Thursday, August 11, 2011

Tutorial a.k.a Amaran !!

Assalamualaikum ...
hey hey hey ... ADA PERINGATAN NI !!!


AMARAN!!!
NOMBOR TELEFON BIMBIT SEMUA RAKAN-RAKAN ANDA sedang dipaparkan di Facebook!
Ini bukan gurauan - Sila ke bahagian atas kanan skrin, klik ACCOUNT, klik EDIT FRIENDS, klik CONTACTS di kiri skrin. Semua nombor telefon bimbit rakan-rakan akan dipaparkan. Sila copy post ini di STATUS anda supaya rakan-rakan anda mendapat maklumat ini dan memadam semula nombor telefon bimbit mereka untuk MENGELAKKAN PENCEROBOHAN PRIVASI...harap tuan/puan phm...-> huhuuhuh

hmmm. dari itu, ada sedikit tutorial untuk korang-korang yang masih blur about edit-edit and privacy bagai untuk facebook. ye la, sebab kita bukannya selalu nak mengedit ni kan. tak pe takpe. i"ll teach you baby !!

first,
Log In > Profile > Edit Profile > Contact Information
dah nampak no phone korang? apa lagi. delete la jang oii. then Save Change.

|
|
|
|
|
|
|
|
\/
WHAT ??? TAK FAHAM??

korang cuba lah tutor bergambar pulak. 

1. Log In dulu ...
 

2. pergi dekat profile korang ...
 

3. click edit profile ...

4. click pula dekat contact information ...

5. delete phone number tu... and 6, save !!

boleh?? bagus !! so, korang pergi suruh member terbaik orang untuk usha korang punya info. ada ke tak. kalau takut tak menjadi, guna la account adik, abang, kakak, mak atau ayah untuk usha profile sendiri ekk. mana la tahu, no tu still ada lagi ker. tak pasal-pasal tersebar la pulak. kawan ni bukan semua boleh di percayainya pung .. :) korang boleh suruh member korang check balik contact facebook seperti dalam amaran tu. ada ke tak no korang. kalau tak ada, means korang dah pandai. yess !!

angkat tangan kiri, tepuk bahu sebelah kanan dan berkata "pandainya".
angkat tangan kanan, tepuk bahu kawan dan berkata "kau pun pandai jugak" :)

daa readers

miyra :) smile alwayz !!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...