Friday, August 26, 2011

Mawi & Akhil Hayy - Hambamu (OSt Imam Muda)


Ke arah satu perjalanan
Dalam sebuah kehidupan
Demi untuk mengecapi
Hasrat murni di dalam hati

Usaha dengan doa
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah
HambaMu Allah

Sekiranya takdir menguji
Cekalkanlah hasrat di hati
Semoga kesusahan bisa
Mengajar erti terus asa

Usaha dengan doa
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah

Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah
HambaMu Allah
HambaMu Allah

Friday, August 19, 2011

Keputusan pemenang first GA by Miyra Adrenalin

Assalamualaikum ...

PENGUMUMAN PENGUMUMAN !!!

haha :) harini tarikh tutup for my GA. thanks kepada korang yang dah follow. now, aku ada dapat satu semangat untuk buat post secepat yang mungkin. maybe aku nak gerak balik kampung. takut tak dapat post pulak siapa yang dapat my banner yang tak berapa nak lawa tu. tapi, ini ikhlas dari amirahsabarudin.blogspot.com. so, ORANG YANG BERTUAH IALAH ...




aerycuttie

tahniah !! anda berjaya. yeayy !! *sorak kegembiraan dalam bilik sorang-sorang* . nak tengok banner tak? lagi sekali, sorry kalau tak menepati cita rasa anda ye orang yang bertuah :)



anyway, SELAMAT HARI RAYA dari amirahsabarudin.blogspot.com :) have a nice day. kepada follower yang lain, jangan la nangis. ada masa boleh cuba lagi. hmm, kalau tak pun, try la bagi alamat. boleh post kad *eh, lagi special* bergantung pada keadaan ekonomi aku la ekk. doakanlah aku dapat rezeki hari ni.

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Pengumuman tarikh tutup MY FIRST GA

Assalamualaikum ...

saya ingin mengumumkan bahawa MY FIRST GA BY MIYRA ADRENALIN dah tutup. terima kasih kerana memberikan kerjasama. setakat ini, ada 87orang followers. jika selepas pukul 2:00 petang, terdapat follower tambahan, penyertaan anda tidak diambil kira. terima kasih guys :) tunggu result on SABTU or AHAD oke. bye bye korang ... :)

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Senarai Nama Followers

STICKY POST

Assalamualaikum ....

  1. Kelab Pengguna
  2. kry_hiphop
  3. yaya_lovely87 
  4. ikha_94
  5. syazwina athilah
  6. atiqahzulkifli
  7. chekay
  8. Ina Nur Farina
  9. hana
  10. Nurul Nadhirah Zamri
  11. farahnursafiah 
  12. nani
  13. nadihah
  14. Q
  15. nani
  16. noorsyafiqahredzwan
  17. Alif Haiqal
  18. Leeyot Ismail
  19. farah adiela 
  20. syafaa :)
  21. farra
  22. tasya la weih  
  23. Sofiah Azman 
  24. mailto:http://www.fariszaz.com/
  25. Lelaki10 
  26. blood
  27. muqdropkillaz
  28. engku ecah
  29. Apit Bieber
  30. Nelly  
  31. matrikgold
  32. Anna Mustafa 
  33. Jaja
  34. MayraaElmo
  35. Sayang Amirah
  36. .Ieyra Nazari. (syanaz)
  37. yana
  38. TiqieZaidi :)
  39. dianaraes
  40. Kyla.domo
  41. zati :)
  42. hairy_ara
  43. . tikahsyirah .
  44. mira mimis
  45. Miss Bear
  46. Cik Aifa
  47. saia
  48. Alifah
  49. Anis
  50. nellyQyuhyun  
  51. yana toink toink
  52. Cik Appie
  53. its-akmal
  54. puteri (:
  55. nurrul
  56. fyqa
  57. NA
  58. double H
  59. dieyba_baby
  60. nur fatinajiha
  61. shedameor
  62. Mia Liana
  63. anees syeera
  64. wani sakri
  65. shiqeen
  66. malaysia free sample giveaway
  67. nursyazwani azween
  68. saja
  69. aerycuttie
  70. Mas Ahmad Safwan
  71. Lyssa_Secret
  72. nur aziemah
  73. syieda_joy
  74. Ain
  75. Apis
  76. nurfaiezahbisman
  77. ordinary girl
  78. Abang Yen
  79. Zainun Jisni
  80. Nik Khazami Nik Aziz
  81. Ika Nuratikah 
  82. ada sya
  83. nurfarahainzamri 
  84. izyanazri

*so, kalau ada yang tercicir, hope inform dengan lebih awal. make sure follow dulu blog amirahsabarudin.blogspot.com oke ;p.

Monday, August 15, 2011

first GA by Miyra Adrenalin

Assalamualaikum ...

akhirnya, setelah sekian lama aku berblogging, amirahsabarudin.blogspot.com akan mengadakan first GA bagi menghargai follower blog ini. syukur kehadrat Allah sebab dalam masa beberapa bulan, aku dapat 70 ++ follower. *tak sehebat blogger lain*. Alhamdulillah. siapa yang nak join GA ni, korang just FOLLOW my blog jer. tapi tak paksa, kalau tak nak tak pe. walaupun GA aku tidak memerlukan entry, tapi, banner tetap ada maa. tapi, pertama sekali, ingin memohon maaf. sebab aku ni blogger baru. so, aku baru belajar semua benda yang berkaitan dengan blog. header ni agak buruk. harap follower aku boleh terima la ekk. ;p


haha. simple yang amat oke. sorry, my mistake :( so, tarikh tutup ialah :

Hari : Jumaat
Tarikh : 19 Ogos 2011
Jam : 2.00 petang

keputusan, insyaAllah akan diumumkan sama ada hari SABTU atau AHAD (20 atau 21 Ogos 2011). so, sapa yang nak join, follow la ekk. tak paksa pun. nak cakap jugak, pemilihan akan dibuat melalui random.org. so, no kompromi. just luck jer. GA ni, lebih kurang macam LUCKY DRAW lah.

hadiah yang ditawarkan tidak semahal gula-gula lolipop chupa chump. orang yang bertuah akan dapat banner raya dari Miyra Adrenalin. harap sudi terima.senarai nama follower disini. :)

good luck korang. have a nice day oke.

p/s : harap promot la ekk kat member lain. syarat penyertaan hanya follow blog Miyra Adrenalin sahaja :)

p/s 1 : HANYA BLOGGER SAHAJA

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Syieda_Joy 1st GA

Assalamualaikum ...

hmm, baru lepas sahur, terus online. pertama kali aku buat dalam bulan ramadhan tahun ni.. haihh. btw, time tengah blogwalking, *sempat lagi* ada ternampak contest dari shyieda_joy. uhh, apa lagi. MAHU JOIN !!!


nak join jugak? click saja pada banner. oke? setiap contest mesti ada syarat kan?? hmm ... tengok bawah please ...
|
|
|
|
|
|
\/

syarat-syarat penyertaan

1. follow blog syieda.
2. buat entry bertajuk " Syieda_Joy 1st GA "
3. letakkan banner di atas dalam entry korang dan linkkan ke blog syieda.
4. nak tag boleh tak nak tag pun boleh.
5. done? pastekan URL blog korang kat entry ini oke 
senang je kan? so, apa lagi. jom jom jom. simple je bebeh. nak tahu hadiah?

|
|
|
|
|
|
\/

hadiah menanti anda
15 orang topup RM10 (maxis/celcom/digi)
15 ORANG TU. jangan main-main. ramai gilakk. oek, apa lagi, cepat post enrty sebelum terlambat :)

p/s : 6 September 2011 merupakan tarikh tutup bersamaan time TRIAL SPM SAYA !!! :(

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Friday, August 12, 2011

Najwa Latif - Cinta Muka Buku



Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu
Ooh.. hati ku rasa sesuatu..

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. kenakah rasa itu..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu
Oooo… ini cinta remajaku

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Oooo… itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Oooo ... itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku


Thursday, August 11, 2011

Tutorial a.k.a Amaran !!

Assalamualaikum ...
hey hey hey ... ADA PERINGATAN NI !!!


AMARAN!!!
NOMBOR TELEFON BIMBIT SEMUA RAKAN-RAKAN ANDA sedang dipaparkan di Facebook!
Ini bukan gurauan - Sila ke bahagian atas kanan skrin, klik ACCOUNT, klik EDIT FRIENDS, klik CONTACTS di kiri skrin. Semua nombor telefon bimbit rakan-rakan akan dipaparkan. Sila copy post ini di STATUS anda supaya rakan-rakan anda mendapat maklumat ini dan memadam semula nombor telefon bimbit mereka untuk MENGELAKKAN PENCEROBOHAN PRIVASI...harap tuan/puan phm...-> huhuuhuh

hmmm. dari itu, ada sedikit tutorial untuk korang-korang yang masih blur about edit-edit and privacy bagai untuk facebook. ye la, sebab kita bukannya selalu nak mengedit ni kan. tak pe takpe. i"ll teach you baby !!

first,
Log In > Profile > Edit Profile > Contact Information
dah nampak no phone korang? apa lagi. delete la jang oii. then Save Change.

|
|
|
|
|
|
|
|
\/
WHAT ??? TAK FAHAM??

korang cuba lah tutor bergambar pulak. 

1. Log In dulu ...
 

2. pergi dekat profile korang ...
 

3. click edit profile ...

4. click pula dekat contact information ...

5. delete phone number tu... and 6, save !!

boleh?? bagus !! so, korang pergi suruh member terbaik orang untuk usha korang punya info. ada ke tak. kalau takut tak menjadi, guna la account adik, abang, kakak, mak atau ayah untuk usha profile sendiri ekk. mana la tahu, no tu still ada lagi ker. tak pasal-pasal tersebar la pulak. kawan ni bukan semua boleh di percayainya pung .. :) korang boleh suruh member korang check balik contact facebook seperti dalam amaran tu. ada ke tak no korang. kalau tak ada, means korang dah pandai. yess !!

angkat tangan kiri, tepuk bahu sebelah kanan dan berkata "pandainya".
angkat tangan kanan, tepuk bahu kawan dan berkata "kau pun pandai jugak" :)

daa readers

miyra :) smile alwayz !!!

Wednesday, August 10, 2011

Sebab Penjara Pudu Ditutup

Assalamualaikum ...

korang tahu tak asal usul sejarah Penjara Pudu ?
seperti korang sedia maklum , kini Penjara Pudu DiTUTUP dan korang tahu tak sebab apa ?
meh sini mas nak share cerita dengan korang ~

BACA DENGAN NADA YANG PENUH SEMANGAT
Berlaku di Penjara Pudu KL di suatu ketika dulu. Hanya boleh disebarkan pada orang2 tertentu sahaja.

Seblum Penjara Pudu ditutup dulu , pernah diceritakan bahawa terdapat sebuah bilik yang dipanggil “Bilik Terakhir”. Di bilik inilah seringnya berlaku kejadian pelik sejak Penjara Pudu ditutup. Ia dinamakan “BILIK TERAKHIR” adalah kerana dahulu ia merupakan bilik kediaman terakhir bagi si pesalah jenayah berat sebelum menjalani hukuman gantung sampai mati pada keesokan harinya di bilik gantung.Di BILIK TERAKHIR inilah pesalah dikatakan akan meratap, menangis, menjerit, bercakap seorang diri & pelbagai lagi perlakuan kerana menyesali kesalahan mereka yang lalu. Mereka menjadi begitu kerana dikatakan tidak kuat semangat menghadapi maut keesokan harinya yang telah diketahui mereka.

Menurut kata warden2 yang masih ada di Penjara Pudu sewaktu proses pengosongan Penjara Pudu dijalankan, mereka sering terdengar suara2 sayu meminta tolong, suara orang menangis & bermacam2 lagi dari Bilik Terakhir tersebut. Tak kurang juga ada diantara warden yg terlihat seekor kambing hitam sering masuk menembusi pintu bilik itu tanpa dibuka & kemudian tidak pula kelihatan kambing tersebut keluar semula. Ramai bomoh & pawang yang dipanggil bagi memulihkan bilik tersebut mengatakan bahawa suara2 yang sering kedengaran di waktu malam dari Bilik Terakhir itu adalah akibat roh2 pesalah yang mati di tali gantung tersebut tidak tenteram kerana mati mereka di tali gantung.

Nak dijadikan cerita pada suatu malam Jumaat ketika hujan renyai2 seorang warden telah ditugaskan mengawal kawasan yang berhampiran dengan “Bilik Terakhir” itu. Ketika sedang berkawal kira2 lebih kurang pukul 1 pagi, beliau terdengar seperti tapak kaki sedang berlari2 berhampiran bilik tersebut. Beliau cuba memberanikn diri untuk melihat apakah bendanya itu. Sedang beliau mengamat-amati maka terlihatlah dalam kesamaran seekor kambing hitam sedang menuju ke arah Bilik Terakhir itu lalu lesap begitu sahaja. Beliau berasa hairan bagaimana seekor kambing boleh ada di kawasan itu.

Oleh kerana ingin tahu maka beliau memberanikan juga diri menghampiri Bilik Terakhir itu. Alangkah terperanjatnya beliau apabila mendapati pintu bilik itu telah bertukar menjadi pintu gua. Mulalah beliau berasa gementar, seram serta menggigil ketakutan namun diberanikan juga diri memasuki pintu gua yang samar2 itu sambil meninjau2 di dalamnya jika terlihat akan kambing tadi. Apabila sampai sahaja ke dalam gua tersebut alangkah terperanjatnya beliau apabila didapati banyak harta karun di dalamnya. Beliau cuba mengambil harta itu tetapi tiba2 hilang dari pandangan lalu menjelmalah 1 lembaga yang mengerikan seraya bkata, “Heyyyyyy manusiaaa. Jangan engkau sentuh harta itu. Hartaaaa itu bukan kauuu yang punyaaaa.. tapi Ahmaaaaaad Albab yang punyaaaaaa. HaHaHaHaHa!! Yaaaaaaa, Ahmaaaaadd Albab yang punyaaaaaa”. Udah tuuuuuuuuu.. pi buat keje.

daa readers

miyra :) Smile alwayz !!

credit to : http://MasAhmadSafwan.com

Jenaka 3

Assalamualaikum ...

Mak : kak , mama dah tak kuat lagi , mama nk kak smbng mengusahakn kebun mama .
Anak : Jgn cakap macam tu mama (dlm hati, tak sia2 aku balik kampung . dapat plk harta pusaka dia)
Mak : Segala isi p'kebunan, ternakn, villa, traktor tuk kak . Tlg jaga baik2 , jgn lupa disiram tiap hari tanaman mama .
Anak : Baik mama , mama jgn bimbang tntng hal tu , Tapi dimana kebun mama ? kak tak pernah tau ?
Mak : Di Facebook Mama , FARMVILLE, nanti mama bagi tau passwordnya.
Anak : =___='' ??

Jenaka 2

Assalamualaikum ...

Isteri : hari ni sy jalani pembedahan jantung .
Suami : sy taw :') I love you .
Isteri : I love you too .♥

(Bile sedar dari pembedahan , isteri tengok suami takde . Tp ayah die je yg ade)

Isteri : mane suami sy ayah ?
.Ayah : Siti taw tak sape dermakan jantung untuk siti ? :(
Isteri : apaaaaa ? ( Terus menangis ) T_T
Ayah : hehe takde la . Ayah melawak je . Die pegi tandas
hahhaaha ;D

Jenaka 1

Assalamualaikum ...

SEBELUM COUPLE :

L: ye! abg dh lme tnggu saat nie!
P: abg nk tngglkn syg ke?
L: mestilah x? tolong jgn fkir mcm 2. xmngkin trjadi!!
P: abg cntakn sygkan?
L: ye,tiap hari.
P: abg prnh tipu syg x?
L: X! nape syg sllu tnye cm2?
P: abg akn selalu kluar dengan syg tk?
L: stiap kali ada pluang abg tk kan lepaskn.
P: abg akn pkul syg?
L: giler ke?abg bkn llaki cm2!
P: bleh ke syg prcyekn abg?
L: yaa!
P: syg!

SELEPAS COUPLE:
|
|
|
|
|
|
\/
baca dari bawah hingga atas pulak :/

Tuesday, August 9, 2011

cerita baru

ASSALAMUALAIKUM !!!

oii orang bandar, saya dah lama tak update blog. :( tak ada cerita. cube suggest sikit cerita apa nak diceritakan ... haihh ...
|
|
|
|
|
|
|
\/

*bunyi cengkerik*

|
|
|
|
|
|
|
\/

*1 jam kemudian*

yezz !! ada cerita.  jom layan Senario Ops Pocot. click sini, SENARIO OPS POCOT



selamat menonton ...

p/s : sama macam tak ada cerita

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

Monday, August 1, 2011

Ramadhan Al-Mubarak

Assalamualaikum ...

SAYA INGIN MENGUCAPKAN ... 


p/s : rasa macam upin ipin bagi ucapan pun ada jugak ehh ... ;p

daa readers

miyra :) smile alwayz !!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...