Tuesday, November 29, 2011

Saturday, November 26, 2011

Fenomena Nazmi Faiz Mansor 2

Assalamualaikum ...

Before I start write my entry, please like this. Thank you :)

Oke. Jom baca. Sorry, kalau entry kali ni panjang berjela. Bukannya apa. Sejak ASEAN SEA GAMES hari tu, nama sorang mamat ni, selalu jadi sebutan. Terutamanya si gadis lah kan. Siapa? Muhd Nazmi Faiz Mansor la toq. Aku ada buat entry pasal mamat ni. Nak tahu? Cer usha toq :) Entry kali ni macam sambungan dari entry lepas la. Siap ber-episod entry aku. Fenomena Nazmi Faiz Mansor 2 dah. Lepas ni 3 pulak. -,-

Oke, now, aku nak continue pasal mamat ni. Aku ada bukak satu fanpage ni. Status tu berkata ...


So, aku pun post la kat Twitter. Buat "hashtag" sekali. Berlaku la pergaduhan ala-ala anje gitu. Nak di jadikan cerita, semuanya bermula dengan salah sorang kawan aku mimpikan si Nazmi Faiz ni.


Before that, aku ada IM dengan sorang member tu, Aziatul Azman. Dia ni dah minat habis la dengan Nazmi Faiz. Dia ada ajak aku pergi Sekolah Sukan Bukit Jalil. Nak buat apa? Nak cari Nazmi Faiz la kan. Dia pun ada kata, tak dapat Nazmi Faiz pun tak pe la. Janji boleh main bola. Eh, adik aku boleh main bola, nak tak? Tehee :) Siap suruh post dalam blog la bagai. Aku oke jer. Ada jugak cerita yang nak ditaip kan.?


 Kalau korang tengok pic ni, comment atas sekali, member aku dah senaraikan dah siapa dengan siapa. Tak boleh blah yang Miyra dengan Baddrol Bakhtiar tu -,-. Adoii. Second last punya comment, dia tukar orang dah. Sebab berebut dengan member yang lagi satu.

So, yang masuk ranking top 5 ialah ...... *5 orang je pun* ..... 

|
|
|
|
|
|
|
|
\/

 Aziatul Azman & Nazmi Faiz -,- suka laa?

 Aku & Baddrol Bakhtiar? Orang lain ada tak?

  Nurul Atiqah a.k.a Nott & Shahrul Azwari Ibrahim

Nur Shahira Mukti & Izzaq Faris

Diyana Ibrahim & Safiq Rahim

Edit gambar paling malas aku pernah buat. Gila lah nak crop satu-satu, nak buat background baru. 5 orang tu. Ni je lah yang aku mampu lakukan ye korang :) Hmm, tu lah calon-calon isteri untuk player bola kebanggan depa. Tak kisah la nak jadi isteri ke berapa pun. Haha. Joke :). Eh, aku tak eh. Itu aku ikut list yang member aku buat jer. Nak Nazmi Faiz jugak. Eh, kejap !! ada satu lagi ... :)

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/


 Kebetulan pulak ada gambar tunduk ni. Sama dengan Nazmi Faiz :)

Oke la korang. Majulah Sukan Untuk Negara ... :)

p/s :jadi DP facebook I taw :)

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Thursday, November 24, 2011

Fenomena Nazmi Faiz Mansor

Assalamualaikum ...

eh, korang. nak tanya ni. minat Nazmi Faiz Masor tak? tak kenal? hmm.. cuba scroll down ...

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/




boleh cam tak? harap-harap boleh laa. semenjak SEA GAMES hari tu, Malaysia VS Indonesia final bola sepak, nama dia sering menjadi sebutan para gadis-gadis. tak kisah la yang dah berpunya ker, belum ker. terutama gadis-gadis yang berumur 17 tahun sebaya dengan Nazmi Faiz. lagi la menjerit-jerit. hamboii. "kak, pakwe kat sebelah tu ingat yee" :) dekat facebook aku penuh dengan nama Nazmi Faiz. lama-lama aku yang confuse. "aku ni bukak fb aku ker, fb Nazmi Faiz ni?". twitter lagi la. mentang-mentang ada "hashtag" sekali search, hambik kau, satu page keluar nama Nazmi Faiz. and kat twitter ada kecoh, Nazmi Faiz dikatakan dah ada makwe. ramai la perempuan yang jelez. macam-macam la ayat diaorang. :)

FACEBOOK


 




TWITTER



pening tak pening korang nak tengok status tu? tak nak tengok pun tak pe. bayangkan je lah kalau every second, every minute korang kene baca status pasal orang yang sama kan? haihh. lumrah kot

p/s : sebenarnya, aku pun minat dia jugak :)

gambar Nazmi Faiz Mansor : google

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Add Math is AWESOME

Assalamualaikum ...

hey hey hey. what up?
nak tahu tak, semalam adalah exam yang paling aku tunggu-tunggu. nak tahu apa?



ADDMATH !!

haha. cuak kot. untuk paper 1, aku dapat jawab beberapa soalan je. banyak gila tinggal. btw, intergration pun aku tak lepas, log pun tak lepas, FUNCTION pun tak lepas. apa function aku belajar addmath dua tahun? soalan simple gila !!! aku boleh salah !! -,-

aku nak cerita something ni. aku sendiri tak tahu kenapa. one day, aku ada belajar addmath dengan one of my cousin kat library Shah Alam. so, dia ada bagi satu buku addmath. dia suruh aku buat. aku pun amik la buku tu. after that, aku langsung tak bukak buku tu. malas kot. and, sampai la malam semalam, aku baru bukak buku tu. kebetulan aku bukak topik intergration. time aku belajar dengan cousin aku pun pasal intergration. aku try la buat soalan yang senang-senang dulu. boleh la jawab. sampai satu masa tu, aku rasa sebak gila. aku rasa macam nak nangis. aku tak tahu kenapa. punyalah lama aku tahan, akhirnya aku nangis jugak. waaa !! tengok jam dah pukul 1030 malam. aku rasa mesti dia dah tidur. aku pun text je laa. ingatkan nak call dia. aku text dia ..

"dah tidur ker? hmm, tak pe lah. wish me luck for paper addmath tomorrow (semalam). berkatkan ilmu yang kau dah ajar aku

and he reply ...

InsyaAllah. mesti boleh punya :)

dengan tenang dia reply. bapak ahh ... laju gila airmata aku mengalir lepas dia text aku. then aku gelak sendiri sambil nangis. aku tanya diri aku, kenapa aku nangis ni? macam ada orang tengah guna badan aku. sampai meleleh air hidung aku. ish ish ish.

bila dah habis paper 1 semalam. ada gap 4 jam untuk tunggu paper 2. lama tak lama kan? lepak mamak kejap sebab kantin tak bukak. punya lah sabar aku tunggu mamak tu amik order. hmm, last-last aku blah keluar, beli nasi lemak dekat depan kedai tu. kejap je dah dapat. bila aku masuk, nak duduk, baru tanya ...

mau minum apa??

acoii. apa punya mamak. aku pun order la milo ais. RM 2 oke!! mahal tak mahal. then time nak balik, aku ingat nak balik sekolah jer. sebab budak-budak aku ada kat sekolah *belagak bonzer kot aku ni*. ada la sorang member aku (Ikha) kata, jom pergi rumah Izzuan (member). aku berbelah bagi. nak pergi sekolah ker, pergi rumah Izzuan. yang Ikha ni pulak kata serba salah kalau aku tak ikut dia. aku pulak serba salah nak tinggalkan member aku kat sekolah tu. and last, aku ikut Ikha ni. sebab member yang lain menghasut aku untuk ikut diaorang. aku pun follow la. nasib baik belajar dekat luar. kalau kat dalam, mau tak segan. dah la menyusahkan orang. nasib baik mak dia kamcing dengan aku. *agaknya* haihh

sampai rumah Izzuan, aku tengok pagar dah terbukak besar. macam ada kenduri jer. padahal kitorang belajar je kot. mak dia pulak rajin sangat buatkan air untuk kitorang. ribena tau. KELAS CIK YATI. hmm, lagi la best. tengah syok belajar, ada pizza boy datang. ingat nak cari rumah. so, si Izzuan ni keluar la. sekali dia amsuk, Izzuan kata, mak dia order pizza. OMK? memang betul menyusahkan mak dia. segan kot aku. dalam pukul 1 petang, kitorang stop belajar sebab nak siap-siap gerak sekolah.


 before that, kitorang bersiap untuk solat zohor. oke, kitorang berjemaah ramai-ramai ekk. best gilaa. si Ikha ni sempat lagi kira ada berapa orang yang berjemaah termasuk kitorang dua orang perempuan. semua ada 10 orang. termasuk dua orang lagi, balik sebab rumah dekat sebelah jer. means ada 12 orang semuanya. ramai tak ramai. terharu aku dengan budak kelas aku, pandai diaorang jadi imam. YANG PENTING, kitorang berjemaah dekat luar ekk. tapi, best. habis solat terus serbu pizza yang masih panas. :) then, tengok jam dah pukul 1.45. masuk bilik peperiksaan, pukul 2. berlari berkejaran laa tengah panas. yang lelaki boleh lenggang sebab naik motor. -,-

the best day I ever had with my friends masa periksa SPM. lepas ni, tak tahu lah bila lagi dapat buat macam tu lagi. :'( miss a lot ...

gambar : dari google

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Hilang Fokus & Keletihan Punca Kalah – Kim Swee


 KUALA LUMPUR – Hilang fokus dan keletihan pada separuh masa kedua menjadi punca kekalahan 0-2 skuad Olimpik negara kepada Syria pada perlawanan kedua pusingan ketiga kumpulan C di Stadium Nasional Bukit Jalil rabu malam.

Ketua jurulatih skuad Olimpik negara Ong Kim Swee berkata kelalaian benteng pertahanan pada separuh masa kedua juga antara punca kekalahan dan membuka peluang kepada Syria untuk menjaringkan gol kedua.

“Benteng pertahanan kita hilang konsentrasi pada separuh masa kedua permainan.

“Tambahan pula, mereka keletihan kerana baru sahaja tiba di tanah air dan saya hanya sempat melatih mereka selama dua jam sahaja,” katanya pada sidang akhbar selepas perlawanan tamat.

Kim Swee berkata beliau tidak mempunyai banyak pilihan pemain untuk diturunkan pada perlawanan itu ekoran beberapa masalah yang menimpa pemainnya.

“Mohd Fadhli Mohd Shas demam panas dan tidak boleh beraksi manakala Mohd Irfan Fazail mengalami kecederaan. Kedua-dua mereka dijangka pulih dalam masa dua atau tiga hari ini untuk diturunkan pada perlawanan menentang Bahrain Ahad ini,” katanya.

Mengenai persediaan menentang Bahrain di stadium sama, jurulatih berusia 40 tahun itu berkata beliau akan menurunkan beberapa pemain yang tidak dapat beraksi pada rabu malam.

“Saya mungkin akan menurunkan kesebelasan utama seperti Mohd Fadhli Mohd Shas, Mohd Irfan Fazail serta Syahrul Azwari Ibrahim untuk mengembalikan peluang kita menduduki tangga kedua kumpulan (di belakang Jepun),” katanya.

Beliau turut melahirkan rasa terharu dengan sokongan padu peminat bola sepak tempatan pada perlawanan itu.

Sementara itu, jurulatih Syria Immad Eddin Khankan berkata beliau kagum dengan corak permainan Wan Zack Haikal Wan Noor.

“Dia berupaya mengkucar-kacirkan barisan pertahanan tetapi kami berjaya mengawalnya sepanjang permainan,” katanya. – BERNAMA

credit to : mynewshub

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Tuesday, November 22, 2011

Tahniah Malaysia !!

Assalamualaikum ...

glory glory glory MALAYSIA !!!


akhirnya, team Harimau Muda berjaya menumbangkan Indonesia dengan mata Malaysia 1-1 Indonesia, penalti Malaysia 4-3 Indonesia. alhamdulillah. berkat usaha pemain yang nak gapai ibu segala pingat, iaitu emas. perghh !! semangat aku tengok bola semalam lain macam. cuak, bangga, ragu-ragu semua ada lah. minit ke 5, Indonesia dapat menjaringkan apabila dapat corner kick, KFMC pulak tak sangka ada orang dekat belakang, ditanduk oleh Gunawan (kot). bising Stadium Bung Karno semalam. namun pada minit ke 33, Malaysia bangkit dengan menjaringkan gol, pun sebab corner kick, ditanduk oleh Asra. baik punya sliding maa !! lepas Malaysia dapat goal, tak de sorang pun sorak untuk Malaysia, melainkan coach, Ong Kim Swee dengan penyokong TM. tamat masa 90 minit, masih lagi 1 sama. tak ada perubahan dan bermain dengan masa tambahan, juga tak de perubahan langsung. aku yang tengok dekat rumah ni, kembang kecut je tengok diaorang main. penalty time adalah masa yang ditunggu-tunggu oleh semua penyokong Malaysia. sepakan dari Baddrol Bakhtiar, terkena kaki keeper dan ..... GGGOOOOAAAAALLLLLL !!!!! kemenangan milik Malaysia !!! yebebabedu ... selama 120 minti masa mereka bermain, dan akhirnya, Malaysia berjaya mendapatkan pingat emas kebanggaan semua.


aku dengar cerita, paper dekat Indon dah kutuk Malaysia macam-macam. amboii? ada yang kata, GANYANG MALAYSIA, RATAH MALAYSIA. !! so sekarang, aku nak tanya, siapa yang kene RATAH, siapa yang kene GANYANG? ahaa. aku hanya mampu tersenyum. biar lah, diaorang nak bakar bendera Malaysia ker, nak kutuk Malaysia ke, kita amin kan jer. semoga hidup diaorang mendapat rahmat Allah. scene paling best, bila Baddrol Bakhtiar dapat goal untuk Malaysia, Gelora Bung Karno senyap, terkedu, terpaku terkejut? ahaa. jangan ingat penyokong Malaysia tak ramai dekat sana, pemain kita boleh down sehabis-habisnya. harapan !! doa kitorang kat sini menyebabkan diaorang ada semangat and keyakinan nak menentang Indonesia. akhirnya, burung garuda mati dalam sangkar sendiri sebab tercekik tulang. ehee :) harimau akan terus mengaum !! time, Malaysia dapat score, Indon semua boo Malaysia!! perkataan yang selalu digunakan oleh pelakon Indon kalau terkena, "RASAIN LU". ahaa boleh kan? eh, tak kan lah tak boleh :)

Malaysia merupakan pasukan bola terbaik di ASIA. kau ada? sendiri mau ingat. habis jer penalty, dekat luar rumah aku riuh rendah. ahaa. time ni la mamak dapat untung maa. semua mau tengok bola kan? tak berhenti bunyi hon motor dengan kereta. bendera Malaysia berkibar megah di tengah malam sebab lampu jalan tak hidup. spoil laa. oke, penyokong kat Malaysia dekat kawasan rumah aku balik naik motot dengan kereta. pemain dengan peyokong kat sana? kompom balik naik BARRACUDA lagi laa. hmm, tak kisah laa seburuk mana infrastruktur yang disediakan untuk kita. itu pun sebab tujuan keselamatan laa. kalau tak, keluar jer stadium, terus nak gaduh !! INDON TAK MATANG. MACAM BUDAK KECIK. KALAH SIKIT, GADUH !! puuihh !! tengah seronok Malaysia meraikan kemenangan, Ong Kim Swee sekali lagi, di tegur. atas alasan apa aku tak tahu. tapi, mengikut sumber, ada yang kata, dia ditegur sebab keluar dari kotak coach tu sebab meraikan kemenangan. ek elee. dah habis kot !! so what? jeles lettew. ye laa. kan dah kalah :)

then, time penyampaian hadiah, Octo dinobatkan sebagai pemain terbaik. what thee? pemain terbaik? sim pack pun tak nak pakai !! kalau kat sekolah aku, tak pakai tie pun dah kene PSP. aku benci gila dengan ORTO, DIEGO, and TITUS BONAI. perghh !! sorry to say. muka macam neg***. ahaa :) Izzaq bertongkat sebab injured. btw, untung la si Nazmi Faiz Mansor tu. tak amik SPM tapi, dapat gold. hmm. tak pel ah. janji maruah Malaysia terjaga. tadi aku ada terbaca satu article, tapi tak ingat nama blog tu, dia kata, Indonesia merakam sejarah paling teruk. sebab apa dohh? tak kan sebab kalah dengan Malaysia. tak de la teruk mana. no 2 kot. oke laa. yang penting, stadium kosong time penyampaian hadiah. merah putih dah tak ada dah. maybe buat onar dekat luar kot. macam biasalah. spray "fuck" dekat bendera Malaysia, bakar bendera Malaysia. hmm. biarkan .. hanya mampu gelak golek-golek jer :) dari pukul 8 sampai 1130 malam, kitorang tengok bola, dari lapar, terus kenyang. kenyang dengan kemenangan Malaysia.

terima kasih yang tak terhingga kepada Asrarudin and Baddrol Bakhtiar and semua pemain Malaysia. tapi, time Asra amik penalty, tak masuk pun. hampeh betul !! namun, sepakan Bad mengubat jiwa ku yang lara ini. ahaa :) walaupun terkena kaki keeper, bola tu nak jugak masuk gawang !! bantal, tilam selimut dekat depan tv tu melayang naik sebab kitorang bersorak. rasa macam nak peluk je Bad ketat-ketat. gembira tak terkata.

p/s : dengar cerita, Liverpool pun ucap congratz dekat Malaysia.

like sini :)

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Saturday, November 19, 2011

Dapat RM 100, mengamuk?

Assalamualaikum ...

eh, eh, nak bagi tahu ni. korang ada dengar tak pasal bantuan kerajaan untuk pelajar sekolah tu? alaa. yang student dapat RM 100 seorang tu? untung la dapat. aku tak dapat sebab tahun depan dah tak sekolah. sedih weyh. dulu time sekolah rendah, sibuk merengek dekat mak ..

mama, mama bila kakak nak habis sekolah ni? penat la. kene bangun pagi, balik petang, tuisyen malam

then, bila dah masuk sekolah menengah, nak nak time tu Ting 4, ...

eh, kejap je aku dah tingkatan 4? dah nak habis sekolah dah? hmm.

bila tingkatan 5...

AKU NAK SEKOLAH BALIK !!!! tapi tak nak masuk form 6 :(

haihh. lumrah student yang malas macam aku. :) tehee :) hmm. then, yuran IPT pulak naik? eh, sama je la macam tak bantu ape2 pung -,-

ini pun jadi isu. isu apa? ada parents mengamuk dekat cikgu sebab tolak sikit RM 100 tu. sebab apa? sebab yuran anak diaorang untuk tahun ni belum bayar. bak kata budak sekolah aku, "hensem tol". ahaa. sendiri mau ingat la ekk parents yang berkenaan tu. smile je laa..

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Friday, November 18, 2011

Malaysia VS Indonesia - Sukan SEA kali ke-26

Assalamualaikum ...

hey peeps !! dah lama tak update blog. harini, tengah cuti tak ada paper. btw, wish good luck eh. cuak kot next paper AGAMA oke. kalau gagal, memang sah la aku tak ada agama. haha.

cop, semalam (17/11/2011, Khamis) sapa ada tengok bola? Malaysia VS Indonesia sempena Sukan SEA kali ke 26? ahaa. aku tak tahu lah. dulu, aku anti betul tengok bola. sekarang ni, dah nak masuk alam remaja, semangat nak tengok bola tu melonjak pulak. lagi-lagi team Harimau Malaya. AUUMMM !!!
 btw, CONGRATZ HARIMAU MALAYA !! YOU WON!! Malaysia 1 - 0 Indonesia. semalam aku tengok stadium, perghh langsung tak ada kuning. merah je semua. means, penyokong Malaysia tak ada lah, ramai penyokong Indon. walau bagaimana pun, semangat diaorang tak pernah luntur. nasib baik Syahrul Azwari goal time 1st half. kalau tak, harapan nak masuk quater final. 2nd half, banyak peluang nak goal, tapi, striker selalu lost. hampeh betul. tak silap aku nama dia IZZAQ. kalau tak, dah dapat banyak dah. satu lagi info yang aku dapat, ada budak Nazmi Faiz tu, katanya 17 Tahun. WTH? aku ye ye jer berperang dalam bilik peperiksaan amik SPM, dia main bola? gila lahh. tak fikir masa depan ker? orag dah habis awal, dia baru nak amik SPM. post poned katanya. harap soalan tak sama la ekk. memang aku respect gila lah dengan player Harimau Malaya. 2nd half walaupun banyak miss, yang diaorang boleh buat, just defend jer ! player bawah 23 tahun memang terbaik laa. kiranya, emosi player tak terganggu langsung. ye la, sebab tak ada penyokong kan? TABIK SPRING SAMA LUU!! tambah lagi, Ong Kim Swe kene keluar. hampeh punya referee!! tak kan tendang kepala pun kad kuning jer? sapa tak marah! nasib baik aku tak ada dekat situ, kalau tak, dah lama aku tanam kepala kau dalam tanah tu depan orang ramai *macam berani jer* apa pun, buat lah macam mana sekali pun cara nak jatuhkan player Malaysia, MENANG TETAP MENANG :)

and, pagi tadi, aku dengar Riuh Pagi ERA dekat Radio Era. ada salah satu station radio kat sana, tak silap aku nama radio tu JPN kot. hmm apa punya nama lah. ada hati nak beat dengan ERA? ek elee, tak malu betul. dia kata, kalau kalau Indon kalah, diaorang akan jadi waiter bagi nasi lemak 250 bungkus dengan teh tarik dekat mana-mana restaurant Malaysia yang ada dekat Indon buatan deejay tu. eh, sedap ker kau buat? reti ker nak buat teh tarik? then Aznil, Ray dengan Haniff cabar lah balik, diaorang menjamu 10 orang rakyat Indon dengan 10 orang rakyat Malaysia dekat restaurant mewah Indonesia yang ada dekat Malaysia kalau Malaysia kalah. nasib baik Indon kalah. hmm, sendiri cabar, sendiri terkena. harimau VS burung, kompom harimau menang!!

dah laa. takyah petik lagi pasal cabar-mencabar ni. jom la layan minit-minit Syahrul Azwari menjaringkan goal untuk Malaysia



sapa tahu lagu Selamanya? siapa penyokong Harimau Malaya, dia tahulah lagu apa kan? lagu semangat untuk player Malaysia daa ...



happy reading guys !!
semangat Harimau Malaya !!

like sini :)

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Saturday, November 12, 2011

Biar Mimpi Sampai ke BIntang (soon) di Astro Ria

Assalamualaikum ...

hey guys !! what up !!

tak nak cakap banyak. kene updated laju-laju. layan video ni okay :)



nak tengok gambar? sini guys !!

Friday, November 11, 2011

SPM is round the corner !!! be careful

Assalamualaikum ...

oke, aku updated blog di tengah malam yang sunyi tapi tarikh chantekk. sekarang pukul 2:24 pagi, hari Jumaat tarikh, 11/11/2011. walaweyh !!

tak de apa pun. just nak share sikit dengan korang yang SPM dah nak jumpa kita. sama ada untuk bunuh kita, atau nak ajak bergumbira bersama. *merepek* SPM kali ni, aku amik periksa dalam kelas. time PMR dulu dalam dewan. tapi kan you allss, I duduk belakang sekali, hujung sekali you. sedeh betul. yang bertambah sedih, disebabkan nama I bermula dari huruf A, I dengan kawan I terpisah dengan member kelas I sendiri you. kami dua orang jer tercampak masuk kelas lain. nasib baik kelas depan. yang impak paling kebaboom, aliran kelas yang I dengan member I dapat lain. nanti, bile I amik paper account, tinggal kitorang berdua jer. sedih tak? pengawas sorang kiri, sorang kanan. waaa !!! oke cukup menggedik dekat sini. btw, aku habis paper 6 Disember. after that, aku nak terus kerja !! teringin giler nak masuk kerja. sebab memang tak pernah bekerja pungg.

tadi kan, (10/11/2011). satu sekolah nangis weyh. biasanya, kalau murid ada peperiksaan awam, sekolah akan buat Majlis Restu. means kita kena salam dengan guru, minta maaf dengan guru and kawan-kawan, doakan keberkatan ilmu tu kekal. nangis makk !! peluk-peluk cikgu. and ada cikgu pesan, "miyra, stop fb, stop twitter, stop blog." alamak. cikgu usha aku. twitter dengan fb boleh kot. kalau blog, susahlaa. sebab ada jer yang nak diceritakan dekat blog ni. sampai dekat Cikgu Jalil a.k.a cikgu disiplin, dia kata, "akhirnya, dia nangis jua" dah macam tajuk novel form 4 dah ni.

akhir kata, for those yang amik SPM tu, watlek watpish. jangan terlalu fikir yang SPM tu beban korang. *memang pun* just fikir, korang amik periksa biasa jer. to all my teachers from form 4 till form 5, my practical teacher yang still contact THANK YOU SO MUCH sebab teach me. banyak sangat pengorbanan yang cikgu-cikgu dah curahkan dekat 4 and 5 chimaera. bangga jadi apart of 4 and 5 chimaera sebab selalu disebut-sebut oleh guru-guru, walaupun cikgu tu tak ajar kitorang. memang awesome. apepun, study dah tak boleh smart. study dah mula kena hard !! tapi, aku hard sungguh nak bukak buku untuk study :P



bye guys !! Assalamualaikum .. :)

minta tolong click sini :)

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Monday, November 7, 2011

Segmen | Naikkan Trafik, Tambahkan Follower, Ramaikan Pembaca

Assalamualaikum ...

join segmen lagi :) dah lama tak join.


comel bah header itu :P

oke, segmen ini datangnya dari Cik Purple. purple sungguh blognya :). dalam syarat segmen ni, kene ada satu entry yang best. hmm. aku ada ker entry yan best? kejap !! mesti lah ada. tak kan lah tak de kot. nak baca ? scroll down bebeh :)

5. http://amirahsabarudin.blogspot.com/2011/08/sebab-penjara-pudu-ditutup.html
6. http://amirahsabarudin.blogspot.com/2011/08/jenaka-1.html

nak join. jom tengok syarat-syaratnye :)

1. Buat entry dengan tajuk "Segmen | Naikkan Trafik, Tambahkan Follower, Ramaikan Pembaca"
2. Cope header di atas
"http://4.bp.blogspot.com/-4NC10GcIkyQ/TrDt88_jT5I/AAAAAAAABKM/HhT-CkSsQYw/s320/%2523bheader2.png"
3. Link kan header tu di sini
4. Pilih entry korang yang korang rasa best untuk dibaca oleh kitorang yang bakal menjenguk blog korang. tak kisah la berapa banyak pun.
5. Done? link kan post korang di sini
6. Cik Purple kata, kalau nak follow blog dia, follow lah. kalau tak nak tak pe. dia tak marah pung :)
7. Tarikh tutup : 11/11/2011. 11 pagi. semuanya 11 bah
8. Nak tengok senarai blog? tekan sini

dah baca? apa lagi. jom join. jangan sampai lambat :)

daa readers

miyra :) smile alwayz !!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...