Posts

Showing posts from November, 2011

Salam Maal Hijrah - 1433

Image
Assalamualaikum ...


daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Fenomena Nazmi Faiz Mansor 2

Image
Assalamualaikum ...

Before I start write my entry, please like this. Thank you :)

Oke. Jom baca. Sorry, kalau entry kali ni panjang berjela. Bukannya apa. Sejak ASEAN SEA GAMES hari tu, nama sorang mamat ni, selalu jadi sebutan. Terutamanya si gadis lah kan. Siapa? Muhd Nazmi Faiz Mansor la toq. Aku ada buat entry pasal mamat ni. Nak tahu? Cer usha toq :) Entry kali ni macam sambungan dari entry lepas la. Siap ber-episod entry aku. Fenomena Nazmi Faiz Mansor 2 dah. Lepas ni 3 pulak. -,-

Oke, now, aku nak continue pasal mamat ni. Aku ada bukak satu fanpage ni. Status tu berkata ...


So, aku pun post la kat Twitter. Buat "hashtag" sekali. Berlaku la pergaduhan ala-ala anje gitu. Nak di jadikan cerita, semuanya bermula dengan salah sorang kawan aku mimpikan si Nazmi Faiz ni.


Before that, aku ada IM dengan sorang member tu, Aziatul Azman. Dia ni dah minat habis la dengan Nazmi Faiz. Dia ada ajak aku pergi Sekolah Sukan Bukit Jalil. Nak buat apa? Nak cari Nazmi Faiz la kan. Dia pu…

Fenomena Nazmi Faiz Mansor

Image
Assalamualaikum ...

eh, korang. nak tanya ni. minat Nazmi Faiz Masor tak? tak kenal? hmm.. cuba scroll down ...

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| \/



boleh cam tak? harap-harap boleh laa. semenjak SEA GAMES hari tu, Malaysia VS Indonesia final bola sepak, nama dia sering menjadi sebutan para gadis-gadis. tak kisah la yang dah berpunya ker, belum ker. terutama gadis-gadis yang berumur 17 tahun sebaya dengan Nazmi Faiz. lagi la menjerit-jerit. hamboii. "kak, pakwe kat sebelah tu ingat yee" :) dekat facebook aku penuh dengan nama Nazmi Faiz. lama-lama aku yang confuse. "aku ni bukak fb aku ker, fb Nazmi Faiz ni?". twitter lagi la. mentang-mentang ada "hashtag" sekali search, hambik kau, satu page keluar nama Nazmi Faiz. and kat twitter ada kecoh, Nazmi Faiz dikatakan dah ada makwe. ramai la perempuan yang jelez. macam-macam la ayat diaorang. :)
FACEBOOK





TWITTER


pening tak pening korang nak tengok status tu? tak nak tengok pun tak pe. bayangkan je lah kalau every second, ev…

Add Math is AWESOME

Image
Assalamualaikum ...

hey hey hey. what up?
nak tahu tak, semalam adalah exam yang paling aku tunggu-tunggu. nak tahu apa?



ADDMATH !!
haha. cuak kot. untuk paper 1, aku dapat jawab beberapa soalan je. banyak gila tinggal. btw, intergration pun aku tak lepas, log pun tak lepas, FUNCTION pun tak lepas. apa function aku belajar addmath dua tahun? soalan simple gila !!! aku boleh salah !! -,-

aku nak cerita something ni. aku sendiri tak tahu kenapa. one day, aku ada belajar addmath dengan one of my cousin kat library Shah Alam. so, dia ada bagi satu buku addmath. dia suruh aku buat. aku pun amik la buku tu. after that, aku langsung tak bukak buku tu. malas kot. and, sampai la malam semalam, aku baru bukak buku tu. kebetulan aku bukak topik intergration. time aku belajar dengan cousin aku pun pasal intergration. aku try la buat soalan yang senang-senang dulu. boleh la jawab. sampai satu masa tu, aku rasa sebak gila. aku rasa macam nak nangis. aku tak tahu kenapa. punyalah lama aku tahan, akhi…

Hilang Fokus & Keletihan Punca Kalah – Kim Swee

Image
KUALA LUMPUR – Hilang fokus dan keletihan pada separuh masa kedua menjadi punca kekalahan 0-2 skuad Olimpik negara kepada Syria pada perlawanan kedua pusingan ketiga kumpulan C di Stadium Nasional Bukit Jalil rabu malam.
Ketua jurulatih skuad Olimpik negara Ong Kim Swee berkata kelalaian benteng pertahanan pada separuh masa kedua juga antara punca kekalahan dan membuka peluang kepada Syria untuk menjaringkan gol kedua.

“Benteng pertahanan kita hilang konsentrasi pada separuh masa kedua permainan.

“Tambahan pula, mereka keletihan kerana baru sahaja tiba di tanah air dan saya hanya sempat melatih mereka selama dua jam sahaja,” katanya pada sidang akhbar selepas perlawanan tamat.

Kim Swee berkata beliau tidak mempunyai banyak pilihan pemain untuk diturunkan pada perlawanan itu ekoran beberapa masalah yang menimpa pemainnya.

“Mohd Fadhli Mohd Shas demam panas dan tidak boleh beraksi manakala Mohd Irfan Fazail mengalami kecederaan. Kedua-dua mereka dijangka pulih dalam masa dua…

#8 Wordless Wednesday

Image
congratz Harimau Muda :)

gambar : google

Tahniah Malaysia !!

Image
Assalamualaikum ...

glory glory glory MALAYSIA !!!


akhirnya, team Harimau Muda berjaya menumbangkan Indonesia dengan mata Malaysia 1-1 Indonesia, penalti Malaysia 4-3 Indonesia. alhamdulillah. berkat usaha pemain yang nak gapai ibu segala pingat, iaitu emas. perghh !! semangat aku tengok bola semalam lain macam. cuak, bangga, ragu-ragu semua ada lah. minit ke 5, Indonesia dapat menjaringkan apabila dapat corner kick, KFMC pulak tak sangka ada orang dekat belakang, ditanduk oleh Gunawan (kot). bising Stadium Bung Karno semalam. namun pada minit ke 33, Malaysia bangkit dengan menjaringkan gol, pun sebab corner kick, ditanduk oleh Asra. baik punya sliding maa !! lepas Malaysia dapat goal, tak de sorang pun sorak untuk Malaysia, melainkan coach, Ong Kim Swee dengan penyokong TM. tamat masa 90 minit, masih lagi 1 sama. tak ada perubahan dan bermain dengan masa tambahan, juga tak de perubahan langsung. aku yang tengok dekat rumah ni, kembang kecut je tengok diaorang main. penalty time adala…

Dapat RM 100, mengamuk?

Assalamualaikum ...

eh, eh, nak bagi tahu ni. korang ada dengar tak pasal bantuan kerajaan untuk pelajar sekolah tu? alaa. yang student dapat RM 100 seorang tu? untung la dapat. aku tak dapat sebab tahun depan dah tak sekolah. sedih weyh. dulu time sekolah rendah, sibuk merengek dekat mak ..

mama, mama bila kakak nak habis sekolah ni? penat la. kene bangun pagi, balik petang, tuisyen malam
then, bila dah masuk sekolah menengah, nak nak time tu Ting 4, ...

eh, kejap je aku dah tingkatan 4? dah nak habis sekolah dah? hmm.
bila tingkatan 5...

AKU NAK SEKOLAH BALIK !!!! tapi tak nak masuk form 6 :(
haihh. lumrah student yang malas macam aku. :) tehee :) hmm. then, yuran IPT pulak naik? eh, sama je la macam tak bantu ape2 pung -,-
ini pun jadi isu. isu apa? ada parents mengamuk dekat cikgu sebab tolak sikit RM 100 tu. sebab apa? sebab yuran anak diaorang untuk tahun ni belum bayar. bak kata budak sekolah aku, "hensem tol". ahaa. sendiri mau ingat la ekk parents yang berkenaan tu. smil…

Malaysia VS Indonesia - Sukan SEA kali ke-26

Image
Assalamualaikum ...

hey peeps !! dah lama tak update blog. harini, tengah cuti tak ada paper. btw, wish good luck eh. cuak kot next paper AGAMA oke. kalau gagal, memang sah la aku tak ada agama. haha.

cop, semalam (17/11/2011, Khamis) sapa ada tengok bola? Malaysia VS Indonesia sempena Sukan SEA kali ke 26? ahaa. aku tak tahu lah. dulu, aku anti betul tengok bola. sekarang ni, dah nak masuk alam remaja, semangat nak tengok bola tu melonjak pulak. lagi-lagi team Harimau Malaya. AUUMMM !!!
 btw, CONGRATZ HARIMAU MALAYA !! YOU WON!! Malaysia 1 - 0 Indonesia. semalam aku tengok stadium, perghh langsung tak ada kuning. merah je semua. means, penyokong Malaysia tak ada lah, ramai penyokong Indon. walau bagaimana pun, semangat diaorang tak pernah luntur. nasib baik Syahrul Azwari goal time 1st half. kalau tak, harapan nak masuk quater final. 2nd half, banyak peluang nak goal, tapi, striker selalu lost. hampeh betul. tak silap aku nama dia IZZAQ. kalau tak, dah dapat banyak dah. satu lagi info …

#7 Wordless Wednesday

Image
senyum tak pelu kata apa-apa :)

Biar Mimpi Sampai ke BIntang (soon) di Astro Ria

Image
Assalamualaikum ...

hey guys !! what up !!

tak nak cakap banyak. kene updated laju-laju. layan video ni okay :)



nak tengok gambar? sini guys !!

SPM is round the corner !!! be careful

Image
Assalamualaikum ...

oke, aku updated blog di tengah malam yang sunyi tapi tarikh chantekk. sekarang pukul 2:24 pagi, hari Jumaat tarikh, 11/11/2011. walaweyh !!

tak de apa pun. just nak share sikit dengan korang yang SPM dah nak jumpa kita. sama ada untuk bunuh kita, atau nak ajak bergumbira bersama. *merepek* SPM kali ni, aku amik periksa dalam kelas. time PMR dulu dalam dewan. tapi kan you allss, I duduk belakang sekali, hujung sekali you. sedeh betul. yang bertambah sedih, disebabkan nama I bermula dari huruf A, I dengan kawan I terpisah dengan member kelas I sendiri you. kami dua orang jer tercampak masuk kelas lain. nasib baik kelas depan. yang impak paling kebaboom, aliran kelas yang I dengan member I dapat lain. nanti, bile I amik paper account, tinggal kitorang berdua jer. sedih tak? pengawas sorang kiri, sorang kanan. waaa !!! oke cukup menggedik dekat sini. btw, aku habis paper 6 Disember. after that, aku nak terus kerja !! teringin giler nak masuk kerja. sebab memang tak pe…

#6 Wordless Wednesday

Image
SPM is round the corner

Segmen | Naikkan Trafik, Tambahkan Follower, Ramaikan Pembaca

Image
Assalamualaikum ...

join segmen lagi :) dah lama tak join.


comel bah header itu :P
oke, segmen ini datangnya dari Cik Purple. purple sungguh blognya :). dalam syarat segmen ni, kene ada satu entry yang best. hmm. aku ada ker entry yan best? kejap !! mesti lah ada. tak kan lah tak de kot. nak baca ? scroll down bebeh :)
1. http://amirahsabarudin.blogspot.com/2011/10/kali-pertama.html 2. http://amirahsabarudin.blogspot.com/2011/10/johan-era-kantoi-dengan-dr-fadzilah.html 3. http://amirahsabarudin.blogspot.com/2011/09/single-and-plural.html 4. http://amirahsabarudin.blogspot.com/2011/08/gelak-tak-ingat.html 5. http://amirahsabarudin.blogspot.com/2011/08/sebab-penjara-pudu-ditutup.html
6. http://amirahsabarudin.blogspot.com/2011/08/jenaka-1.html

nak join. jom tengok syarat-syaratnye :)

1. Buat entry dengan tajuk "Segmen | Naikkan Trafik, Tambahkan Follower, Ramaikan Pembaca"
2. Cope header di atas
"http://4.bp.blogspot.com/-4NC10GcIkyQ/TrDt88_jT5I/AAAAAAAABKM/HhT-CkSsQYw/s320/%2523…