Tuesday, March 20, 2012

Tutorial : WishList

Assalamualaikum ...

Eh, eh ada orang buat request tutorial lah ...
Hek hek hek. Dah lama tak buat tutorial.

Ada orang tanya macam mana nak buat WishList.



Meh meh kita belajar sama-sama kay :)

1. Dashboard > Design > Add Gadget > Html/JavaScript
2. Copy code kat bawah ni , and paste kat ruangan html/javascript tu tadi

<form name=myform>
<input type="checkbox" name="mybox" value="satu" checked />satu <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="dua" checked />dua <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="tiga" checked />tiga <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="empat" disabled />empat <br />
</form>


* Tulisan warna MERAH tu , korang ubah dengan benda/barang yang korang nak .

*Tulisan bewarna BIRU pula boleh di ubah dgn perkataan "checked " atau " disabled " shj .

3. Da siap . SAVE :) dan lihatlah hasilnya

#sebenarnya, aku pun amik dari Kak Lyssa. ;p

credit to : LyssaSecret

daa readers

miyra :) smile alwayz !!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...