Tuesday, November 22, 2011

Tahniah Malaysia !!

Assalamualaikum ...

glory glory glory MALAYSIA !!!


akhirnya, team Harimau Muda berjaya menumbangkan Indonesia dengan mata Malaysia 1-1 Indonesia, penalti Malaysia 4-3 Indonesia. alhamdulillah. berkat usaha pemain yang nak gapai ibu segala pingat, iaitu emas. perghh !! semangat aku tengok bola semalam lain macam. cuak, bangga, ragu-ragu semua ada lah. minit ke 5, Indonesia dapat menjaringkan apabila dapat corner kick, KFMC pulak tak sangka ada orang dekat belakang, ditanduk oleh Gunawan (kot). bising Stadium Bung Karno semalam. namun pada minit ke 33, Malaysia bangkit dengan menjaringkan gol, pun sebab corner kick, ditanduk oleh Asra. baik punya sliding maa !! lepas Malaysia dapat goal, tak de sorang pun sorak untuk Malaysia, melainkan coach, Ong Kim Swee dengan penyokong TM. tamat masa 90 minit, masih lagi 1 sama. tak ada perubahan dan bermain dengan masa tambahan, juga tak de perubahan langsung. aku yang tengok dekat rumah ni, kembang kecut je tengok diaorang main. penalty time adalah masa yang ditunggu-tunggu oleh semua penyokong Malaysia. sepakan dari Baddrol Bakhtiar, terkena kaki keeper dan ..... GGGOOOOAAAAALLLLLL !!!!! kemenangan milik Malaysia !!! yebebabedu ... selama 120 minti masa mereka bermain, dan akhirnya, Malaysia berjaya mendapatkan pingat emas kebanggaan semua.


aku dengar cerita, paper dekat Indon dah kutuk Malaysia macam-macam. amboii? ada yang kata, GANYANG MALAYSIA, RATAH MALAYSIA. !! so sekarang, aku nak tanya, siapa yang kene RATAH, siapa yang kene GANYANG? ahaa. aku hanya mampu tersenyum. biar lah, diaorang nak bakar bendera Malaysia ker, nak kutuk Malaysia ke, kita amin kan jer. semoga hidup diaorang mendapat rahmat Allah. scene paling best, bila Baddrol Bakhtiar dapat goal untuk Malaysia, Gelora Bung Karno senyap, terkedu, terpaku terkejut? ahaa. jangan ingat penyokong Malaysia tak ramai dekat sana, pemain kita boleh down sehabis-habisnya. harapan !! doa kitorang kat sini menyebabkan diaorang ada semangat and keyakinan nak menentang Indonesia. akhirnya, burung garuda mati dalam sangkar sendiri sebab tercekik tulang. ehee :) harimau akan terus mengaum !! time, Malaysia dapat score, Indon semua boo Malaysia!! perkataan yang selalu digunakan oleh pelakon Indon kalau terkena, "RASAIN LU". ahaa boleh kan? eh, tak kan lah tak boleh :)

Malaysia merupakan pasukan bola terbaik di ASIA. kau ada? sendiri mau ingat. habis jer penalty, dekat luar rumah aku riuh rendah. ahaa. time ni la mamak dapat untung maa. semua mau tengok bola kan? tak berhenti bunyi hon motor dengan kereta. bendera Malaysia berkibar megah di tengah malam sebab lampu jalan tak hidup. spoil laa. oke, penyokong kat Malaysia dekat kawasan rumah aku balik naik motot dengan kereta. pemain dengan peyokong kat sana? kompom balik naik BARRACUDA lagi laa. hmm, tak kisah laa seburuk mana infrastruktur yang disediakan untuk kita. itu pun sebab tujuan keselamatan laa. kalau tak, keluar jer stadium, terus nak gaduh !! INDON TAK MATANG. MACAM BUDAK KECIK. KALAH SIKIT, GADUH !! puuihh !! tengah seronok Malaysia meraikan kemenangan, Ong Kim Swee sekali lagi, di tegur. atas alasan apa aku tak tahu. tapi, mengikut sumber, ada yang kata, dia ditegur sebab keluar dari kotak coach tu sebab meraikan kemenangan. ek elee. dah habis kot !! so what? jeles lettew. ye laa. kan dah kalah :)

then, time penyampaian hadiah, Octo dinobatkan sebagai pemain terbaik. what thee? pemain terbaik? sim pack pun tak nak pakai !! kalau kat sekolah aku, tak pakai tie pun dah kene PSP. aku benci gila dengan ORTO, DIEGO, and TITUS BONAI. perghh !! sorry to say. muka macam neg***. ahaa :) Izzaq bertongkat sebab injured. btw, untung la si Nazmi Faiz Mansor tu. tak amik SPM tapi, dapat gold. hmm. tak pel ah. janji maruah Malaysia terjaga. tadi aku ada terbaca satu article, tapi tak ingat nama blog tu, dia kata, Indonesia merakam sejarah paling teruk. sebab apa dohh? tak kan sebab kalah dengan Malaysia. tak de la teruk mana. no 2 kot. oke laa. yang penting, stadium kosong time penyampaian hadiah. merah putih dah tak ada dah. maybe buat onar dekat luar kot. macam biasalah. spray "fuck" dekat bendera Malaysia, bakar bendera Malaysia. hmm. biarkan .. hanya mampu gelak golek-golek jer :) dari pukul 8 sampai 1130 malam, kitorang tengok bola, dari lapar, terus kenyang. kenyang dengan kemenangan Malaysia.

terima kasih yang tak terhingga kepada Asrarudin and Baddrol Bakhtiar and semua pemain Malaysia. tapi, time Asra amik penalty, tak masuk pun. hampeh betul !! namun, sepakan Bad mengubat jiwa ku yang lara ini. ahaa :) walaupun terkena kaki keeper, bola tu nak jugak masuk gawang !! bantal, tilam selimut dekat depan tv tu melayang naik sebab kitorang bersorak. rasa macam nak peluk je Bad ketat-ketat. gembira tak terkata.

p/s : dengar cerita, Liverpool pun ucap congratz dekat Malaysia.

like sini :)

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...