Posts

Showing posts from May, 2014

Resepi Cheesekut & Pizza Senang, Mudah

Image
Assalamualaikum ..
Hai hai hai. Kita update blog lagi. Yeayy.
Sebab apa? Sebab kita ada resepi baru. Baru untuk saya, bukan untuk tuan-tuan & puan-puan. Haks haks haks.

Left : Milo Cheesekut. Right : Pizza Malas
Kenapa malas? Jangan khuatir. Sebab saya tak reti nak buat dough pizza tu. Malas fikir, terus terlintas nak pakai roti.
Oke, jom start.
RESEPI CHEESEKUT
250 gram Cheese CreamSusu cairSusu pekat Biskut Deluxe Creaker (Hup Seng)

CARA-CARA
250 gram Cheese Cream6 sudu susu cair4 sudu susu pekat (ikut kemanisan masing-masing)
*Semua bahan ni di-blender. Boleh pakai mixer*
Celupkan biskut dalam lebihan susu. Susun dalam loyang.Lapiskan dengan acuan yang dah di-blender.Ulang langkah celup, lapis sampai habis.
Lagi tinggi buskut, lagi bagus.
RESEPI PIZZA MELAYU
SosejCili benggala (tak nak guna pun, tak pe)Cheese untuk Pizza Toping (Cari je yang ready made. Sebab tak sure depa pakai cheese apa)Sos Tomato (boleh pakai sos spagethi)Roti (Kalau pandai buat dough pizza, lagi bagus)

CARA-CARA S…

Selamat Melangkah ke IPT :)

Image
Hai. Assalamualaikum :)
Dah lama dah tak hapdet belog lately ni. Tak de la busy pun. Malas membukit.
So, how's your life?
Sebenaqnya bukan apa. Cheq nak hapdet entry pun sebab adik cheq dapat masuk UPSI. Yeayy !! *Over*
Apa-apa pun, cheq nak ucap selamat maju jaya laa naa pada bakal-bakal student yang akan melangkahkan kaki ke IPTA / IPTS / Matrikulasi.
Oh, btw. Sebelum ni cheq ada laa jugak buat entry pasal UPU, RAYUAN UPU, MATRIKULASI, and POLITEKNIK. Alhamdulillah dapat sambutan. Cuba-cuba la baca naa. Cheq tak paksa pun. Dengan ghela hati ampa jaa.
http://amirahsabarudin.blogspot.com/2013/07/sedikit-tips-untuk-rayuan-upu.html http://amirahsabarudin.blogspot.com/2012/01/tutorial-beli-unik-id-melalui-mesin-atm.html http://amirahsabarudin.blogspot.com/2013/05/persiapan-untuk-ke-kolej-matrikulasi.html http://amirahsabarudin.blogspot.com/2013/12/the-new-life-politeknik-premier-ungku.html http://amirahsabarudin.blogspot.com/2014/02/new-life-at-politeknik-premier-ungku.html
Kalau-kalau ad…