? Haha

Waktu Bahasa Melayu, kitorang dapat kertas ujian. Almaklumlah kan? Baru sahaja habis ujian setara 1. Markah aku cukup teruk. 79% satu saja lagi markah nak 80. Bolah dapat A. Dari A-

Time cikgu tengah bagi kertas ujian, cikgu sebut nama sorang-sorang murid dia. Sampai dekat member aku sorang ni, AZIATUL ZALIHA. Haha. Ikha tukar nama. Sepatutnya AZIATUL ZALIKHA. Kitorang pun berlatih la untuk panggil dia Leha. Bukan Ikha. Then, cikgu ada suruh senaraikan kesalahan yang cikgu gariskan dekat karangan kitorang. Si kawan aku ni, Nadh jadi batu api. Yang Nanie pun sama. Dia suruh aku tuliskan peribahasa yang salah. Ni Wana la yang buat ni. Then aku pun tulis kat whiteboard. BERAT SAMA DIPIKUL, BAHU SAMA DIJINJING. Tiba-tiba cikgu kata, haa.. ni cikgu jumpa peribahasa yang baru. Yang aku dah terkejut. Aikk? Nampak pulak cikgu ni? Habis tulisan aku buruk sebab kena tolak dengan Wana sebab tak bagi aku tulis peribahasa ciptaan dia. Alih-alih, aku yang kena gelak. Aku dah pelik. Kenapa? Rupanya aku bukan tulis dijinjing, tapi diNjingjing. Tertambah N lepas “di” tu. Bhaha. Adoiyy…
Yang Leha a.k.a Ikha punya la semangat tanya cikgu, yang dia kata peribahasa tu betul. Haha. Ikha!! Kau dengan Wana sama aja.

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Sunday, March 6, 2011

Seminar Smart and Easy Addmath

Sabtu, 5 Mac 2011

assalamualaikum ...

helo helo ..
kali ni nak cit0 pasay s0minar yg den p0yi ni ..
sajo jo den tulis title cm neyh. bru nmpk mcm budak pandai an? *walaup0n*

: D ag0k best gak. TAPI!!! mcm2 jdik maa...

0ke2. den cit0 satu2 na *sesuke aty mu jer campur2 bahase*

mule2 kump0l kt sk0la, cam biase la kn. register first. then naek bas ..

sampai jer sane mcm dh jdik budak U dah. wahaha b0ngkak plakk. dgn banggenyer tunjuk kt dak sk0la lain keb0ngkakan aq tuh. mane x nyer. 3 sk0la terlibat. SMKS19, SMKS18 n SMKS24. paling ramai sk0la den l0rh. 3 bas den bawak dye0rg. ish3 !! r0mb0ngan makcik kiah laa. sk0la lain satu bas jer..

then, time t0 ms0k dewan. "LECTURE THEATER 2" 2 la nme dewan ki0trang. kat tingkat 5 .. APAA??? tingkat 5?? kelas aq tingkat 3 p0wn da smput. cikgu + ade la sbahagian murid naek lif. aq n sejumlah murid yang besar menggunakan tangga. x dek larh penat mne. x bnyak p0wn anak tangge. dengan b0ngkaknyer carik r dewan tuh. alih2 x jumpe. then ade dewan yg dh terbuka pintunyer. tr0s meredah ms0k.

dh dud0k jer. mak iahh !! panas nyer !! x bukak airc0nd ker? haha. memang x p0wn. kit0rg bru dpt fail, fail tu plak yg dijadikan kipas. haha. yg cikgu(penceramah) dah smart ngan tali leher, terpaksa la bukak. butang baju p0wn bukak. oopppsss !! bukan bukak sume 0keyh !! satu butang atas jerr !! (gare2 cikgu tuh, aq dh terik0t2 prangai cikgu). then, kit0rg mule seminar dgn pengenalan Management and Science University (MSU) .mcm2 r yg di terangkn dgn lecture tuh. (ceh, pandai plak sbut lecture). sbb MSU neyh bru lagi kt sini. slame neyh, dye0rg numpang kt PTPL. n baru aq ta0 yg kt MSU neyh ade swimming p00l, spa n gym. agak2 kt tingkat mane? ape? bwah skali? SALAH !!! sbnarnyer kt tingkat ats skali. wahaha. yang paling mngerikan kt tingkat bwah skali ade bilik mayat. ade 7 badan kt situ. emmm, pandai2 pikir la an..

then mase t0k jadik budak baik. seminar p0wn di mulekn.  dh x dek pngenalan diri dh. k0z cikgu neyh da perkenalkn diri kt sk0la *acc, time sbl0m mule seminar neyh, aq x ingt sgt cikgu mne satu, ramai sgt cikgu yg aq jumpe* TETIBE !!! hehe, ade lagi neyh. PAP !! lampu padam, airc0nd x bukak. ape sudah jadik?? waa :( x dek elektrik k0wt. ah sudah, gelap larh dewan tuh. cikgu dh mule bukak cite yg macam2. (ehemm2... sndiri pikir la). kit0rg blajar dlm gelap. hanyelarh tinggal lampu pr0ject0r, tu p0wn ade signal. dlm mase 5 minit, PAP !! gelap t0rus !! dh x nmpk muke cikgu dah. dgr s0re jantan cikgu jer (mmg la jantan, dh cikgu p0wn jantan). dlm 10-15 minit kit0rg berada dlm gelap. TADAA !!! lampu sudah bukak !! segale galenye nmpk. satu jer yg buat aq suke + batak kejap ngan cikgu neyh, time kit0rg di bagi s0alan t0k buat, cikgu mesti letak lagu. wahaha. mmg x buat larh aq. nyanyi jer larh. hehe. x dek larh, aq buat jugk. sambil2 larh. n paling aq sayang ngan cikgu neyh, first slide + first questi0n yg dye bgi kt kit0rg, ade lagu fr0m FAIZAL TAHIR. <3 my pakwe. haha. lagu adrenalin plak tuhh !! aiiyya !! *cikgu, cayala cikgu. taw2 je sye suke FAIZAL TAHIR. tapi knape x ltak SHAHIR skali?* balajr miyra !! bukan nyanyi !! slain dri FT, ade lgi ...

FT : Adrenalin

Anna Rafali : Tolong Ingatkan Aku

A.P.I : Pelita
Malique and Najwa : Senyum

Suhaimi Mior Hassan, Altimet and Ana Rafalli : Kalau Berpacaran

Kristal : Memburu Impian

rehat time !! time yg pling ditunggu2 . peace : D .mcm biase. dengan b0ngkaknyer jalan tanpe menanyer, f0ll0w jer 0rg dpn. alih2 x jumpe cafe kt mane. rse cm nk balik jer. then kit0rg tr0skn perjalanan. cehh jumpe, skali sampi dh ramai kt situ. tang mne dye0rg b0leh sampi selaju itu? ahh. lantak larh... janji dpt makan :) time nk blik dewan, aq ik0t alternatif lif la plak. ade plak s0rg member aq neyh pgi rec0rd. hmm xpe larh, ms0k gak :)

smpi jer rehat kedua, dh tahap sangap (uhh!! ayt cikgu). snap2 time. part yg pling aq ske. tapi, x dek camera larh. ape lagi... NANIE !! KLUAR KN PH0NE. : D .ape tunggu lagi .. j0m...

bru lepas abis makan

still kat cafe lgi

otw nk blik dewan, tapi still sempat snap kt tangge mule2 ms0k MSU . peace :)

sbl0m mas0k ke ruangan lif *x senonoh (ayat cikgu + ayat aq)*

kt depan lif. haha :) cahaye terang giler. x yah edit p0wn. teke larh sape..

dalam lif p0wn sempat maa !!

sampai je kat dewan, aq rse aq dh x b0leh nk tumpukn perhatian sangat. mngant0k k0wt. biase lah. time petang. lalu ... ini lah jadinyer. KEBOSANAN MELANDA DIRI KAMI ... : D





 acc neyh farahin yg buat, tulisan dyer neyh *credit to faar


akhirnye, habis la jgak seminar tuhh. hmm. ape2 p0wn, thankz to Puan Santy Salasiah c0z anjurkan seminar neyh. n 4 0thers school, thanks f0r c0ming n supp0rt us. : D. n aspecially to my p0wer + brilliant teacher, En Mohd Salehudin k0z k0ngsi ilmu ngan kami. thanks cikgu : D. hmm !! bl0m abis lgi ... aktiviti sebelom balik

kat luar dewan
sebelom naek bas, kat luar MSU

THANKZ MSU !!! THANKZ CIKGU !!! THANKZ GUYZ !!! LUVE U LARH !! :)

gambar : credit to nanie

daa readers

miyra :) smile alwayz !!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...