Friday, September 30, 2011

Majlis Solat Hajat dan Bacaan Yasiin PMR & SPM 2011

Assalamualaikum ...

short entry untuk pagi buta ni. alhamdulillah, selesai sudah majlis solat hajat dan bacaan yasiin malam tadi. syukur. harap-harap, hajat yang diminta dimakbulkan. aminn. cop, walau apa pun, kitorang sempat snap sebelum bermulanya program solat hajat tu :)

comel tak? ~perasan~

daa readers

miyra :) smile alwayz !! 

"Giveaway LuvBunny House"

Assalamualaikum ...

join GA di awal pagi :) ~seronok..~

oke, kali ni GA yang aku nak join sangat lah simple. sesimple ABC. amboi~

comel tak banner dia? :)

korang nak join? oke, syarat-syaratnya tersangan lah senang wei .. cer tengok bawah. ~scrolling down~

1. Follow blog LuvBunny and Cik Bunny
2. Log in Facebook dan like Fanpage Penaja
3. Buat satu entri yang simple bertajuk "Giveaway LunBunny House"
4. Copy and paste banner di atas dalam entri anda.
5. Kalau rajin tag dekat blogger, tag saja. kalau tak, avoid it :)
6. Langkah terakhir, macam biasa lah. dah habis buat entry, copy and paste link entry anda dalam comment di sini.

senang je pun .. :) so, anda di tagged ...

apa lagi. click banner tu cepat !! TARIKH TUTUP : 1 November 2011 (mungkin akan diubah pada bila-bila masa)

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Thursday, September 29, 2011

Single and Plural

Assalamualaikum ...

update entry untuk hari ni. Yeayy !!

macam biasalah. kalau minggu periksa, mesti ramai yang tak datang. hari yang datang hanya 24 orang daripada 36 orang keseluruhan. ni nak cerita nihh.

harini, kitorang dapat paper. what?? ! dapat paper lahh. Agama dengan Ekonomi Asas jer pun. Akaun baru dapat soalan. jawapan belum lagi. seperti biasa lepas dapat paper, mesti bincang kan? dalam perbincangan tu, ada satu soalan ... (Agama)

"Hubungan seseorang antara perempaun dengan perempuan dikenali sebagai ________________"

apa yang akan korang jawab? ni subjek agama nih. siapa yang pandai, dia akan jawab "Hadhanah". yeayy !! betull. tepat sekali. TAPI, kebanyakkannya member kelas aku jawab "LESBIAN" termasuk aku la tuh :) haha. aku ingat tak ramai yang buat macam tu. rupanya ramai ooo. nasib baik dapat markah. "BI pun boleh masuk dalam AGAMA : member aku kata"

oke. disebabkan paper BM dah dapat lama, so harini masa untuk bincang. cikgu kata, jangan bercinta. habiskan exam dulu. lepas tu, baru boleh kapel mengapel ni. tak semena-mena ...

I : *berdiri* eh cikgu! saya Single, dia Plural*sambil tunjuk kawan sebelah yang tengah duduk*
Students : bantai gelak habis ...
Cikgu : nanti cikgu tanya Sir kamu, betul ke tak BI kamu tu

conclusion, walaupun hari ni tak ada subjek BI, kitorang tetap belajar BI. see, sampai agama pun masuk BI.

this guy yang dikenali sebagai I

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Wednesday, September 28, 2011

Tutorial : Comment Moderation

Assalamualaikum ...

today entry for tutor. eh, lama tak buat tutor. ;p

korang tahu tak apa itu comment moderation? oke. comment moderation ini adalah bertujuan untuk mengetahui sama ada, ada orang komen ke tak entry itu. kira macam notifications lerr. so, korang boleh tahu ada ke orang komen entry yang korang reka panjang berjela tu kan.

oke lets begin :)

1. log in > dashboard
2. click "setting"



3. kemudian, click "comment"



4. scroll ke bawah dan cari "comment moderation" and tick pada "always"



5. scroll ke bawah lagi, dan click "save setting"
6. so, kalau ada orang comment entry korang, comment moderation tu akan appear di dashboard korang, macam ni ..



tadaa !!!

kalau tak jadi, jangan segan-segan bertanya ekk. kalau jadi, komen la sikit. satu pun tak pe :)

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

"Jom tambah follower"

Assalamualaikum ...

harini aku nak join contest lagi. suka suka suka ..


rasanya, follower aku tak berapa nak ramai sangat. tapi dah agak ramai la untuk aku. tapi, lagi aku nak tambah follower lagi. please !!!

keh keh keh. nak join? senang jer ... jom tengok cara-cara nak masuk lubang contest ni.

1. buat satu entri yang bertajuk "Jom Tambah follower"
2. copy dan paste header di atas dan backlink kan ker sini
3. dah siap buat entry? dah publish? bagus. so, linkkan entry anda di sini. dekat bahagian komen taw :)
4. TARIKH TUTUP : Jumaat, 30 September 2011, 3 petang

so, macam mana? berminat. cepat click banner tu kalau nak join. jangan lambat. peace yaww !!

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Tuesday, September 27, 2011

Aliff Satar - Lelaki Seperti Aku


Memang tak ada lelaki seperti aku
Tapi yang lebih baik banyak

Memang tak ada lelaki sehebat aku
Tapi yang lebih hebat banyak

Maka tak perlu kau susah hati
Banyak lelaki yang bisa kau pilih
Untuk kau jadikan sandaran hati

Memang tak ada lelaki seseksi aku
Tapi yang lebih seksi banyak

Memang tak ada lelaki setampan aku
Tapi yang lebih tampan banyak

Maka tak perlu sedu sedan itu
Jangan sampai kau rendahkan dirimu
Memaksa aku menjadi pacarmu

Oo baby baby
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kau cantik
Ku percaya kau baik
Ku yakin pasti ada
Lelaki yang tertarik
Oo baby
Jangan kau dendam sebab ku enggan

Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu

Ceritanya aku sedang belajar setia
Makanya dari itu kamu jangan memaksa
Kerna aku memang tak suka mendua

Oo baby baby
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kau cantik
Ku percaya kau baik
Ku yakin pasti ada
Lelaki yang tertarik
Oo baby
Jangan kau dendam sebab ku enggan

Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu

Oo baby
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kau cantik
Ku percaya kau baik
Ku yakin pasti ada
Lelaki yang tertarik
Oo baby
Jangan kau dendam sebab ku enggan

Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu

Memang tak ada lelaki seperti aku
Tapi yang lebih baik banyak

Sunday, September 11, 2011

Spice Girl - Wannabe


Yo, I'll tell you what I want, what I really really want,
So tell me what you want, what you really really want,
I'll tell you what I want, what I really really want,
So tell me what you want, what you really really want,
I wanna, I wanna, I wanna, I wanna, I wanna really
really really wanna zigazig ha.



If you want my future forget my past,
If you wanna get with me better make it fast,
Now don't go wasting my precious time,
Get your act together we could be just fine



I'll tell you what I want, what I really really want,
So tell me what you want, what you really really want,
I wanna, I wanna, I wanna, I wanna, I wanna really
really really wanna zigazig ha.



If you wanna be my lover, you gotta get with my friends,
Make it last forever friendship never ends,
If you wanna be my lover, you have got to give,
Taking is too easy, but that's the way it is.



What do you think about that now you know how I feel,
Say you can handle my love are you for real,
I won't be hasty, I'll give you a try
If you really bug me then I'll say goodbye.



Yo I'll tell you what I want, what I really really want,
So tell me what you want, what you really really want,
I wanna, I wanna, I wanna, I wanna, I wanna really
really really wanna zigazig ha.



If you wanna be my lover, you gotta get with my friends,
Make it last forever friendship never ends,
If you wanna be my lover, you have got to give,
Taking is too easy, but that's the way it is.



So here's a story from A to Z, you wanna get with me
you gotta listen carefully,
We got Em in the place who likes it in your face,
we got G like MC who likes it on an
Easy V doesn't come for free, she's a real lady,
and as for me you'll see,
Slam your body down and wind it all around
Slam your body down and wind it all around.



If you wanna be my lover, you gotta get with my friends,
Make it last forever friendship never ends,
If you wanna be my lover, you have got to give,
Taking is too easy, but that's the way it is.



If you wanna be my lover, you gotta, you gotta, you gotta,
you gotta, you gotta, slam, slam, slam, slam
Slam your body down and wind it all around.
Slam your body down and wind it all around.
Slam your body down and wind it all around.
Slam your body down zigazig ah
If you wanna be my lover.,

Tuesday, September 6, 2011

Happy Birthday, Shafiqah Nadia

Assalamualikum ...

oke. short entry for today.

HAPPY BIRTHDAY TO YOU,
HAPPY BIRTHDAY TO YOU,
HAPPY BIRTHDAY TO NADIA
HAPPY BIRTHDAY TO YOU

hari ni, 6 September 2011 merupakan hari jadi salah seorang classmate aku. and harini juga. kitorang ada trial for SPM. paper BM kot. yang spesial nye dia ni, Jabatan Pelajaran Negeri Selangor bagi present baik punya. haha. bukan dia je dapat, satu sekolah dekat Selangor ni dapat oke.


daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Monday, September 5, 2011

Happy Birthday, Shahir

Assalamualaikum...

hello pepps. now its 4:05am. wahaha. updated blog dipagi buta? menempah maut dengan ayah aku namanya.


HAPPY BIRTHDAY TO YOU,
HAPPY BIRTHDAY TO YOU,
HAPPY BIRTHDAY TO SHAHIR
HAPPY BIRTHDAY TO YOU

semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki yang halal. jauhi segala perkara yang menyebabkan orang membenci kita. sentiasa memperbaiki diri. ingat Allah, ingat ibu bapa, ingat asal usul. tanpa kesusahan, kita tidak akan mendapat kesenangan yang diizinkan Allah. segala perkara yang dilakukan haruslah ikhlas dan memperbetulkan niat jika terpesong. semoga Allah merahmati kehidupan Shahir sekeluarga. Amin ~

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Sunday, September 4, 2011

"2nd GiveAway by LyssaSecret"

Assalamualaikum ...



jap jap ...

HAPPY BIRTHDAY KAK LYSSA !!!

huhu. sempena birthday dia kali ni, dia buat 2nd GA. memang murah rezeki die ekk.. nak join..?

baca syarat-syarat di bawah :

1. Follow blog Kak Lyssa
2. Buat satu entry yang bertajuk "2nd GiveAway by LyssaSecret
3. Letak banner di atas dalam entry tersebut
4. Hantar link entry anda dalam entry ini
5. Tag kepada 3 rakan Blogger anda

*Pemenang akan dipilih melalui Random.Org
Dateline : 10 September 2011

Hadiah-hadiah :
Disponsor oleh Mr. Baiz
3 Pemenang akan dipilih dan akan memenangi perfumes daripada HotPerfumes 

1 pemenang 5 botol perfumes 5 ml
Jenama boleh pilih yea

apa lagi. click banner tu cepat ...

anda di tag :

Saturday, September 3, 2011

Forteen - Berdua Bersatu


Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu
Kita berdua bersatu

Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus
Kita berdua bersatu

Seringkaliku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapiku tidak mahu
Cinta selain darimu

Jika denganmu salah
Kutak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah kutercalar
Walau dilanda badai
Kusanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu

Jika denganmu kabur
Kutak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Kusanggup kerna kumampu
Kita berdua bersatu

Hujan ft Raihan - Salam Aidilfitri Ayahanda dan Bonda

Terkenang di ketika itu
Ku dimanja dan disayang selalu
Apa saja kemahuan diri
Akan cuba dipenuhi

Walau hidup dalam kesukaran
Kau kan cuba untuk membahagiakan
Demi anak-anak yang tersayang
Kau berdua kan berkorban

Tetapi baru kusedari
Tidak mungkin kan terbalas budi
Pengorbananmu tiada ternilai
Hanya Tuhan kan membalasnya

Salam… Aidilfitri
Ayah bonda yang dicintai
Maafkanlah anakmu ini
Kerna belum cukup berbakti

Pabila menjelang lebaran
Baju baru kan disediakan
Walau mungkin kami tak mengerti
Keperitan saat itu

Namun wajahmu terus bercahaya
Oh sucinya kasih sayang itu
Di bibirmu kan menguntum senyum
Andainya anak-anakmu bahagia

Salam… Aidilfitri
Ayah bonda yang dicintai
Maafkanlah anakmu ini
Kerna belum cukup berbakti


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...