Posts

Showing posts from March, 2014

Langit kelabu

Image
Assalamualaikum :) Dah lama tak berjumpa, rindu rasa hati, ingin ku bertemu dengan mu. Ohooo. *Oke, jiwang* Dah lama tak update blog. Busy la nau nau ni. Busy + kemudahan WiFi tak mencukupi. Macam tak cukup current jer. Kejap Connected, kejap Disconnected. Mencikk. Hmm, lately ni banya betul dugaan. Tapi, saya tahu Allah meguji saya tidak melebihi batas kemampuan saya. Sampai satu masa, saya menangis. Saya rasa sunyi. Saya rasa disisihkan. Terutama bila berada bersama classmate. Saya pun tak pasti. Mungkin juga salah saya. Almaklumlah, bila orang dah suka, suatu hari akan dapat duka. Tapi, berbeza bila saya berada bersama roommate dengan jiran-mate. Hmm, macam biasa. Nak gelak, gelak sekuat hati. Kadang terkeluaq ayat kuajaq, depa dak kisah pun. Malah jujur mengaku sentap. Dari situ saya mengaku itu adalah salah saya. Tapi, kenapa mereka tidak sebegitu? Barangkali mood final exam dah datang kot. Masing-masing nak focus untuk diri sendiri. Tapi, TIDAK ! Mereka masih boleh keluar bersa…