Tuesday, March 20, 2012

PLKN - Eksesais Wirajaya

Assalamualaikum ...

Ni dia, aktiviti masuk hutan.
Acah-acah je masuk hutan.
Eh, ada masuk. Tapi time pagi jer.
Pasang khemah semuanya dekat belakang kem.
Dekat dengan tempat flying fox tu.
Hmm, ingat boleh la tidur hutan.
Tak de maknanya.
Sebenarnya, tujuan Eksesais Wirajaya ni, nak uji kefahaman kita sama ada faham atau tak guna Peta dan Kompas.
Then, ada jugak misi. Kononnya ada kapal terbang terhempas bawak kotak hitam berisi perakam suara musuh.
Ada orang cedera, so kena selamatkan. Time malam tu lah kitorang selamatkan.
Ingatkan darah tu tipu-tipu jer. Sos ker, sirap ker.
Sekali, dengan bau daa. eeww. Melekit pulak tu.
Yang ni pulak nak uji kefahaman kita pasal Pertolongan Cemas.
Bila dah diselamatkan, KJ suruh semua balik dorm. Tidur dekat dorm.
Acah-acah jerr. Kata nak buat 2 hari 1 malam.
Last-last buat sehari semalam jer.
Tapi, tak pe. At least, ada jugak benda yang kita praktikkan.












daa readers

miyra :) smile alwayz !!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...