Posts

Showing posts from August, 2011

Mawi & Akhil Hayy - Hambamu (OSt Imam Muda)

Image
Ke arah satu perjalanan
Dalam sebuah kehidupan
Demi untuk mengecapi
Hasrat murni di dalam hati

Usaha dengan doa
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah
HambaMu Allah

Sekiranya takdir menguji
Cekalkanlah hasrat di hati
Semoga kesusahan bisa
Mengajar erti terus asa

Usaha dengan doa
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah

Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiM…

Keputusan pemenang first GA by Miyra Adrenalin

Image
Assalamualaikum ...

PENGUMUMAN PENGUMUMAN !!!

haha :) harini tarikh tutup for my GA. thanks kepada korang yang dah follow. now, aku ada dapat satu semangat untuk buat post secepat yang mungkin. maybe aku nak gerak balik kampung. takut tak dapat post pulak siapa yang dapat my banner yang tak berapa nak lawa tu. tapi, ini ikhlas dari amirahsabarudin.blogspot.com. so, ORANG YANG BERTUAH IALAH ...




aerycuttie
tahniah !! anda berjaya. yeayy !! *sorak kegembiraan dalam bilik sorang-sorang* . nak tengok banner tak? lagi sekali, sorry kalau tak menepati cita rasa anda ye orang yang bertuah :)



anyway, SELAMAT HARI RAYA dari amirahsabarudin.blogspot.com :) have a nice day. kepada follower yang lain, jangan la nangis. ada masa boleh cuba lagi. hmm, kalau tak pun, try la bagi alamat. boleh post kad *eh, lagi special* bergantung pada keadaan ekonomi aku la ekk. doakanlah aku dapat rezeki hari ni.

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Pengumuman tarikh tutup MY FIRST GA

Assalamualaikum ...

saya ingin mengumumkan bahawa MY FIRST GA BY MIYRA ADRENALIN dah tutup. terima kasih kerana memberikan kerjasama. setakat ini, ada 87orang followers. jika selepas pukul 2:00 petang, terdapat follower tambahan, penyertaan anda tidak diambil kira. terima kasih guys :) tunggu result on SABTU or AHAD oke. bye bye korang ... :)

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Senarai Nama Followers

STICKY POST
Assalamualaikum ....

Kelab Penggunakry_hiphopyaya_lovely87ikha_94syazwina athilahatiqahzulkiflichekayIna Nur FarinahanaNurul Nadhirah Zamrifarahnursafiah naninadihahQnaninoorsyafiqahredzwanAlif HaiqalLeeyot Ismailfarah adiela syafaa :)farratasya la weih Sofiah Azmanmailto:http://www.fariszaz.com/Lelaki10bloodmuqdropkillazengku ecahApit BieberNellymatrikgoldAnna MustafaJajaMayraaElmoSayang Amirah.Ieyra Nazari. (syanaz)yana TiqieZaidi :)dianaraesKyla.domozati :)hairy_ara. tikahsyirah .mira mimisMiss BearCik AifasaiaAlifahAnisnellyQyuhyunyana toink toinkCik Appieits-akmalputeri (:nurrulfyqaNAdouble Hdieyba_babynur fatinajihashedameorMia Lianaanees syeerawani sakrishiqeenmalaysia free sample giveawaynursyazwani azweensajaaerycuttieMas Ahmad Safwan Lyssa_Secretnur aziemahsyieda_joyAinApisnurfaiezahbisman ordinary girlAbang YenZainun JisniNik Khazami Nik Aziz Ika Nuratikah ada syanurfarahainzamriizyanazri
*so, kalau ada yang tercicir, hope inform dengan lebih awal. make sure fol…

first GA by Miyra Adrenalin

Image
Assalamualaikum ...

akhirnya, setelah sekian lama aku berblogging, amirahsabarudin.blogspot.com akan mengadakan first GA bagi menghargai follower blog ini. syukur kehadrat Allah sebab dalam masa beberapa bulan, aku dapat 70 ++ follower. *tak sehebat blogger lain*. Alhamdulillah. siapa yang nak join GA ni, korang just FOLLOW my blog jer. tapi tak paksa, kalau tak nak tak pe. walaupun GA aku tidak memerlukan entry, tapi, banner tetap ada maa. tapi, pertama sekali, ingin memohon maaf. sebab aku ni blogger baru. so, aku baru belajar semua benda yang berkaitan dengan blog. header ni agak buruk. harap follower aku boleh terima la ekk. ;p


haha. simple yang amat oke. sorry, my mistake :( so, tarikh tutup ialah :

Hari : Jumaat Tarikh : 19 Ogos 2011 Jam : 2.00 petang
keputusan, insyaAllah akan diumumkan sama ada hari SABTU atau AHAD (20 atau 21 Ogos 2011). so, sapa yang nak join, follow la ekk. tak paksa pun. nak cakap jugak, pemilihan akan dibuat melalui random.org. so, no kompromi. just luck je…

Syieda_Joy 1st GA

Image
Assalamualaikum ...

hmm, baru lepas sahur, terus online. pertama kali aku buat dalam bulan ramadhan tahun ni.. haihh. btw, time tengah blogwalking, *sempat lagi* ada ternampak contest dari shyieda_joy. uhh, apa lagi. MAHU JOIN !!!


nak join jugak? click saja pada banner. oke? setiap contest mesti ada syarat kan?? hmm ... tengok bawah please ...
|
|
|
|
|
|
\/
syarat-syarat penyertaan
1. follow blog syieda.
2. buat entry bertajuk " Syieda_Joy 1st GA "
3. letakkan banner di atas dalam entry korang dan linkkan ke blog syieda.
4. nak tag boleh tak nak tag pun boleh.
5. done? pastekan URL blog korang kat entry ini oke  senang je kan? so, apa lagi. jom jom jom. simple je bebeh. nak tahu hadiah?
|
|
|
|
|
| \/
hadiah menanti anda 15 orang topup RM10 (maxis/celcom/digi) 15 ORANG TU. jangan main-main. ramai gilakk. oek, apa lagi, cepat post enrty sebelum terlambat :)
p/s : 6 September 2011 merupakan tarikh tutup bersamaan time TRIAL SPM SAYA !!! :(

daa readers
miyra :) smile alwayz !!

Najwa Latif - Cinta Muka Buku

Image
Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu Ooh.. hati ku rasa sesuatu..
Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. kenakah rasa itu..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu
Oooo… ini cinta remajaku

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Oooo… itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoa…

Tutorial a.k.a Amaran !!

Image
Assalamualaikum ...
hey hey hey ... ADA PERINGATAN NI !!!


AMARAN!!!
NOMBOR TELEFON BIMBIT SEMUA RAKAN-RAKAN ANDA sedang dipaparkan di Facebook!
Ini bukan gurauan - Sila ke bahagian atas kanan skrin, klik ACCOUNT, klik EDIT FRIENDS, klik CONTACTS di kiri skrin. Semua nombor telefon bimbit rakan-rakan akan dipaparkan. Sila copy post ini di STATUS anda supaya rakan-rakan anda mendapat maklumat ini dan memadam semula nombor telefon bimbit mereka untuk MENGELAKKAN PENCEROBOHAN PRIVASI...harap tuan/puan phm...-> huhuuhuh
hmmm. dari itu, ada sedikit tutorial untuk korang-korang yang masih blur about edit-edit and privacy bagai untuk facebook. ye la, sebab kita bukannya selalu nak mengedit ni kan. tak pe takpe. i"ll teach you baby !!

first,
Log In > Profile > Edit Profile > Contact Information
dah nampak no phone korang? apa lagi. delete la jang oii. then Save Change.

|
|
|
|
|
|
|
| \/ WHAT ??? TAK FAHAM??
korang cuba lah tutor bergambar pulak. 
1. Log In dulu ...
2. pergi de…

Sebab Penjara Pudu Ditutup

Image
Assalamualaikum ...

korang tahu tak asal usul sejarah Penjara Pudu ?
seperti korang sedia maklum , kini Penjara Pudu DiTUTUP dan korang tahu tak sebab apa ?
meh sini mas nak share cerita dengan korang ~

BACA DENGAN NADA YANG PENUH SEMANGAT
Berlaku di Penjara Pudu KL di suatu ketika dulu. Hanya boleh disebarkan pada orang2 tertentu sahaja.

Seblum Penjara Pudu ditutup dulu , pernah diceritakan bahawa terdapat sebuah bilik yang dipanggil “Bilik Terakhir”. Di bilik inilah seringnya berlaku kejadian pelik sejak Penjara Pudu ditutup. Ia dinamakan “BILIK TERAKHIR” adalah kerana dahulu ia merupakan bilik kediaman terakhir bagi si pesalah jenayah berat sebelum menjalani hukuman gantung sampai mati pada keesokan harinya di bilik gantung.Di BILIK TERAKHIR inilah pesalah dikatakan akan meratap, menangis, menjerit, bercakap seorang diri & pelbagai lagi perlakuan kerana menyesali kesalahan mereka yang lalu. Mereka menjadi begitu kerana dikatakan tidak kuat semangat menghadapi maut keeso…

Jenaka 3

Assalamualaikum ...

Mak : kak , mama dah tak kuat lagi , mama nk kak smbng mengusahakn kebun mama .
Anak : Jgn cakap macam tu mama (dlm hati, tak sia2 aku balik kampung . dapat plk harta pusaka dia)
Mak : Segala isi p'kebunan, ternakn, villa, traktor tuk kak . Tlg jaga baik2 , jgn lupa disiram tiap hari tanaman mama .
Anak : Baik mama , mama jgn bimbang tntng hal tu , Tapi dimana kebun mama ? kak tak pernah tau ?
Mak : Di Facebook Mama , FARMVILLE, nanti mama bagi tau passwordnya.
Anak : =___='' ??

Jenaka 2

Assalamualaikum ...

Isteri : hari ni sy jalani pembedahan jantung .
Suami : sy taw :') I love you .
Isteri : I love you too .♥
(Bile sedar dari pembedahan , isteri tengok suami takde . Tp ayah die je yg ade)
Isteri : mane suami sy ayah ?
.Ayah : Siti taw tak sape dermakan jantung untuk siti ? :(
Isteri : apaaaaa ? ( Terus menangis ) T_T
Ayah : hehe takde la . Ayah melawak je . Die pegi tandas
hahhaaha ;D

Jenaka 1

Assalamualaikum ...

SEBELUM COUPLE :
L: ye! abg dh lme tnggu saat nie!
P: abg nk tngglkn syg ke?
L: mestilah x? tolong jgn fkir mcm 2. xmngkin trjadi!!
P: abg cntakn sygkan?
L: ye,tiap hari.
P: abg prnh tipu syg x?
L: X! nape syg sllu tnye cm2?
P: abg akn selalu kluar dengan syg tk?
L: stiap kali ada pluang abg tk kan lepaskn.
P: abg akn pkul syg?
L: giler ke?abg bkn llaki cm2!
P: bleh ke syg prcyekn abg?
L: yaa!
P: syg!
SELEPAS COUPLE: |
|
|
|
|
|
\/baca dari bawah hingga atas pulak :/

cerita baru

Image
ASSALAMUALAIKUM !!!

oii orang bandar, saya dah lama tak update blog. :( tak ada cerita. cube suggest sikit cerita apa nak diceritakan ... haihh ...
|
|
|
|
|
|
|
\/
*bunyi cengkerik*
|
|
|
|
|
|
|
\/
*1 jam kemudian*
yezz !! ada cerita.  jom layan Senario Ops Pocot. click sini, SENARIO OPS POCOT


selamat menonton ...
p/s : sama macam tak ada cerita
daa readers
miyra :) smile alwayz !!

Ramadhan Al-Mubarak

Image
Assalamualaikum ...

SAYA INGIN MENGUCAPKAN ... 

p/s : rasa macam upin ipin bagi ucapan pun ada jugak ehh ... ;p
daa readers
miyra :) smile alwayz !!