Posts

Showing posts from September, 2011

Majlis Solat Hajat dan Bacaan Yasiin PMR & SPM 2011

Image
Assalamualaikum ...

short entry untuk pagi buta ni. alhamdulillah, selesai sudah majlis solat hajat dan bacaan yasiin malam tadi. syukur. harap-harap, hajat yang diminta dimakbulkan. aminn. cop, walau apa pun, kitorang sempat snap sebelum bermulanya program solat hajat tu :)

comel tak? ~perasan~
daa readers
miyra :) smile alwayz !!

"Giveaway LuvBunny House"

Image
Assalamualaikum ...

join GA di awal pagi :) ~seronok..~

oke, kali ni GA yang aku nak join sangat lah simple. sesimple ABC. amboi~

comel tak banner dia? :)
korang nak join? oke, syarat-syaratnya tersangan lah senang wei .. cer tengok bawah. ~scrolling down~
1. Follow blog LuvBunny and Cik Bunny 2. Log in Facebook dan like Fanpage Penaja 3. Buat satu entri yang simple bertajuk "Giveaway LunBunny House" 4. Copy and paste banner di atas dalam entri anda. 5. Kalau rajin tag dekat blogger, tag saja. kalau tak, avoid it :) 6. Langkah terakhir, macam biasa lah. dah habis buat entry, copy and paste link entry anda dalam comment di sini.
senang je pun .. :) so, anda di tagged ... 1. Nur Hanani 2. Liyana Jaafar 3. Nadhirah Zamri
apa lagi. click banner tu cepat !! TARIKH TUTUP : 1 November 2011 (mungkin akan diubah pada bila-bila masa)

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Single and Plural

Image
Assalamualaikum ...

update entry untuk hari ni. Yeayy !!

macam biasalah. kalau minggu periksa, mesti ramai yang tak datang. hari yang datang hanya 24 orang daripada 36 orang keseluruhan. ni nak cerita nihh.

harini, kitorang dapat paper. what?? ! dapat paper lahh. Agama dengan Ekonomi Asas jer pun. Akaun baru dapat soalan. jawapan belum lagi. seperti biasa lepas dapat paper, mesti bincang kan? dalam perbincangan tu, ada satu soalan ... (Agama)

"Hubungan seseorang antara perempaun dengan perempuan dikenali sebagai ________________"
apa yang akan korang jawab? ni subjek agama nih. siapa yang pandai, dia akan jawab "Hadhanah". yeayy !! betull. tepat sekali. TAPI, kebanyakkannya member kelas aku jawab "LESBIAN" termasuk aku la tuh :) haha. aku ingat tak ramai yang buat macam tu. rupanya ramai ooo. nasib baik dapat markah. "BI pun boleh masuk dalam AGAMA : member aku kata"

oke. disebabkan paper BM dah dapat lama, so harini masa untuk bincang. cikgu kat…

Tutorial : Comment Moderation

Image
Assalamualaikum ...

today entry for tutor. eh, lama tak buat tutor. ;p

korang tahu tak apa itu comment moderation? oke. comment moderation ini adalah bertujuan untuk mengetahui sama ada, ada orang komen ke tak entry itu. kira macam notifications lerr. so, korang boleh tahu ada ke orang komen entry yang korang reka panjang berjela tu kan.

oke lets begin :)

1. log in > dashboard
2. click "setting"



3. kemudian, click "comment"



4. scroll ke bawah dan cari "comment moderation" and tick pada "always"



5. scroll ke bawah lagi, dan click "save setting"
6. so, kalau ada orang comment entry korang, comment moderation tu akan appear di dashboard korang, macam ni ..



tadaa !!!

kalau tak jadi, jangan segan-segan bertanya ekk. kalau jadi, komen la sikit. satu pun tak pe :)

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

"Jom tambah follower"

Image
Assalamualaikum ...

harini aku nak join contest lagi. suka suka suka ..


rasanya, follower aku tak berapa nak ramai sangat. tapi dah agak ramai la untuk aku. tapi, lagi aku nak tambah follower lagi. please !!!
keh keh keh. nak join? senang jer ... jom tengok cara-cara nak masuk lubang contest ni.
1. buat satu entri yang bertajuk "Jom Tambah follower" 2. copy dan paste header di atas dan backlink kan ker sini 3. dah siap buat entry? dah publish? bagus. so, linkkan entry anda di sini. dekat bahagian komen taw :)
4. TARIKH TUTUP : Jumaat, 30 September 2011, 3 petang
so, macam mana? berminat. cepat click banner tu kalau nak join. jangan lambat. peace yaww !!
daa readers
miyra :) smile alwayz !!

Aliff Satar - Lelaki Seperti Aku

Image

Spice Girl - Wannabe

Image
Yo, I'll tell you what I want, what I really really want,
So tell me what you want, what you really really want,
I'll tell you what I want, what I really really want,
So tell me what you want, what you really really want,
I wanna, I wanna, I wanna, I wanna, I wanna really
really really wanna zigazig ha.



If you want my future forget my past,
If you wanna get with me better make it fast,
Now don't go wasting my precious time,
Get your act together we could be just fine



I'll tell you what I want, what I really really want,
So tell me what you want, what you really really want,
I wanna, I wanna, I wanna, I wanna, I wanna really
really really wanna zigazig ha.



If you wanna be my lover, you gotta get with my friends,
Make it last forever friendship never ends,
If you wanna be my lover, you have got to give,
Taking is too easy, but that's the way it is.



What do you think about that now you know how I feel,
Say you can handle my love are you for real,
I won't be hasty…

Happy Birthday, Shafiqah Nadia

Image
Assalamualikum ...

oke. short entry for today.

HAPPY BIRTHDAY TO YOU, HAPPY BIRTHDAY TO YOU, HAPPY BIRTHDAY TO NADIA HAPPY BIRTHDAY TO YOU
hari ni, 6 September 2011 merupakan hari jadi salah seorang classmate aku. and harini juga. kitorang ada trial for SPM. paper BM kot. yang spesial nye dia ni, Jabatan Pelajaran Negeri Selangor bagi present baik punya. haha. bukan dia je dapat, satu sekolah dekat Selangor ni dapat oke.

daa readers
miyra :) smile alwayz !!

Happy Birthday, Shahir

Image
Assalamualaikum...

hello pepps. now its 4:05am. wahaha. updated blog dipagi buta? menempah maut dengan ayah aku namanya.


HAPPY BIRTHDAY TO YOU, HAPPY BIRTHDAY TO YOU, HAPPY BIRTHDAY TO SHAHIR HAPPY BIRTHDAY TO YOU
semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki yang halal. jauhi segala perkara yang menyebabkan orang membenci kita. sentiasa memperbaiki diri. ingat Allah, ingat ibu bapa, ingat asal usul. tanpa kesusahan, kita tidak akan mendapat kesenangan yang diizinkan Allah. segala perkara yang dilakukan haruslah ikhlas dan memperbetulkan niat jika terpesong. semoga Allah merahmati kehidupan Shahir sekeluarga. Amin ~
daa readers

miyra :) smile alwayz !!

"2nd GiveAway by LyssaSecret"

Image
Assalamualaikum ...



jap jap ...

HAPPY BIRTHDAY KAK LYSSA !!!
huhu. sempena birthday dia kali ni, dia buat 2nd GA. memang murah rezeki die ekk.. nak join..?
baca syarat-syarat di bawah :

1. Follow blog Kak Lyssa 2. Buat satu entry yang bertajuk "2nd GiveAway by LyssaSecret 3. Letak banner di atas dalam entry tersebut 4. Hantar link entry anda dalam entry ini 5. Tag kepada 3 rakan Blogger anda
*Pemenang akan dipilih melalui Random.Org Dateline : 10 September 2011
Hadiah-hadiah : Disponsor oleh Mr. Baiz 3 Pemenang akan dipilih dan akan memenangi perfumes daripada HotPerfumes
1 pemenang 5 botol perfumes 5 ml Jenama boleh pilih yea
apa lagi. click banner tu cepat ...
anda di tag : Awan Nano Faar Soleh AziatulAzman

Forteen - Berdua Bersatu

Image
Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu
Kita berdua bersatu

Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus
Kita berdua bersatu

Seringkaliku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapiku tidak mahu
Cinta selain darimu

Jika denganmu salah
Kutak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah kutercalar
Walau dilanda badai
Kusanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu

Jika denganmu kabur
Kutak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Kusanggup kerna kumampu
Kita berdua bersatu

Hujan ft Raihan - Salam Aidilfitri Ayahanda dan Bonda

Image
Terkenang di ketika itu
Ku dimanja dan disayang selalu
Apa saja kemahuan diri
Akan cuba dipenuhi

Walau hidup dalam kesukaran
Kau kan cuba untuk membahagiakan
Demi anak-anak yang tersayang
Kau berdua kan berkorban

Tetapi baru kusedari
Tidak mungkin kan terbalas budi
Pengorbananmu tiada ternilai
Hanya Tuhan kan membalasnya

Salam… Aidilfitri
Ayah bonda yang dicintai
Maafkanlah anakmu ini
Kerna belum cukup berbakti

Pabila menjelang lebaran
Baju baru kan disediakan
Walau mungkin kami tak mengerti
Keperitan saat itu

Namun wajahmu terus bercahaya
Oh sucinya kasih sayang itu
Di bibirmu kan menguntum senyum
Andainya anak-anakmu bahagia

Salam… Aidilfitri
Ayah bonda yang dicintai
Maafkanlah anakmu ini
Kerna belum cukup berbakti