Saturday, July 30, 2011

Tutorial : Exchange Link

Assalamualaikum ...

harini, aku dapat request dari sorang member ... dia nak buat Exchange Link. tak tahu apa exchage link? hmm.. tak pe.. tengok ni ...


oke. lets begin ...

1. Pergi dekat Master Linky dan click REGISTER
2. Log In email korang untuk confirm. tak kisah lah : yahoo ker : gmail ker
3. Then, master Linky akan bagi korang punya code untuk confirm. then click code tu.
4. Lepas confirm, korang kene log in dekat Master Linky tu bali. sebab tadi korang just register jer.
5. Perhatikan bahagian atas, ada perkataan WIZARD.
6. Untuk Step 1, pilih BLOGGER. untuk Step 2, pilih ORIGINAL AUTO-LINKIES. step 3, terus click GENERATE CODE dekat bahagian bawah.
7. copy code yang diberi oke :)

selesai ... nak buat ape dengan code tu??

Log In blog korang > Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScript. then, post code tu .. (better korang letak kat bawah header)

~SIAP~ ...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...