Tuesday, May 31, 2011

Stacy - Kisah Dongeng



Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Meet Uncel Hussien & Hazama - Pokok



Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu ke mana
Terlalu banyak alasannya
Duk terdiam
Menyusur di kaki lima terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai? luruh

V1
Tanya sama pokok
Apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah kau masih ada

V2
Terlalu mahu dan mahu terlupa apa yang belum
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam
Tak mudah namun tak susah terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Ulang v1

Nanana.. nananana..
Nanana.. nananana..
Nanana.. nananana.. na…

Kau masih ada ulang 2x
Kau masih adaaa… ooooooooo!

Ulang v2

Tanya sama pokok…

Anuar Zain - Sedetik Lebih



Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu

Rossa - Ku Menunggu

Ku menunggu
Ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
Tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
Ku kan selalu di sini untuk menunggumu
Cinta itu

Ku berharap kau kelak kan cintai aku
Saat kau telah tak bersama kekasihmu
Ku lakukan semua agar kau cintaiku

V1
Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Ada cemburu juga rindu
Ku tetap menunggu

V2
Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Dan kau sudah ada yang punya
Ku tetap menunggu

Datang padaku
Ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
Saat kau sadar betapa ku cintaimu
Ku ‘kan selalu setia ‘tuk menunggumu

Ulang v1, v2 : 2x

Ku tetap menunggu
Ku tetap menunggu
Ku tetap menunggu
Ku tetap menunggu


Alyah - Kisah Hati

Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu
Hanya sempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Hadir di angkasana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Biar ku setia menjaga cintamu

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya



Tuesday, May 24, 2011

Siti Nurhaliza - Purnama Merindu

Bermaknakah tiap baris kata-kata
Ataukah hanya dibibir saja
Bersungguhkah rindu yang engkau pamerkan
Ataukah sekadar hanya lakonan

Rindu... telah melekat dalam hatiku
Walau awan berlalu
Rinduku... tak berubah... arah

Purnama mengambang... cuma berteman
Bintang berkelipan dan juga awan
Siapa tahu...
Rindu yang mencengkam di hatiku

Aku meminta pada yang ada
Aku merindu pada yang kasih
Aku merayu padamu yang sudi... merindu ku

Purnama mengambang berbagai warna
Bila embun pun datang bintang purnama
Tinggallah aku sendirian bertemankan malam sepi

Aku meminta pada yang ada
Aku merindu pada yang kasih
Aku merindu padamu yang sudi memujuk

Hiaskanlah cinta di jari manisku
Sinarkan bagai gemerlap kencana
Tandakanlah kasih dimercu kalbu
Serikanlah purnama yang merindu

Sunday, May 22, 2011

saya mangsa pukul ?

Assalamualaikum ...

ini kisah benar. pengalaman yang paling aku dengan member aku, Fara tak dapat lupakan. lepas ni aku akan berjaga-jaga kalau berjalan kaki untuk kemana sahaja.

okey. bismillahirrahmanirrahim ...

hari sabtu, aku kena pergi sekolah sebab ada kerja dekat library sekolah aku. pergi sekolah mak aku hantar. okey. selamat. balik sekolah, ingatkan nak suruh mak aku ambik. tapi dah kena warning awal-awal " balik jalan kaki ekk". hmmm. apa nak buat. tengah sibuk buat kerja kat library, dapat call dari member aku. dia ajak aku pergi lawat member aku yang tengah sakit. apendiks katanya. so, balik dari sekolah, aku bersama Fara pun pergi berdua ke rumah kawan aku tu. member kelas aku yang lain dah balik dah. sian aku. segan pun ada jugak.

masa untuk balik. aku try la call mak aku. boleh ambik ke tak. mak aku kata tak boleh. alih-alih aku yang kena marah. aku melawat je kot. bukannya berjoli. haihh !! sabar je lah. dalam perjalanan balik. kitorang terpaksa guna jalan yang agak sunyi. sebenarnya, jalan tu adalah jalan yang aku jarang lalu. sesiapa yang dekat dengan rumah aku, sure korang tahu kan court tennis? tempat ZENITH practise. bersebelahan rumah flat Seksyen 20. satu jalan dengan Masjid Ubudiyah. lepas jambatan nak masuk seksyen 20, ada dua orang lelaki naik motor. bawak cangkul dengan kayu. aku dah gerun dah. dalam hati berserah je lah. hanya Allah yang dapat membantu. dia pun berhenti. aku pun berhenti. disebabkan si Fara ni dah kedepan. aku pun follow. sebab aku tak nak dia jadi korban. then dia tanya alamat. aku selalu dengar cerita, KALAU JUMPA ORANG YANG TAK KENAL, JANGAN PANDANG MATA. nanti kena pukau. tapi, aku tak tahu aku nak jugak pandang mata dia. memang tak dapat kawal. aku terpaksa. then, dia keluarkan sehelai kertas. macam resit hardware yang hantar barang tu ...dia tanya...

" kat mana 19/1 *lebih kurangla*. dekat dengan surau Al Huda".
"jauh lagi ni bang"
"hahaha"
"kenapa kawan kamu gelak?"
aku terpaksa cover. " sebab jauh lagi dari sini."

aku pun tunjuk la arah yang sepatutnya, sambil melawan pandangan supaya tak tengok mata dia. lepas tu ada kereta lalu.

"okay la. terima kasih ye".
"sama-sama"
then, dia terus blah. *ye la. takkan nak tunggu aku sampai rumah baru nak blah*

Ya Allah. kau dah selamatkan aku daripada menjadi mangsa pukul. aku tidak mahu menjadi korban orang sebegini. Ya Allah. aku bersyukur sangat-sangat.

lepas je benda tu jadi, aku akan lebih berhati-hati time jalan kaki. sekarang sangat bahaya.

and aku rasa, orang tu bukanlah kaki pukul. maybe dia da kerja yang nak dibuat dengan cangkul and kayu tu. ada dua cangkul kot. cuma lepas ni aku akan berhati-hati lagi. sebab aku pernah bercakap besar " siapalah yang nak culik aku. buaknnya cantik pun aku ni. gemuk pulak tu". yess ini lah yang selalu aku cakapkan.

p/s : aku pergi sekolah and balik sekolah jalan kaki.

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Saturday, May 21, 2011

Gambar hensem mereka

Assalamualaikum ...

 yusry oke. bukan abang yang depan komputer tu.

shahir la. bukan peminat dia.

sorry, gambar Faizal tahir tak dek :(

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Akademi Fantasia 9

Assalamualaikum ...

korang !! hari ni hari apa? sabtu kan? hari sabtu ada apa? Akademi Fantasia.
okey, adik aku dengan aku buat kerja gila. tak la gila mane. sebab tak pernah buat, so kitorang buat. nak tahu apa?




hampir kesemua peserta aku komen. *cop, hazama, nera and lena bukan aku, but my bro*. yang Nera adik aku ada komen jugak. tapi sebab beribu orang komen. tenggelam komen aku. tak sempat nak printscreen. yang Erul, disebabkan berukband masuk jamban, terus terlepas. haha. kitorang pun tunggu la kat depan tv. mane tahu Pak Nil bace ker. hampeh. satu pun tak bace. tak pe Pak Nil. tacing dengan Pak Nil. :(

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Cara security indonesia kawal konsert





tengok la. dahsyat kot. tak caye aku. asal boleh. dahsyat tak dahsyat diaorang ni. agak-agak kalau kita buat macam ni kat malaysia boleh tak? mesti ada surat yang akan sampai sultan. haha. OMK a.k.a Oh Mak Kau.

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Saturday, May 14, 2011

patah hati

Assalamualikum ...

tak nak banyak cerita. frust tertonggeng. *takyah nak frust sangat la miyra*



sumber : Berita Harian, 14 May 2011 *beli paper la, bukan internet*

p/s: sangat TAK suka. walaupun, aku minat juga mama diva ni.

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Projek Pistol - Wanita Seluruh Dunia

Wahai wanita
Wanita yang berada di seluruh dunia
Tak kira bangsa
Umur atau rupa
Oh asalkan kau wanita
Kau buat ku gila
Bila kau menggoda
Bila kau mengada-ngada
Oh lirikan mata senyuman manisnya
Oh kau buat aku tergoda

Chorus
Oh wanita seluruh dunia ku ingin kau tahu
Yang aku cinta kamu semua
Wahai permaisuriku
Dan walaupun ku tak mampu membahagikan diriku
Kepada wanita seluruh dunia
Lagu ini lagu cinta untuk kamu semua
Untuk kamu semua

Wahai wanita
Adakah kau mengerti apa yang aku kata
Kamu semua adalah inspirasiku bila ku berkarya
Ku tuliskan lagu hanyalah untukmu
Untuk buat hari kau ceria
Dan aku tak kisah mana kau berada
Ku ingin kau dengar ku berkata

Ulang Chorus

Wahai wanita
Wanita yang berada di seluruh dunia
Tak kira bangsa
Umur atau rupa
Oh asalkan kau wanita

Ulang Chorus

Lagu ini lagu cinta
Untuk kamu semua

Wednesday, May 11, 2011

Zhifilia - Aishiteru (Menunggu)

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…
Versi 1
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan
reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru
Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali
Ulang versi 1

Awi Rafael - Pulanglah

Bukalah mata dan lihat di hadapanmu
Aku berdiri dekat tapi kau tak nampak
Hodohkah aku ‘tuk sering kau campak saja
Apanya yang dia ada yang aku tak ada

Mungkinkah aku yang tidak sekaya
Mungkinkah aku yang tidak bergaya
Haruskah aku pun tetap menantikan mu
Berikan jawapan

Pulanglah sebelum ku runaway
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari
Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday
Aku tak ingin, tak perlu
(Aku dah bingung)

Aku berjalan di kota Kuala Lumpur
Semuanya nampak berbeza tapi ku sama

Runaway…
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari
Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday
Aku tak ingin, tak perlu

Friday, May 6, 2011

Tutorial : Disable Right Click without Alert

Assalamualaikum ...

korang korang. aku nak share satu tutorial kat korang ni. credit to : lyssasecret

korang kalau tengok tutorial aku yang sebelum ni, Disable Right Click. yang itu, korang kene letak message. means ada alert. tapi kali ni, kalau right click, takkan ada apa-apa alert.

Ikut step kat bawah oke.

1. Dashboard > Design > Add Gadget > Pilih Html/JavaScript
2. Copy code di bawah .. and paste dekat ruangan html/javascript tuh :

<script language=JavaScript>
<!--

//Disable right click script III- By Renigade (renigade@mediaone.net)
//For full source code, visit http://www.dauspozi.com

var message="";
///////////////////////////////////
function clickIE() {if (document.all) {(message);return false;}}
function clickNS(e) {if
(document.layers||(document.getElementById&&!document.all)) {
if (e.which==2||e.which==3) {(message);return false;}}}
if (document.layers)
{document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS;}
else{document.onmouseup=clickNS;document.oncontextmenu=clickIE;}

document.oncontextmenu=new Function("return false")
// -->
</script>
 3. Da siap .SAVE:)

Tutorial : Disable Right Click

Assalamualaikum ...

hari ni, dapat lagi request. tutor kali ini berkaitan dengan right click.

oke, mari mulakan.

1. Dashboard >Design>Add a Page element >html/javascript
2. Copy code kat bawah nie :

<script language=JavaScript>
<!--

//edit by unwanted


var message="Masukkan Mesej Anda Disini";

///////////////////////////////////
function clickIE4(){
if (event.button==2){
alert(message);
return false;
}
}

function clickNS4(e){
if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){
if (e.which==2||e.which==3){
alert(message);
return false;
}
}
}

if (document.layers){
document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
document.onmousedown=clickNS4;
}
else if (document.all&&!document.getElementById){
document.onmousedown=clickIE4;
}

document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")

// -->
</script>


oke. yang aku highlightkan warna merah tu, korang boleh letak apa-apa sahaja ayat yang korang nak. example :
  • kau nak apa?
  • nak buat apa tu?
  • copycat ekk?
  • sorry...
  • hey hey hey, aku tak percaya cinta !!
  • oh tidak !!!
  • and macam-macam lagi lah
kalau korang try right click kat blog aku, aku letak "alamak. hehe :)".

good luck


Credit to : lyssasecret


daa readers


miyra :) smile alwayz !!

Thursday, May 5, 2011

Tutorial : Count Visitor

Assalamualaikum ...

aku ada dapat request dari sorang member aku. dia tak tahu macam mana nak view count visitor.

nama dia Nur Hanani

acctually, kat blogger sendiri dah ada count visitor. cume design dia terlalu simple. 


kalau tengok aku punya, bercorak.

so, ada dua cara. cara yang pertama, guna count visitor yang di sediakan oleh blogger.com
First, Dashboard > Design > Add a Gadget > Blog's Stats (New!)

then, pilih la yang mana-mana korang suka.
Second, korang nampak kan, bawak count visitor aku ada tulis "Buy Hardware". Jangan takut-takut nak tekan.korang click kat situ, then ikut arahan yang di berikan. ataupu, kalau korang keliru. just click kat sini

Semoga berjaya. kalau ada yang tak faham, boleh tanya oke.

p/s : sorry Nanie, aku tak ingat kat mana. so, aku cakap la " tengok kat bawah-bawah". rupanya ada kat atas. tiga dari atas.

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Eren ft Romi - Pelengkap Hidup

Aku bagai laut tak bertepi dan tak berkarang
Aku bagai bintang yang tak ditemani malam
Melihat dirimu ada senyum canda dan tawa
Yang membuat aku tak ingin pergi darimu

Teringat janji lamamu kepadaku
Teringat aku teringat
Teringat saat kau masih ada di sini
Temaniku sepanjang hari

Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu

Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini harungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia
Teringat janji lamamu kepadaku
Teringat aku teringat
Teringat saat kau masih ada di sini
Temaniku sepanjang hari
Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu

Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini harungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia

Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu

Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini harungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia

Sunday, May 1, 2011

Skype

Assalamualaikum ...

apa itu Skype? hmm. aku pun tak tahu. tapi fungsinya, boleh buat call dengan contact kita. video call pun boleh. yang best nya, kita boleh berhubung dengan member kita, sambil buat kerja. tangan buat kerja, mulut bercakap sorang-sorang. first time kau cakap depan laptop aku, serupa macam orang gila. menjerit-jerit.


daa readers

miyra :) smile alwayz !!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...