Posts

Showing posts from January, 2012

Tutorial : Beli unik ID melalui mesin ATM di BSN

Image
Assalamualaikum ...

Selamat membaca kembali. :) Btw, hari ni merupakan hari terakhir aku bercuti. Esok, dah nak kena balik kem dah. Sedih oh! So, memandangkan hari ni hari terakhir, aku ajak mak aku SEKALI LAGI pergi BSN untuk BELI UNIK ID semata -,- Such annoying thing! Untuk apa? Untuk apply IPTA lah kan. kalau tak, tak belajar lah aku jawabnya. Tapi, yang bestnya aku beli unik ID dah tak payah nak beratur bagai. Aku beli ekspress jer. Bukan ulat tiket tau. Aku beli pakai ATM. Dahsyat tak :o
Sebelum aku gerak PLKN, aku kena buat account bank dekat BSN tu. Untuk memudahkan urusan PEMBAYARAN ELAUN :) Hek hek. Suka bab tu. So, dah siap bukak, adalah deposit RM 50 dalam bank aku. Upss!! :) Disebabkan aku ni pemalu *ceh* aku mengambil keputusan untuk beli unik ID dekat ATM jer. 3 kali aku try baru dapat. 1st trial, tak boleh sebab ni pin kad aku tak tukar lagi. Aku pun tukar lah no pin tu. 2nd trial, unik ID yang aku nak beli di luar urusan. Maksudnya belum bukak lagi lah. Sebab aku nak beli unik ID untuk Per…

Izwan Pilus Meninggal Dunia

Image
Assalamualaikum ...

Jom ramai-ramai sedekah Al-Fatihah kepada arwah (take a minute) Amin!
Seriously, aku terkejut gila bila dapat tahu yang Izwan Pilus meninggal. Malam tadi, ayah aku bagi tahu yang Izwan Pilus meninggal. Time tu, aku baru je habis makan KFC. Ayah aku kata, arwah meninggal sebab jangkitan kuman. Terpinga-pinga jugak bila aku dapat tahu benda tu.
Benda dah lepas. Takdir Allah tak ada siapa dapat ubah. Aku selalu nyanyi lagu dia "Kembali Senyum" Aku dapat tahu dia meninggal pada jam 6.15 pm di Hospital Ampang.
Gambar terakhir arwah.
Sayu je mata arwah. Aku pernah berniat nak jumpa dia. Tapi, nak buat macam mana, tak ada rezeki. InsyaAllah, boleh jumpa di syurga maybe.
Kenyataan dari Aril AF7 (adik arwah) Tweet terakhir arwah di twitter
Semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman. AMIN !!
sumber : beautifulnara
daa readers
miyra :) smile alwayz !!