Posts

Showing posts from May, 2013

Persiapan untuk ke Kolej Matrikulasi Perlis

Image
*Tukaq mood. Try untuk jadi akak :)*
Assalamualaikum .. Hi adik-adik sekalian. Terima kasih kerana sudi baca blog akak ni. Oke, harini akak buat entry khas untuk adik-adik yang akan melangkah ke Kolej Matrikulasi Perlis. KMP AWESOME !
Oke, akak nak cerita serba sikit pasal KMP. Harap-harap dapatlah membantu sedikit sebanyak untuk adik-adik yang baru nak masuk ni.

Oke. Kita mula dengan persiapan. Rasanya adik-adik dah print kot checklist yang ada dekat laman web tu. Pastikan semuanya lengkap. Sijil dah di sahkan, borang dah sign, and ada satu borang yang kena beli setem tu. INGAT. JANGAN PERNAH TINGGAL BORANG TU. Pastikan lengkap. Kalau tak, proses pengagihan elaun akan terganggu. Gambar passport mesti cukup. Memang banyak gambar yang digunakan. Even untuk subjek Dinamika pun kena guna jugak. Nanti adik-adik tahu lah.
*Tutoran B*
Oke, now cerita pasal stuff yang patut korang bawak. Untuk kuliah, adik-adik tak boleh pakai baju bebas. Untuk lelaki, mesti kemeja dengan seluar slack. Most…

Reply to Adik Hadijah

Image
Assalamualaikum ... Kita ada pengumuman ... Hmm, baru terbaca nih. Ada junior yang mintak dekat aku nota-nota yang lepas. Nama dia Hadijah.

NOTA UNTUK ADIK HADIJAH : Waalaukumussalam, Adik Hadijah. Tak ganggu pun. Memang tengah free ni haa. Maaf lambat baca. Baru perasan. Kebanyakkan nota-nota akak dah tinggal dekat kolej. Sebab memang kitorang kumpul untuk junior. Kalau jadi student KMP nanti, cuba tanya mana-mana budak blok A2. Ataupun, terus tanya felo berkaitan dengan nota-nota tu. Sebab nak bawak balik pun dah banyak sangat. Buku ekonomi jer setebal dictionary. InsyaAllah ada rezeki, ada lah nota tu. Kalau nak yang akak punya jugak, cari lah buku yang bertulis nama "MIYRA ADRENALIN" Nama tu glamour oh dekat situ. Sekali sebut, semua kenal. Hahaha *TIPU JE WEYH! Semoga menjadi student KMP okay. Gerenti tak menyesal pilih KMP. Buatlah benda-benda yang berfaedah. Ada apa-apa hal yang berkaitan dengan KMP, tanyalah. InsyaAllah akak jawab. Good luck :)