Wednesday, September 28, 2011

Tutorial : Comment Moderation

Assalamualaikum ...

today entry for tutor. eh, lama tak buat tutor. ;p

korang tahu tak apa itu comment moderation? oke. comment moderation ini adalah bertujuan untuk mengetahui sama ada, ada orang komen ke tak entry itu. kira macam notifications lerr. so, korang boleh tahu ada ke orang komen entry yang korang reka panjang berjela tu kan.

oke lets begin :)

1. log in > dashboard
2. click "setting"



3. kemudian, click "comment"



4. scroll ke bawah dan cari "comment moderation" and tick pada "always"



5. scroll ke bawah lagi, dan click "save setting"
6. so, kalau ada orang comment entry korang, comment moderation tu akan appear di dashboard korang, macam ni ..



tadaa !!!

kalau tak jadi, jangan segan-segan bertanya ekk. kalau jadi, komen la sikit. satu pun tak pe :)

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

2 comments:

http://awanmissnano.blogspot.com said...

berjaya ! :)

Miyra Adrenalin said...

@http://awanmissnano.blogspot.com eh, takkan lah berjaya kot. lepas ni kalau aku commnet, kau still tak balas, aku cekik kau !! :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...